Doar o parte din chiriasi se vor intoarce in Centrul Vechi!

Doar o parte din chiriasi se vor intoarce in Centrul Vechi!

 

Din cele 47 de familii care au fost mutate din Centrul Vechi, pe perioada reabilitarii, doar 38 se vor intoarce in vechile locuinte.
Florin Gornea, directorul Locativa, sustine ca nu mai exista spatiu suficient pentru cazarea tuturor celor care au locuit inainte in locuintele reabilitate, dat fiind ca spatiile s-au modificat, fiindca au fost facute bucatarii si bai, iar numarul camerelor de locuit s-a redus.

Deocamdata nu se stie o data exacta de la care vechii chiriasii vor reveni in locuinte, insa reprezentantii Locativa sustin ca deja exista solicitari din partea acestora. Cat priveste familiile care vor reveni in locuintele din Centrul Vechi, acestea vor fi selectate pe baza conduitei pe care au avut-o in trecut.

“Nu se vor putea intoarce toti, motivat de faptul ca acele locuinte au suferit modificari in constructie si nu mai sunt camere asa de mari. Unele au fost transformate in bucatarii, bai, numarul incaperilor a crescut, dar cele pentru dormit a scazut. Cand vom face repartizarile o sa tinem cont si de situatia din trecut, ca nu putem merge la nesfarsit cu persoane care strica, care nu platesc si de acum incolo o sa apara o problema destul de grea pentru ei, respectiv plata energiei electrice, iar incalzirea este pe gaz, terminam cu sobele", a spus Florin Gornea, directorul Locativa.

Cei care nu se vor intoarce in Centrul Vechi vor locui in continuare in spatiile unde sunt acum, iar acolo unde sunt improprii se vor identifica alte solutii.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
19

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
165

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
137

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...