Elevii de la Colegiul National "A.T.Laurian", succes european la Bruxelles! - VIDEO

Elevii de la Colegiul National "A.T.Laurian", succes european la Bruxelles! - VIDEO

 Eduard Clim si Ciprian Maxim in sediul Parlamentului European  

Elevii botosaneni cuceresc lumea… la propriu! Si nu oriunde, ci tocmai la Bruxelles. Ceea ce nu reusesc politicienii, reusesc elevii de la "Laurian"!

Un grup de liceeni de clasa a XII-a D a Colegiului National "A.T.Laurian" Botosani a marcat al doilea succes important, dupa Locul I obtinut la aniversarea a 150 ani de la infiintarea liceului, cu filmul TIMPUL: MASURA PREZENTULUI.

La inceputul acestui an, elevii au participat la a doua editie a concursului "Think Privacy", competitie care are drept obiectiv constientizarea necesitatii de protejare a datelor si a vietii private in mediul virtual. Ambele editii au fost castigate de echipajele Romaniei.

Astfel, daca in 2009 castigatori au fost elevi ai Liceului "Mihail Sadoveanu" din Paşcani, realizatori ai filmului "ID", in acest an, cel mai bun proiect - din cele 62 intrate in finala - a fost creatia liceenilor de la Grupul Scolar Nicolina Iasi, cu titlul "You are in control".

Pe locul II, in editia de anul acesta, s-a situat echipa de la Colegiul National "A.T. Laurian" Botoşani, care a creat filmul "No escape", pe locul III figurand o echipa din Danemarca.

Reprezentanţii echipelor au participat, alaturi de Vivianne Reding, comisarul european pentru societate informationala si media, la ceremonia de premiere si evenimentul "Data Protection Day", care a avut loc in data de 28 ianuarie 2010, la Parlamentul European de la Bruxelles.

Regizorul filmului care ne prezinta un tanar ce posteaza date personale pe un site nesecurizat si apoi intra intr-o situatie fara scapare este Ciprian Maxim, "eroul" clipului fiind Eduard Clim.

Alaturi de cei doi, din echipa au mai facut parte Daniel Costaş, Adrian Rogoz, Răzvan Chirilă, Răzvan Diaconu, Radu Munteanu, Aida Onofraş, Amelia Arghir şi Andreea Pintilei.

Saptamana aceasta, intreaga echipa a fost invitata, de catre reprezentantii MICROSOFT, la Bucuresti, unde elevii au mai fost odata premiati.
 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
15

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
124

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1470

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...