Directorii care au stabilit zile libere fara acordul ISJ vor fi trasi la raspundere, spune Ada Macovei!

Directorii care au stabilit zile libere fara acordul ISJ vor fi trasi la raspundere, spune Ada Macovei!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Sefa invatamantului botosanean, Ada Macovei, a precizat joi ca recomandarea Ministerului Educatiei, precum si a Inspectoratului Scolar Botosani, este ca zilele libere sa fie 30 noiembrie si intervalul 14-18 decembrie.

"Pentru a nu crea haos in sistem, fac apel la toti directorii de unitati de invatamant sa tina cont de aceste recomandari ale ministerului si ale noastre, pentru ca nu este normal ca fiecare unitate sa-si inchida portile in alte zile. S-ar ajunge in situatia in care nici parintii, nici copiii nu mai stiu cand trebuie sa vina la scoala si cand trebuie sa stea acasa. Acolo unde sunt 2-3 frati la scoala este imposibil pentru parinti sa mai gestioneze situatia, este foarte greu si pentru ISJ sa poata controla unitatile de invatamant, in masura in care fiecare unitate isi ia alte zile libere. Au fost decise aceste zile la nivelul ministerului cu reprezentantii sindicatelor la varf", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ.

Acei directori de unitati scolare care au suspendat cursurile in alte zile decat cele mentionate in nota de la minister, din cele spuse de Ada Macovei, vor fi trasi la raspundere pentru ca au inchis scolile fara avizul inspectoratului.

"Nicio unitate de invatamant care isi schimba programul dupa cum doreste nu va primi avizul ISJ. Pentru institutiile care deja si-au luat deja zile libere, directorii vor raspunde pentru deciziile pe care le-au luat. Am avut alte unitati scolare care au spus ca inteleg situatia si ca vor face scoala chiar in acele zile libere pentru ca este in interesul elevilor. Sunt trei unitati care au declarat ca nu-si vor lua zilele libere fara plata, printre care si Colegiul A.T.Laurian, pentru ca nu este nici in interesul elevilor, nici al profesorilor", a mentionat Ada Macovei.

La ISJ au sosit deja adrese de la cinci unitati scolare care solicita alte zile libere decat cele recomandate de Ministerul Educatiei, iar la Scoala de la Sulita au fost luate deja alte zile libere, nefiind dat nici un aviz de la inspector pentru suspendarea cursurilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foşti soţi obligaţi să facă afaceri împreună, deşi nu vor acest lucru

Duminică, 22 Aprilie 2018
372

Cei doi soţi au înfiinţat, în 2014, o firmă, însă la un an au divorţat. Soţia, care avea calitatea de administrator în cadrul societăţii, a vrut să se retragă di...

Subofițer din Botoșani, pe prima treaptă a podiumului la Cupa Forţelor Terestre la Tir!

Duminică, 22 Aprilie 2018
194

Subofiţeri şi soldaţi/gradaţi profesionişti din structurile subordonate Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt" au participat la un concurs de tragere desfăşurat &ic...

Un comerciant a fost sancţionat cu amendă maximă pentru că nu a afişat preţul la 20 de şosete

Duminică, 22 Aprilie 2018
325

Poliţistul a efectuat controlul la un stand dintr-un complex comercial din municipiul Botoşani şi, pe lângă neregulile cu şosetele, a găsit şi un pachet de făină expirat de trei s...