Doar o parte din chiriasi se vor intoarce in Centrul Vechi!

Doar o parte din chiriasi se vor intoarce in Centrul Vechi!
Din cele 47 de familii care au fost mutate din Centrul Vechi, pe perioada reabilitarii, doar 38 se vor intoarce in vechile locuinte.

Florin Gornea, directorul Locativa, sustine ca nu mai exista spatiu suficient pentru cazarea tuturor celor care au locuit inainte in locuintele reabilitate, dat fiind ca spatiile s-au modificat, fiindca au fost facute bucatarii si bai, iar numarul camerelor de locuit s-a redus.

Deocamdata nu se stie o data exacta de la care vechii chiriasii vor reveni in locuinte, insa reprezentantii Locativa sustin ca deja exista solicitari din partea acestora. Cat priveste familiile care vor reveni in locuintele din Centrul Vechi, acestea vor fi selectate pe baza conduitei pe care au avut-o in trecut.

“Nu se vor putea intoarce toti, motivat de faptul ca acele locuinte au suferit modificari in constructie si nu mai sunt camere asa de mari. Unele au fost transformate in bucatarii, bai, numarul incaperilor a crescut, dar cele pentru dormit a scazut. Cand vom face repartizarile o sa tinem cont si de situatia din trecut, ca nu putem merge la nesfarsit cu persoane care strica, care nu platesc si de acum incolo o sa apara o problema destul de grea pentru ei, respectiv plata energiei electrice, iar incalzirea este pe gaz, terminam cu sobele", a spus Florin Gornea, directorul Locativa.

Cei care nu se vor intoarce in Centrul Vechi vor locui in continuare in spatiile unde sunt acum, iar acolo unde sunt improprii se vor identifica alte solutii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ucigaşul poliţistului de la Burdujeni, deţinut în Penitenciarul Botoşani, s-a sinucis!

Marţi, 26 Septembrie 2017
5920

Descoperire şocantă marţi seară, în Penitenciarul Botoşani. Trupul neînsufleţit al unui deţinut cazat singur într-o cameră a fost găsit fără viaţă, după apelul de sear...

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani! FOTO

Marţi, 26 Septembrie 2017
276

Mai multe activități dedicate Zilei europene a limbilor s-au desfășurat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani, în perioada 25-26 septembrie 2017. ...

ȘOCANT! Cadavrul unui bebeluș, găsit în apropierea Poligonului ACR! FOTO, VIDEO

Marţi, 26 Septembrie 2017
13763

În urmă cu câteva zile, o sesizare făcută la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a pus în alertă reprezentanții instituției, care au ...