Disponibilizarile din invatamantul botosanean: 114,5 posturi reduse!

Disponibilizarile din invatamantul botosanean: 114,5 posturi reduse!

ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani

In cadrul comisiei paritare care a avut loc miercuri la Inspectoratul Scolar Judetean Botosani s-au purtat discutii cu ambele sindicate din invatamant, despre disponibilizarile din unitatile scolare incepand cu 1 septembrie. Cu aceasta ocazie, s-a aprobat redistribuirea personalului afectat de disponibilizarile din sistemul de invatamant pe posturi vacante existente.
Reamintim ca in cursul anului trecut s-a facut la nivelul judetului Botosani o reducere de 366 de norme, fara a fi afectate in mod direct persoane, lucru care in cursul acestui an nu mai este posibil, fiind disponibilizate efectiv, in 2010, 114 persoane.

Potrivit inspectorului general al ISJ, din cele 323 de posturi care vor fi reduse la nivelul judetului, incepand cu 1 septembrie, cel putin 87 de persoane din cadrul  personalului nedidactic si auxiliar vor fi disponibilizate, fiind vorba de persoanele platite de consiliile locale, alte 19 persoane  vor fi disponibilizate de la  Scoala de Arte si Meserii “Ion Pillat Dorohoi, cu finantare de la Consiliul Judetean, sase persoane din aparatul propriu al ISJ si 2,5 posturi de la Casa Corpului Didactic, cu finantare de la Ministerul Educatiei, diferenta de norme, pana la 323, fiind acele posturi care erau alocate in fiecare an suplinitorilor, care vor ramane si ei fara catedra in acest an.

"In ceea ce priveste noua structura organizatorie a ISJ Botosani, este realizata tinand cont de noua lege a educatiei, de descentralizare si avand in vedere asigurarea calitatii. Vor fi constituite trei departamente, doua pentru corpul de inspectori care ramane normat in continuare cu 22 de posturi, dar care vor fi reorganizate dupa noua structura din fisele posturilor, si un departament administrativ cu zece posturi", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ.

Astfel, cei 22 de inspectori vor fi repartizati pe Departamentul Descentralizare si Management Institutional si Dezvoltarea Resursei Umane si Departamentul Curriculum si Controlul Asigurarii Calitatii.

"Nu s-a stabilit exact numele persoanelor care vor pleca, va fi o discutie si in Consiliul de Administratie si in conducerea executiva a ISJ. Trebuie sa tinem cont ca aceste reorganizari se vor intampla incepand cu 1 septembrie, adica intr-un termen foarte scurt", a adaugat Ada Macovei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României!

Marţi, 19 Iunie 2018
774

Carina Țurcan, membră a Consiliului de Administraţie al companiei Inter Rao, a fost arestată fiind acuzată de spionaj în favoarea statului român au afirmat surse apropiate anchetei pe...

Sfârșit cumplit pentru o botoșăneancă: Și-a tăiat venele și apoi s-a spânzurat într-o pensiune!

Marţi, 19 Iunie 2018
4776

Sâmbătă, 16 iunie, în jurul prânzului,  într-o pensiune din zona Ursuleți, aproape de Piatra-Neamț, a fost găsită decedată o persoană de sex feminin.În u...

Guvernul anunță că dă 500 de euro pe lună pentru fiecare asistat social angajat: Nu-i mai sprijinim pe cei care pot munci, dar nu vor!

Marţi, 19 Iunie 2018
529

Lia Olguta Vasilescu a anuntat marti ca Guvernul PSD-ALDE schimba strategia si nu-i mai sustine pe cei care au putere de munca dar prefera sa stea pe ajutoare sociale si somaj. In schimb, ii va recomp...