Doi botoşăneni, infectaţi cu virusul HIV!

Doi botoşăneni, infectaţi cu virusul HIV!
Veste cumplită primită în acest an de doi botoşăneni. În urma analizelor, aceştia au fost diagnosticaţi ca purtători ai virsului HIV. Este vorba de un bărbat, care are până în 30 de ani şi de o femeie, care are până în 45 de ani.

Între cei doi nu există vreo legătură, ambii contactând însă virsul în acelaşi mod, în urma unor relaţii sexuale neprotejate.

Potrivit medicului Ecaterina Chihai, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, în acest an, la Botoşani, au fost depistate doar două persoane care sunt infectate cu virusul HIV, la nivelul întregului judeţ, fiind în evidenţe 56 de persoane, purtătoare ale acestui virus.

“Avem două cazuri noi, doi adulţi. În antecedentele de un an nici la unul nici la altul nu putem discuta de manevre medicale. Băiatul este la grupa de vârstă 25-30 de ani şi femeia la grupa de vârstă 40-45 de ani, dar nu au nicio legătură unul cu celălalt. Numărul total al cazurilor pe care noi le avem în momentul de faţă în evidenţă este 220 din care 164 sunt cu maladie SIDA în tratament prin serviciul de boli infecţioase sau prin Clinica de Boli Infecţioase Iaşi sau Bucureşti, Institutul Matei Balş. Restul sunt purtători ai virsului HIV. Orice medic are dreptul să suspicioneze infecţia HIV şi să recomande testul. Laboratorul are obligaţia să ne raporteze şi aşa ajungem noi în posesia datelor privind situaţia pacientului respectiv. Noi facem ancheta." a declarat medicul Ecaterina Chihaia.

HIV (Human Immunodeficiency Virus) sau virusul imunodeficientei umane este un virus (din familia Retroviridae) ce afecteaza sistemul imunitar al organismului, care devine vulnerabil la numeroase infectii si boli. persoana infectata cu HIV nu inseamna ca are SIDA.

Aceasta poate arata si se poate simti bine o perioada lunga de timp, dar in acest timp poate sa transmita virusul. SIDA (Sindrom Imuno Deficitar Achizitionat) este forma cea mai grava, finala a infectiei cu HIV, o boala cronica, cu evolutie imprevizibila, ducand la deces.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la Baisa, traficul este restricţionat!

astăzi, 15:45
640

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

astăzi, 11:41
294

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...

Accident pe contrasens: trei maşini avariate de un şofer băut

astăzi, 10:37
1205

S-a întâmplat vineri, pe strada Săvenilor, cu sens unic, din municipiul Botoşani când tânărul a ales să circule pe contrasens, dinspre Împărat Traian spre Independen...