Doar o parte din chiriasi se vor intoarce in Centrul Vechi!

Doar o parte din chiriasi se vor intoarce in Centrul Vechi!
Din cele 47 de familii care au fost mutate din Centrul Vechi, pe perioada reabilitarii, doar 38 se vor intoarce in vechile locuinte.

Florin Gornea, directorul Locativa, sustine ca nu mai exista spatiu suficient pentru cazarea tuturor celor care au locuit inainte in locuintele reabilitate, dat fiind ca spatiile s-au modificat, fiindca au fost facute bucatarii si bai, iar numarul camerelor de locuit s-a redus.

Deocamdata nu se stie o data exacta de la care vechii chiriasii vor reveni in locuinte, insa reprezentantii Locativa sustin ca deja exista solicitari din partea acestora. Cat priveste familiile care vor reveni in locuintele din Centrul Vechi, acestea vor fi selectate pe baza conduitei pe care au avut-o in trecut.

“Nu se vor putea intoarce toti, motivat de faptul ca acele locuinte au suferit modificari in constructie si nu mai sunt camere asa de mari. Unele au fost transformate in bucatarii, bai, numarul incaperilor a crescut, dar cele pentru dormit a scazut. Cand vom face repartizarile o sa tinem cont si de situatia din trecut, ca nu putem merge la nesfarsit cu persoane care strica, care nu platesc si de acum incolo o sa apara o problema destul de grea pentru ei, respectiv plata energiei electrice, iar incalzirea este pe gaz, terminam cu sobele", a spus Florin Gornea, directorul Locativa.

Cei care nu se vor intoarce in Centrul Vechi vor locui in continuare in spatiile unde sunt acum, iar acolo unde sunt improprii se vor identifica alte solutii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

10.000 de tineri părăsesc România în acest an pentru a studia în străinătate

Joi, 19 Iulie 2018
190

Cele mai căutate sunt cele din Marea Britanie, Danemarca şi Olanda. Şansele de a studia la cel mai înalt nivel, dar şi haosul din învăţământul românesc, sunt principalel...

Parintilor care se tem de cadrele didactice

Joi, 19 Iulie 2018
248

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

Joi, 19 Iulie 2018
460

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...