Directorii care au stabilit zile libere fara acordul ISJ vor fi trasi la raspundere, spune Ada Macovei!

Directorii care au stabilit zile libere fara acordul ISJ vor fi trasi la raspundere, spune Ada Macovei!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Sefa invatamantului botosanean, Ada Macovei, a precizat joi ca recomandarea Ministerului Educatiei, precum si a Inspectoratului Scolar Botosani, este ca zilele libere sa fie 30 noiembrie si intervalul 14-18 decembrie.

"Pentru a nu crea haos in sistem, fac apel la toti directorii de unitati de invatamant sa tina cont de aceste recomandari ale ministerului si ale noastre, pentru ca nu este normal ca fiecare unitate sa-si inchida portile in alte zile. S-ar ajunge in situatia in care nici parintii, nici copiii nu mai stiu cand trebuie sa vina la scoala si cand trebuie sa stea acasa. Acolo unde sunt 2-3 frati la scoala este imposibil pentru parinti sa mai gestioneze situatia, este foarte greu si pentru ISJ sa poata controla unitatile de invatamant, in masura in care fiecare unitate isi ia alte zile libere. Au fost decise aceste zile la nivelul ministerului cu reprezentantii sindicatelor la varf", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ.

Acei directori de unitati scolare care au suspendat cursurile in alte zile decat cele mentionate in nota de la minister, din cele spuse de Ada Macovei, vor fi trasi la raspundere pentru ca au inchis scolile fara avizul inspectoratului.

"Nicio unitate de invatamant care isi schimba programul dupa cum doreste nu va primi avizul ISJ. Pentru institutiile care deja si-au luat deja zile libere, directorii vor raspunde pentru deciziile pe care le-au luat. Am avut alte unitati scolare care au spus ca inteleg situatia si ca vor face scoala chiar in acele zile libere pentru ca este in interesul elevilor. Sunt trei unitati care au declarat ca nu-si vor lua zilele libere fara plata, printre care si Colegiul A.T.Laurian, pentru ca nu este nici in interesul elevilor, nici al profesorilor", a mentionat Ada Macovei.

La ISJ au sosit deja adrese de la cinci unitati scolare care solicita alte zile libere decat cele recomandate de Ministerul Educatiei, iar la Scoala de la Sulita au fost luate deja alte zile libere, nefiind dat nici un aviz de la inspector pentru suspendarea cursurilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANM: România va fi cuprinsă de un VAL de FRIG!

astăzi, 21:21
966

Temperaturile vor scădea semnificativ la nivelul întregii ţări în perioada 19-21 martie şi vor apărea şi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, potrivit prognozei de special...

Parlamentar rus: Bombardierele Tupolev din Crimeea sunt o reacţie la sistemul balistic din România

astăzi, 20:32
122

Rusia a decis staţionarea bombardierelor atomice Tupolev Tu-22M3 în Crimeea ca reacţie la instalarea de către SUA a sistemului balistic în România, afirmă parlamentarul Viktor Bo...

Curtea de Conturi: Lipsuri de 11,5 milioane lei la ANAF, in 2017

astăzi, 19:38
284

Raportul Public pe anul 2017 intocmit de Curtea de Conturi dezvaluie lipsuri de 11,572 milioane de lei la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF)."Inventarierea elementelor de natura...