Durerea unei mame: A nascut un bebelus mort, dupa ce a plans zile in sir pe holurile Maternitatii Botosani!

Durerea unei mame: A nascut un bebelus mort, dupa ce a plans zile in sir pe holurile Maternitatii Botosani!
Durere fara margini pentru o mama! Femeia in varsta de 41 de ani, din Saveni, acuza medicii de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie ca au lasat-o sa se chinuiasca in durerile facerii, pana cand bebelusul a murit.

Corina Bejenaru s-a internat la Maternitate in urma cu o saptamana, din cauza durerilor. Femeia spune ca dupa ce s-a internat acestea s-au mai ameliorat, dar au revenit si mai tare dupa trei zile.


"Am venit in spital sa il salvez!"

Femeia sustine ca depasise termenul de sarcina cu o saptamana si, desi i-a spus medicului curant ca are dureri foarte mari, nu a fost bagata in sala de nasteri, ci i s-au administrat injectii de calmare.

"M-am internat cu dureri, dar m-au lasat. De luni pana miercuri nu am mai avut dureri, apoi miercuri noaptea am fost toata noaptea in travaliu si mi s-a spus ca nu coboara copilul si nu coboara. Dupa aia joi nu am mai avut dureri, iar joi noapte si toata ziua vineri am avut dureri, am plans si degeaba am plans ca nu m-a bagat nimeni in seama si dupa ce a plecat doctorul din schimb mi s-a declansat o apa murdara si m-au coborat in sala sa nasc, dar era deja prea tarziu. Si a fost sunata si nu a vrut sa vina doamna doctor Carmen Oprisanu. Am avut dureri infernale, mi s-a facut o injectie de calmare a durerilor ca sa poata veni dumneaei dimineata si in schimb a scazut pulsul la copil si cand a venit a fost prea tarziu, mi l-au scos mort, acum ii face autopsia. Era un baiat de 3490 de grame. De ce am venit in spital, sa il salvez, sa fie treaba buna si cand colo l-am pierdut. Mi s-a tot spus ca nu coboara si nu coboara, cum a putut sa coboare cand a murit? Trebuia ceva facut", povesteste plina de dureri Corina Bejenaru.


"Era un baiat de nota 10 si acum il taie…"

Femeia crede ca daca se intervenea la timp bebelusul putea fi salvat. Ea spune ca, desi medicul Carmen Oprisanu a fost informat ca se simte rau, ea ar fi transmis prin telefon sa i se faca o injectie.

"Doamna doctor m-a verificat si a spus ca nu coboara, am zis ca poate nasc natural, eu am crezut ca nasc natural si in ultimul minut am cerut cezariana. Daca mi se facea vineri noapte la ora 12.00, copilul era salvat. Doctorul era plecat acasa si prin telefon a spus sa imi faca o injectie sa amelioreze durerea si vine dimineata si cand colo a cedat inima la copil. Vineri am plans pe holurile spitalului si nu m-a bagat nimeni in seama. Trebuiau sa ia masuri, un ecograf, cand e mort s-a putut face cezariana si cu atatea zile inainte nu. Era un baiat de nota 10 si acum il taie… Suntem distrusi, toata familia si mama si fata suntem terminate cat de greu l-am dus", a spus Corina Bejenaru.


Medicii nu cunosc cauza decesului...

Punctul de vedere al Maternitatii Botosani vizavi de acest caz a fost exprimat de purtatorul de cuvant al institutiei, medicul Dorin Scladan, care a asistat la operatia de cezariana, alaturi de medicul Carmen Oprisanu.

Astfel, medicii de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie care s-au ocupat de femeie, si care au efectuat cezariana, resping toate acuzatiile acesteia si spun ca bebelusul s-a nascut mort ca urmare a unei suferinte fetale acute. Deocamdata nu se cunoaste cauza care a declansat suferinta fetala acuta, aceasta urmand a fi stabilita dupa efectuarea necropsiei.

"Pacienta a fost internata in spitalul nostru pe sectorul de gravide pentru monitorizare, cum se procedeaza cu majoritatea pacientilor. In cursul garzii de vineri a fost coborata in sala de nasteri pentru monitorizare, pacienta nu prezenta dinamica, nu era un travaliu declansat si in cursul monitorizarii, undeva in cursul noptii, s-a constatat o scadere a BCF-urilor, motiv pentru care s-a intervenit. A existat o suferinta fetala acuta care a dus si la decesul copilului. Postoperator nu a fost nicio circulara de cordon, nu avem niste motive foarte clare care au dus la aceasta problema. Se va efectua necropsia copilului si vom stabili o cauza a decesului", a declarat medicul Scladan, purtator de cuvant in cadrul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie. Medicul Dorin Scladan a fost vineri de garda si a asistat alaturi de medicul Oprisanu la efectuarea operatiei de cezariana.


...dar resping acuzatiile!

Cat priveste acuzatiile femeii ca a fost lasata sa se chinuiasca in durerile facerii si ca nu s-a intervenit la timp, medical Dorin Scladan a spus ca aceasta a fost monitorizata in permanenta si i s-a administrat tratamentul adecvat.

"Pe sectoarele de gravide exista in permanenta un medic care se ocupa de pacientele internate. Pacienta a fost timp de o saptamana monitorizata, cert este ca in momentul intrarii in sala de nasteri nu era declansata nasterea. Decizia de a se intra in cezariana, de a evacua sarcina, in primul rand trebuie pusa pe o nastere declansata, cand suntem siguri ca acest copil este la termen. A avea o ecografie de ultim trimestru, gradul de eroare in plus sau in minus este de aproximativ doua saptamani. La ea, fiind varsta de 41 de ani, singura problema care a intervenit este de o tulburare a dinamicii uterine si imposibilitatea eventual a nasterii pe cale naturala, nu de afectare a copilasului. Toata saptamana, inclusiv in garda cand am intrat de urgenta in sala sa evacuam sarcina pe nastere nedeclansata, ea relatase in cursul zilei de vineri dureri, care nu au fost evidentiate clinic, BCF-urile s-au mentinut in parametri pana spre ora 3.30-4.00 dimineata, in momentul in care au intervenit modificari s-a intervenit chirurgical", a adaugat purtatorul de cuvant al Maternitatii Botosani.

Potrivit acestuia, pe toata perioada sarcinii femeia a facut doar investigatii de rutina si ecografii, nu a facut morfologia fetala, nici analize pentru infectii virale si nici teste genetice.

Corina Bejenaru mai are acasa o fata de 17 ani. Femeia nu a facut nicio plangere, ea precizand ca deocamdata asteapta rezultatul necropsiei.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
58

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
104

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
136

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...