Doar SIP a anuntat ca intra in greva generala pe termen nelimitat!

Doar SIP a anuntat ca intra in greva generala pe termen nelimitat!

 MARIA TIPRIGAN  

Greva generala anuntata pentru inceputul saptamanii viitoare pare sa nu aiba prea mare succes la Botosani, cel putin printre cadrele didactice, intrucat pana in prezent doar unul dintre cele doua sindicate din invatamant si-au exprimat intentia de a intra in greva generala pe termen nelimitat, desi situatia nu a fost centralizata la nivel judetean.

Potrivit presedintei Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan, pana in prezent au semnat pentru greva generala doar 1.100 de membri din cei 4.000 de membri SIP, trebuind sa fie primita situatia si din alte 40 de scoli.

"Noi vom face greva cu cei care doresc sa faca greva si ii indemnam pe toti la greva. Sa le fie rusine celor care nu au aderat la greva. Sper sa-i sesibilizam si pe cei care nu vor sa faca greva pentru ca li se taie din salariu. Prin aceasta greva ne incercam ultima noastra sansa. Este momentul oportun ca toata lumea sa faca greva generala pentru un asa tratament aplicat invatamantului romanesc. Noi astazi vom transmite cate un comunicat in scoli ca noi facem greva generala pe termen nelimitat. Indiferent cati vor face greva, noi ne solidarizam cu colegii nostri din tara", a declarat Maria Tiprigan, presedinta SIP Botosani.

Situatia nu pare a fi clara in randul membrilor de la Liga Sindicatelor din Invatamant, presedintele Liviu Axinte precizand ca un raspuns final, daca fac sau nu greva, il vor da maine dimineata la prima ora, cand vor trimite comunicarea si in scoli.

"Inca nu am centralizat datele, am stabilit sedinta de birou maine dimineata la prima ora, pentru a hotari daca facem greva sau nu, si apoi transmitem in scoli. Vrem sa vedem situatia exacta, pentru ca mai erau cateva scoli indecise si asteptam punctul lor de vedere", a precizat Liviu Axinte, presedintele LSI Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Coşmarul unei botoşănence: A născut un copil mort, deşi a primit asigurări că totul este în regulă. "Un alt copil a murit în aceeaşi zi"

astăzi, 20:22
1032

Cei doi soţi locuiesc într-o localitate din judeţul Botoşani. Aşteptau cu nerăbdare venirea pe lume a primului lor copil. Mama, în vârstă de 40 de ani, era la prima sarcină ş...

Zeci de minori beţi, salvaţi de cadrele medicale! Cel mai mic pacient a avut doar 8 luni!

astăzi, 19:35
594

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Mavromati, în primele 11 luni ale acestui an, 47 de minori au fost diagnosticaţi cu intoxicaţie etanolică, după ce au solicitat sprijinul cadr...

Concurs pentru o parte din posturile de şefi de secţie de la Spitalul Mavromati!

astăzi, 17:55
469

Spitalul Judeţean Mavromati va organiza concurs pentru posturile de medici şefi de secţie care la ora actuală sunt ocupate cu delegaţie. Un astfel de concurs nu a mai fost organizat de câţ...