Doar o parte din chiriasi se vor intoarce in Centrul Vechi!

Doar o parte din chiriasi se vor intoarce in Centrul Vechi!
Din cele 47 de familii care au fost mutate din Centrul Vechi, pe perioada reabilitarii, doar 38 se vor intoarce in vechile locuinte.

Florin Gornea, directorul Locativa, sustine ca nu mai exista spatiu suficient pentru cazarea tuturor celor care au locuit inainte in locuintele reabilitate, dat fiind ca spatiile s-au modificat, fiindca au fost facute bucatarii si bai, iar numarul camerelor de locuit s-a redus.

Deocamdata nu se stie o data exacta de la care vechii chiriasii vor reveni in locuinte, insa reprezentantii Locativa sustin ca deja exista solicitari din partea acestora. Cat priveste familiile care vor reveni in locuintele din Centrul Vechi, acestea vor fi selectate pe baza conduitei pe care au avut-o in trecut.

“Nu se vor putea intoarce toti, motivat de faptul ca acele locuinte au suferit modificari in constructie si nu mai sunt camere asa de mari. Unele au fost transformate in bucatarii, bai, numarul incaperilor a crescut, dar cele pentru dormit a scazut. Cand vom face repartizarile o sa tinem cont si de situatia din trecut, ca nu putem merge la nesfarsit cu persoane care strica, care nu platesc si de acum incolo o sa apara o problema destul de grea pentru ei, respectiv plata energiei electrice, iar incalzirea este pe gaz, terminam cu sobele", a spus Florin Gornea, directorul Locativa.

Cei care nu se vor intoarce in Centrul Vechi vor locui in continuare in spatiile unde sunt acum, iar acolo unde sunt improprii se vor identifica alte solutii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO - El este românul la care se uită toată Italia: "În România am curățat zăpada în chiloți când era și mai ger!"

astăzi, 19:28
89

Un român care lucrează în Italia la un refugiu alpin din provincia Lecco a făcut un adevărat mini-show ieșind să curețe zăpada la -10 grade Celsius, purtând doar chiloții de ...

24 de familii din județul Botoșani au primit sprijin de la Guvern!

astăzi, 19:06
65

Guvernul a aprobat, la începutul lunii martie, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 74.500 lei, pentru sprijinirea a 24 de familii şi persoane singure afectate de ince...

Pompieri chemați să stingă un incendiu izbucnit la o mașină parcată! FOTO

astăzi, 17:57
336

Un scurtcircuit produs la instalația electrică a declanșat un incendiu la o mașină care era parcată pe o stradă din municipiul Botoșani, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a salva...