Doar SIP a anuntat ca intra in greva generala pe termen nelimitat!

Doar SIP a anuntat ca intra in greva generala pe termen nelimitat!

 MARIA TIPRIGAN  

Greva generala anuntata pentru inceputul saptamanii viitoare pare sa nu aiba prea mare succes la Botosani, cel putin printre cadrele didactice, intrucat pana in prezent doar unul dintre cele doua sindicate din invatamant si-au exprimat intentia de a intra in greva generala pe termen nelimitat, desi situatia nu a fost centralizata la nivel judetean.

Potrivit presedintei Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan, pana in prezent au semnat pentru greva generala doar 1.100 de membri din cei 4.000 de membri SIP, trebuind sa fie primita situatia si din alte 40 de scoli.

"Noi vom face greva cu cei care doresc sa faca greva si ii indemnam pe toti la greva. Sa le fie rusine celor care nu au aderat la greva. Sper sa-i sesibilizam si pe cei care nu vor sa faca greva pentru ca li se taie din salariu. Prin aceasta greva ne incercam ultima noastra sansa. Este momentul oportun ca toata lumea sa faca greva generala pentru un asa tratament aplicat invatamantului romanesc. Noi astazi vom transmite cate un comunicat in scoli ca noi facem greva generala pe termen nelimitat. Indiferent cati vor face greva, noi ne solidarizam cu colegii nostri din tara", a declarat Maria Tiprigan, presedinta SIP Botosani.

Situatia nu pare a fi clara in randul membrilor de la Liga Sindicatelor din Invatamant, presedintele Liviu Axinte precizand ca un raspuns final, daca fac sau nu greva, il vor da maine dimineata la prima ora, cand vor trimite comunicarea si in scoli.

"Inca nu am centralizat datele, am stabilit sedinta de birou maine dimineata la prima ora, pentru a hotari daca facem greva sau nu, si apoi transmitem in scoli. Vrem sa vedem situatia exacta, pentru ca mai erau cateva scoli indecise si asteptam punctul lor de vedere", a precizat Liviu Axinte, presedintele LSI Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeia pentru care doi poliţişti au oprit pe A1 să-i schimbe pneul spart: "Nu le ştiu numele, însă acum le cunosc sufletul"

Vineri, 23 Februarie 2018
1330

În urmă cu câteva zile, pe Facebook a făcut vâlvă o fotografie cu doi poliţişti care schimbau cauciucul de la maşina unei femei care rămăsese în pană pe A1.Maria C...

Dezbateri în Consiliul Judeţean pe marginea verificărilor metrologice ale apometrelor

Vineri, 23 Februarie 2018
381

Alesul judeţean a avut o interpelare şi a cerut lămuriri în cadrul şedinţei ordinare a CJ, ce a avut loc joi. "Procedura de verificare metrologică se face pe banii populaţiei. Eu nu cred ...

Fondurile Prima Casă au fost distribuite băncilor după noi reguli. Vezi cum se dau banii anul acesta

Vineri, 23 Februarie 2018
336

Plafonul de garanţii aprobat luna trecută de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an este cu 20% mai mic faţă de cel din 2017.La finalul anului trecut, Ministerul Finanţelor Publice a ...