Disponibilizarile din invatamantul botosanean: 114,5 posturi reduse!

Disponibilizarile din invatamantul botosanean: 114,5 posturi reduse!

ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani

In cadrul comisiei paritare care a avut loc miercuri la Inspectoratul Scolar Judetean Botosani s-au purtat discutii cu ambele sindicate din invatamant, despre disponibilizarile din unitatile scolare incepand cu 1 septembrie. Cu aceasta ocazie, s-a aprobat redistribuirea personalului afectat de disponibilizarile din sistemul de invatamant pe posturi vacante existente.
Reamintim ca in cursul anului trecut s-a facut la nivelul judetului Botosani o reducere de 366 de norme, fara a fi afectate in mod direct persoane, lucru care in cursul acestui an nu mai este posibil, fiind disponibilizate efectiv, in 2010, 114 persoane.

Potrivit inspectorului general al ISJ, din cele 323 de posturi care vor fi reduse la nivelul judetului, incepand cu 1 septembrie, cel putin 87 de persoane din cadrul  personalului nedidactic si auxiliar vor fi disponibilizate, fiind vorba de persoanele platite de consiliile locale, alte 19 persoane  vor fi disponibilizate de la  Scoala de Arte si Meserii “Ion Pillat Dorohoi, cu finantare de la Consiliul Judetean, sase persoane din aparatul propriu al ISJ si 2,5 posturi de la Casa Corpului Didactic, cu finantare de la Ministerul Educatiei, diferenta de norme, pana la 323, fiind acele posturi care erau alocate in fiecare an suplinitorilor, care vor ramane si ei fara catedra in acest an.

"In ceea ce priveste noua structura organizatorie a ISJ Botosani, este realizata tinand cont de noua lege a educatiei, de descentralizare si avand in vedere asigurarea calitatii. Vor fi constituite trei departamente, doua pentru corpul de inspectori care ramane normat in continuare cu 22 de posturi, dar care vor fi reorganizate dupa noua structura din fisele posturilor, si un departament administrativ cu zece posturi", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ.

Astfel, cei 22 de inspectori vor fi repartizati pe Departamentul Descentralizare si Management Institutional si Dezvoltarea Resursei Umane si Departamentul Curriculum si Controlul Asigurarii Calitatii.

"Nu s-a stabilit exact numele persoanelor care vor pleca, va fi o discutie si in Consiliul de Administratie si in conducerea executiva a ISJ. Trebuie sa tinem cont ca aceste reorganizari se vor intampla incepand cu 1 septembrie, adica intr-un termen foarte scurt", a adaugat Ada Macovei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

astăzi, 17:03
1128

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din ...

"Aniversarea" și "Bocitoarele vesele", în acest weekend la Teatrul Eminescu!

astăzi, 16:11
160

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani a programat spectacolul cu trei nominalizări la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în 2016: pentru cel m...

​Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 293 Dumeni - Havârna - FOTO

astăzi, 15:31
254

În cursul zilei de marți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica lucrările recent finalizate și calitatea st...