Este oficial: IJPF Botosani devine sector al Politiei de Frontiera, cu sediul la Iasi!

Este oficial: IJPF Botosani devine sector al Politiei de Frontiera, cu sediul la Iasi!
Decizia de reorganizare a Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, prin comasarea unor inspectorate judetene, a intrat in vigoare, singurul lucru cert fiind acela ca institutiile judetene au incetat sa mai existe ca inspectorate, acestea fiind inlocuite cu sectoare ale politiei de frontiera.

Pe frontiera cu Ucraina, sediul inspectoratului a fost stabilit la Sighet, in judetul Maramures, in timp ce pentru frontiera cu Republica Moldova va exista, de asemenea, un singur inspectorat, cu sediul la Iasi.

"Deocamdata nu am primit dispozitii noi ca urmare a reoganizarii, probabil le vom primi in cursul zilei de astazi. Deocamdata nu se vorbeste despre disponibilizari, este vorba despre o reorganizare. Asteptam indicatii si in legatura cu functiile de conducere. Asteptam si noi instructiuni", a declarat pentru Stiri Botosani Dragos Holca, inspector sef al IJPF Botosani.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii noiembrie, ministrul Traian Igas anunta, la Iasi, comasarea Inspectoratelor Judetene ale Politiei de Frontiera din Moldova intr-unul singur, la Iasi.
 
"Avem posibilitatea si dorinta de a unifica inspectoratele de frontiera. Din cele patru inspectorate din Moldova, va ramine doar unul. Acest lucru a devenit posibil dupa ce deputatii au aprobat recent infiintarea garzii de coasta", a declarat Traian Igas.

Ministrul a mentionat ca, in cadrul structurilor de suport ale inspectoratelor care vor deveni servicii, vor fi efectuate disponibilizari, fara a preciza si numarul persoanelor care vor parasi institutia.
 
"Vor fi nevoiti unii oameni sa plece, dar vor fi directionati catre politia rurala, municipala sau oraseneasca. Practic, suplimentam si numarul politistilor in patrulare. Reorganizarea se va face de la A la Z", spunea ministrul la sfarsitul lunii noiembrie.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Remiză pentru FC Botoşani în al treilea amical al iernii

astăzi, 12:32
41

Elevii lui Costel Enache au obţinut un 2-2, după ce au deschis scorul şi apoi s-au văzut conduşi. Mircea Axente a marcat în minutul 21, însă Trijic a egalat în minutul 32....

Directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor, despre incidentul de la Premiile Eminescu: "N-aș face niciodată așa ceva: să profit de buna credință a unei gazde pentru a face un scandal autopromoțional în casa gazdei"

astăzi, 12:30
150

Daniel Cristea-Enache, directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, a acceptat, într-o postare publică pe Facebook, faptul că poemul citit de Medeea Iancu pe scena Gal...

Inspectoratul Teritorial de Muncă, sesizat în cazul învăţătoarei care a provocat un accident rutier, fiind băută

astăzi, 11:53
396

Accidentul este considerat a fi şi unul de muncă, învăţătoarea, alături de colega care a fost rănită, îndreptându-se către locul de muncă când s-a produs evenimentul ...