Este oficial: IJPF Botosani devine sector al Politiei de Frontiera, cu sediul la Iasi!

Este oficial: IJPF Botosani devine sector al Politiei de Frontiera, cu sediul la Iasi!
Decizia de reorganizare a Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, prin comasarea unor inspectorate judetene, a intrat in vigoare, singurul lucru cert fiind acela ca institutiile judetene au incetat sa mai existe ca inspectorate, acestea fiind inlocuite cu sectoare ale politiei de frontiera.

Pe frontiera cu Ucraina, sediul inspectoratului a fost stabilit la Sighet, in judetul Maramures, in timp ce pentru frontiera cu Republica Moldova va exista, de asemenea, un singur inspectorat, cu sediul la Iasi.

"Deocamdata nu am primit dispozitii noi ca urmare a reoganizarii, probabil le vom primi in cursul zilei de astazi. Deocamdata nu se vorbeste despre disponibilizari, este vorba despre o reorganizare. Asteptam indicatii si in legatura cu functiile de conducere. Asteptam si noi instructiuni", a declarat pentru Stiri Botosani Dragos Holca, inspector sef al IJPF Botosani.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii noiembrie, ministrul Traian Igas anunta, la Iasi, comasarea Inspectoratelor Judetene ale Politiei de Frontiera din Moldova intr-unul singur, la Iasi.
 
"Avem posibilitatea si dorinta de a unifica inspectoratele de frontiera. Din cele patru inspectorate din Moldova, va ramine doar unul. Acest lucru a devenit posibil dupa ce deputatii au aprobat recent infiintarea garzii de coasta", a declarat Traian Igas.

Ministrul a mentionat ca, in cadrul structurilor de suport ale inspectoratelor care vor deveni servicii, vor fi efectuate disponibilizari, fara a preciza si numarul persoanelor care vor parasi institutia.
 
"Vor fi nevoiti unii oameni sa plece, dar vor fi directionati catre politia rurala, municipala sau oraseneasca. Practic, suplimentam si numarul politistilor in patrulare. Reorganizarea se va face de la A la Z", spunea ministrul la sfarsitul lunii noiembrie.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sărbătoarea Imnului Naţional al României, marcată și la Botoșani

astăzi, 16:24
48

Pe 29 iulie, România îşi celebrează Imnul Naţional- unul dintre simbolurile naţionale, iar cu această ocazie, Instituţia Prefectului- Judeţul Botoşani şi Garnizoana Botoşani orga...

Dosar penal pentru contrabandă cu țigări în piața din Dorohoi!

astăzi, 15:53
66

Duminică, poliţiştii municipiului Dorohoi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona pieţei centrale din localitate au depistat un bărbat de 45 de ani, care avea asupra ...

ANM ne spune cum va fi vremea in următoarele două săptămâni

astăzi, 14:46
285

Meteorologii au emis progoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. In prima saptamana vremea va fi racoroasa, desi media regionala a temperaturilor maxime va fi in crestere de la 27 la 29 de grade...