Doua victime: Scafandrul care a murit coborase pentru a salva un angajat al Primariei Radauti-Prut!

Doua victime: Scafandrul care a murit coborase pentru a salva un angajat al Primariei Radauti-Prut!
Razbunarea apelor! Pompierul care la inundatiile din vara a salvat vieti omenesti, infruntand iadul apelor, a fost rapus joi seara intr-un put de captare a apei, in timp ce incerca sa scoata la suprafata un om blocat in adanc.

Plutonierul Marius Loghin, in varsta de 32 de ani, era angajat in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din anul 2006, iar din 2008, dupa ce a urmat o serie de cursuri, activa ca scanfandru. Alaturi de tanarul care si-a pierdut viata, mai coborasera in putul de captare a apei din localitatea Rediu, comuna Radauti-Prut, si mr. Narcis Jachel şi plt. Iulian Todirel, ultimii doi aflandu-se in prezent la spital, in afara oricarui pericol.

"Ranitii, cei doi angajati ISU, sunt in afara oricarui pericol, starea lor este buna, sunt internati la Spitalul Judetean. Cei doi plutonieri, cel care a decedat si cel aflat in spital, lucreaza din 2008 ca scafandri, au participat la foarte multe misiuni din timpul inundatiilor, ajutand la salvarea sinistratilor. Pompierii erau echipati corespunzator cand au coborat, aveau si masti de oxigen si tuburi", a mentionat plt. major Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul ISU Botosani.

Viorel Socianu, cel pentru care au intervenit pompierii botosaneni, era in varsta de 29 de ani si avea un baietel in varsta de doi ani. Joi seara, potrivit primarului comunei Radauti Prut, Viorel Nichiteanu, tanarul angajat al Primariei la Gospodarii comunale si Salubrizare era in afara orelor de program, actionand pentru remedierea unor defectiuni la casa de apa care alimenta satul Rediu. Mai mult, tanarul nu era echipat corespunzator, intrucat nu avea in atributii asemenea interventii de mare risc.

"Dansul era in afara programului de serviciu cand s-a intamplat evenimentul. Avea de remediat defectiunile la instalatia de apa care alimenta satul Rediu, la iesirea din casa de apa. Vazand ca defectiunea nu este acolo a coborat in put si a folosit o motopompa  pe baza de benzina pentru a scoate apa. A intervenit si acea pompa a emanat monoxid de carbon care l-a intoxicat si s-a intamplat tragedia. El nu avea ce cauta acolo, nu erau lucrari pentru dansul, ci pentru echipe specializate. El trebuia sa remedieze defectiunea la suprafata putului. Era angajat la Gospodarii comunale si salubrizare", a spus Viorel Nichiteanu, primarul comunei Radauti Prut.

Reamintim ca tragedia s-a petrecut joi dupa-amiaza, putin inainte de ora 18.00, cand Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui tânăr căzut într-un puţ de captare a apei de pe raza  localităţii Rediu, comuna Rădăuţi-Prut, în timp ce executa nişte lucrări în interiorul acestuia.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje, printre care şi echipa de scafandri. Pe timpul operaţiunilor de salvare, ofiţerului şi celor doi scafandri li s-a făcut rău, probabil din cauza acumulării monoxidului de carbon emanat de o pompă pentru evacuarea apei, folosită de persoana pentru care am fost solicitaţi să intervenim.

A fost scos imediat ofiţerul, care era cel mai aproape de gura de ieşire. Plt. Lucian Neculai a coborât în puţ şi a reuşit să îi scoată pe cei doi subofiţeri scafandri care se aflau la suprafaţa apei. Aceştia au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Orăşenesc Darabani, după ce au fost resuscitaţi de colegii pompieri, imediat ce au fost scoşi din bazin.

Din nefericire, plt. Marius Loghin, în vârstă de 32 de ani, a fost declarat decedat. Ceilalţi doi colegi, mr. Narcis Jachel şi plt. Iulian Todirel au fost transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani şi se află în afara oricărui pericol. Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar Iaşi.


"Cadrele I.S.U Botoşani sunt profund îndurerate de pierderea dragului lor coleg care şi-a sacrificat propria viaţă pentru a salva o alta, şi sunt alături de familia îndoliată. Cuvintele nu pot exprima durerea şi starea de spirit a angajaţilor inspectoratului", transmite ISU Botosani.
 
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

astăzi, 14:08
731

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

astăzi, 13:19
1249

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

astăzi, 13:12
405

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...