Elevii de la Colegiul National "A.T.Laurian", succes european la Bruxelles! - VIDEO

Elevii de la Colegiul National "A.T.Laurian", succes european la Bruxelles! - VIDEO

 Eduard Clim si Ciprian Maxim in sediul Parlamentului European  

Elevii botosaneni cuceresc lumea… la propriu! Si nu oriunde, ci tocmai la Bruxelles. Ceea ce nu reusesc politicienii, reusesc elevii de la "Laurian"!

Un grup de liceeni de clasa a XII-a D a Colegiului National "A.T.Laurian" Botosani a marcat al doilea succes important, dupa Locul I obtinut la aniversarea a 150 ani de la infiintarea liceului, cu filmul TIMPUL: MASURA PREZENTULUI.

La inceputul acestui an, elevii au participat la a doua editie a concursului "Think Privacy", competitie care are drept obiectiv constientizarea necesitatii de protejare a datelor si a vietii private in mediul virtual. Ambele editii au fost castigate de echipajele Romaniei.

Astfel, daca in 2009 castigatori au fost elevi ai Liceului "Mihail Sadoveanu" din Paşcani, realizatori ai filmului "ID", in acest an, cel mai bun proiect - din cele 62 intrate in finala - a fost creatia liceenilor de la Grupul Scolar Nicolina Iasi, cu titlul "You are in control".

Pe locul II, in editia de anul acesta, s-a situat echipa de la Colegiul National "A.T. Laurian" Botoşani, care a creat filmul "No escape", pe locul III figurand o echipa din Danemarca.

Reprezentanţii echipelor au participat, alaturi de Vivianne Reding, comisarul european pentru societate informationala si media, la ceremonia de premiere si evenimentul "Data Protection Day", care a avut loc in data de 28 ianuarie 2010, la Parlamentul European de la Bruxelles.

Regizorul filmului care ne prezinta un tanar ce posteaza date personale pe un site nesecurizat si apoi intra intr-o situatie fara scapare este Ciprian Maxim, "eroul" clipului fiind Eduard Clim.

Alaturi de cei doi, din echipa au mai facut parte Daniel Costaş, Adrian Rogoz, Răzvan Chirilă, Răzvan Diaconu, Radu Munteanu, Aida Onofraş, Amelia Arghir şi Andreea Pintilei.

Saptamana aceasta, intreaga echipa a fost invitata, de catre reprezentantii MICROSOFT, la Bucuresti, unde elevii au mai fost odata premiati.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procesiune cu Sfinte Moaşte şi hrană caldă pentru 800 de săraci la Hramul Bisericii Vovidenia!

astăzi, 11:20
95

Sărbătoarea Hramului Bisericii Vovidenia din acest an va oferi creştinilor trei zile de rugăciune, bucurie şi milostenie. În acest an, programul liturgic debutează duminică, 19 noiembrie,...

Atenţie, şoferi! Poliţia Română recomandă: Circulaţi cu atenţie sporită, pe vreme rea!

astăzi, 11:15
134

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o vitez...

Perioadă dificilă pentru botoşăneanul Florin Andone. Acesta şi-a spus oful într-un interviu acordat presei spaniole

astăzi, 10:09
196

 Botosaneanul Florin Andone a acordat un interviu în cotidianul spaniol AS în care recunoaște că regretă decizia de a rămâne la Deportivo la Coru&nti...