Elevii vor primi voucherul de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator - VEZI LISTA BENEFICIARILOR DIN BOTOSANI!

Elevii vor primi voucherul de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator - VEZI LISTA BENEFICIARILOR DIN BOTOSANI!

Peste 1100 de elevi botosaneni vor primi, in 2010, cuponul valoric in valoare de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator, departajarea acestora facandu-se in functie de venitul lunar brut pe membru de familie, informeaza un comunicat al Ministerului Educatiei.

Cei mai multi beneficiari provin din Iasi, arpoximativ 2.800 de beneficiari, Suceava - aproximativ 1.400 si Dolj -  aproximativ 1.400, in tmp ce la Botosani figureaza pe lista 1137 de nume.

LISTA BENEFICIARILOR DIN JUDETUL BOTOSANI

In vederea obtinerii acestui cupon, la nivel national au fost depuse peste 32.900 cereri.

Cuantumul bonului valoric reprezinta echivalentul in lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a lunii precedente achizitiei. Configuratia minima recomandata a calculatoarelor pentru achizitionarea carora se acorda ajutor financiar potrivit Legii nr. 269/2004 este urmatoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 160 GB hard-disk si software de baza.

Bonurile valorice se elibereaza intre 24 si 30 iunie, iar achizitionarea computerelor de la orice distribuitor de profil se poate face in intervalul 24 iunie - 31 august.

Conform Legii nr. 269/2004, beneficiarii ajutorului sunt elevi si/sau studenti din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 RON pe membru de familie.

HG nr. 228/2010 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar in vederea stimularii achizitionarii de calculatoare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.294/2004 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 198, din 29 martie 2010 introduce departajarea tinerilor cu acelasi venit, care depun cererea pentru a beneficia de sprijinul statului in vederea achizitionarii unui calculator.

Potrivit acestui act normativ, criteriul de departajare il reprezinta media generala/calificativul si numarul de absente nemotivate din anul scolar anterior depunerii cererii pentru acordarea unui ajutor financiar in vederea stimularii achizitionarii de calculatoare. Studentii vor fi departajati de numarul de credite obtinut, fiind obligati sa aiba acumulate cel putin 50 de credite in anul universitar anterior depunerii cererii.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
74

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
84

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
116

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...