Evaluarea psihologia a profesorilor este obligatorie, asigura sefa ISJ!

Evaluarea psihologia a profesorilor este obligatorie, asigura sefa ISJ!

La nivelul fiecarei unitati de invatamant, evaluarea psihologica a cadrelor didactice, la inceput de an scolar, va trebui sa se efectueze cu maxima seriozitate, sustine inspectorul general al Inspectoratul Scolar Judetean Botosani.

Sefa invatamantului botosanean a precizat ca aceasta evaluare psihologica este obligatorie si trebuie tratata cu responsabilitate de catre profesori.

"Eu, ca profesor, in fiecare an, cu cea mai mare seriozitate, am participat la aceste evaluari psihologice, care sunt necesare. Asta inseamna si asigurarea calitatii procesului instructiv-educativ in toate unitatile de invatamant", a declarat Mihaela Hunca, inspector general al ISJ.

La nivel national, in mai multe judete inspectoratele scolare  au respins evaluarea psihologoca a cadrelor didactice.

"Decizia se ia la nivel de inspectorat scolar. Unele inspectorate au respins evaluarea psihologica, de aceea colegii nostri (psihologii care evalueaza profesorii ce se vor prezenta la catedra - n.red.) nu stiu ce sa faca. Nu am date sa va spun in cate judete nu se mai sustine evaluarea psihologica. Ar trebui luata o decizie la nivelul Ministerului Educatiei. Evaluarea este trecuta in Legea educatiei", a delarat pentru cotidianul Puterea presedintele Colegiului Psihologilor, Mihai Anitei.

Acesta a subliniat ca testarea psihologica trebuie facuta in fiecare an.

"Din punctul meu de vedere, testarea psihologica este foarte importanta. Profesorii pot suferi depresii sau pot fi afectati din cauza stresului. Nimeni nu doreste sa-i concedieze in urma evaluarii psihologice. Se doreste doar identificarea problemelor, ca acestea sa fie remediate. Evaluarea psihologica este benefica atat pentru profesori, cat si pentru elevi", a mai declarat Anitei.

De cealalta parte, secretarul de stat pe invatamant preuniversitar din Ministerul Educatiei, Stelian Fedorca, sustine ca testarea psihologica se va sustine si anul acesta.

"Nu cunosc aceste cazuri in care a fost refuzata testarea psihologica. Aceasta este obligatorie si profesorii o vor sustine si anul acesta", a mentionat Stelian Fedorca.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
52

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
138

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1431

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....