Doi botoşăneni, infectaţi cu virusul HIV!

Doi botoşăneni, infectaţi cu virusul HIV!
Veste cumplită primită în acest an de doi botoşăneni. În urma analizelor, aceştia au fost diagnosticaţi ca purtători ai virsului HIV. Este vorba de un bărbat, care are până în 30 de ani şi de o femeie, care are până în 45 de ani.

Între cei doi nu există vreo legătură, ambii contactând însă virsul în acelaşi mod, în urma unor relaţii sexuale neprotejate.

Potrivit medicului Ecaterina Chihai, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, în acest an, la Botoşani, au fost depistate doar două persoane care sunt infectate cu virusul HIV, la nivelul întregului judeţ, fiind în evidenţe 56 de persoane, purtătoare ale acestui virus.

“Avem două cazuri noi, doi adulţi. În antecedentele de un an nici la unul nici la altul nu putem discuta de manevre medicale. Băiatul este la grupa de vârstă 25-30 de ani şi femeia la grupa de vârstă 40-45 de ani, dar nu au nicio legătură unul cu celălalt. Numărul total al cazurilor pe care noi le avem în momentul de faţă în evidenţă este 220 din care 164 sunt cu maladie SIDA în tratament prin serviciul de boli infecţioase sau prin Clinica de Boli Infecţioase Iaşi sau Bucureşti, Institutul Matei Balş. Restul sunt purtători ai virsului HIV. Orice medic are dreptul să suspicioneze infecţia HIV şi să recomande testul. Laboratorul are obligaţia să ne raporteze şi aşa ajungem noi în posesia datelor privind situaţia pacientului respectiv. Noi facem ancheta." a declarat medicul Ecaterina Chihaia.

HIV (Human Immunodeficiency Virus) sau virusul imunodeficientei umane este un virus (din familia Retroviridae) ce afecteaza sistemul imunitar al organismului, care devine vulnerabil la numeroase infectii si boli. persoana infectata cu HIV nu inseamna ca are SIDA.

Aceasta poate arata si se poate simti bine o perioada lunga de timp, dar in acest timp poate sa transmita virusul. SIDA (Sindrom Imuno Deficitar Achizitionat) este forma cea mai grava, finala a infectiei cu HIV, o boala cronica, cu evolutie imprevizibila, ducand la deces.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rotaru: "Mai puține păduri tăiate ilegal în ultimile șase luni"

astăzi, 11:01
43

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că în urma creșterii numărului de controale în domeniul forestier, tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ.&Icir...

ISU Botoșani recrutează voluntari care să li se alăture pompierilor în misiuni!

astăzi, 10:46
126

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al Județului Botoșani derulează, în perioada 2 – 27 octombrie, o nouă campanie de recrutare a botoșănenilor care...

Prinși circulând cu peste 100 km pe oră, în localitate! Polițiștii botoșăneni trag noi semnale de alarmă!

astăzi, 09:44
263

Poliţiştii rutieri au depistat vineri, pe raza localităţii Iezer, comuna Hilişeu-Horia, un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h...