Este oficial: IJPF Botosani devine sector al Politiei de Frontiera, cu sediul la Iasi!

Este oficial: IJPF Botosani devine sector al Politiei de Frontiera, cu sediul la Iasi!
Decizia de reorganizare a Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, prin comasarea unor inspectorate judetene, a intrat in vigoare, singurul lucru cert fiind acela ca institutiile judetene au incetat sa mai existe ca inspectorate, acestea fiind inlocuite cu sectoare ale politiei de frontiera.

Pe frontiera cu Ucraina, sediul inspectoratului a fost stabilit la Sighet, in judetul Maramures, in timp ce pentru frontiera cu Republica Moldova va exista, de asemenea, un singur inspectorat, cu sediul la Iasi.

"Deocamdata nu am primit dispozitii noi ca urmare a reoganizarii, probabil le vom primi in cursul zilei de astazi. Deocamdata nu se vorbeste despre disponibilizari, este vorba despre o reorganizare. Asteptam indicatii si in legatura cu functiile de conducere. Asteptam si noi instructiuni", a declarat pentru Stiri Botosani Dragos Holca, inspector sef al IJPF Botosani.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii noiembrie, ministrul Traian Igas anunta, la Iasi, comasarea Inspectoratelor Judetene ale Politiei de Frontiera din Moldova intr-unul singur, la Iasi.
 
"Avem posibilitatea si dorinta de a unifica inspectoratele de frontiera. Din cele patru inspectorate din Moldova, va ramine doar unul. Acest lucru a devenit posibil dupa ce deputatii au aprobat recent infiintarea garzii de coasta", a declarat Traian Igas.

Ministrul a mentionat ca, in cadrul structurilor de suport ale inspectoratelor care vor deveni servicii, vor fi efectuate disponibilizari, fara a preciza si numarul persoanelor care vor parasi institutia.
 
"Vor fi nevoiti unii oameni sa plece, dar vor fi directionati catre politia rurala, municipala sau oraseneasca. Practic, suplimentam si numarul politistilor in patrulare. Reorganizarea se va face de la A la Z", spunea ministrul la sfarsitul lunii noiembrie.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
184

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

Vineri, 17 Noiembrie 2017
571

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

Vineri, 17 Noiembrie 2017
324

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...