DGASPC Botosani a primit 5 milioane de lei pentru salariile restante!

DGASPC Botosani a primit 5 milioane de lei pentru salariile restante!
In sfarsit, vesti bune pentru salariatii DGASPC Botosani! Purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei a anuntat miercuri ca, in urma unei videoconferinte cu prefectii, a luat la cunostinta de situatia dramatica de la Botosani, astfel ca s-a decis alocarea unei sume de bani pentru plata salariilor restante.

"Guvernul a acordat miercuri suma de 5 milioane lei pentru a putea face faţă greutăţilor gestionării domeniului şi pentru a putea acoperi o parte din cheltuielile pe care judeţul Botoşani le are în privinţa cheltuielilor care vizează protecţia dreptului copilului şi Direcţia de asistenţă socială", a precizat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului Romaniei.

Sindicatul Impact anuntase proteste pentru vineri si luni. In situatia de fata, Marius Orosanu spune ca, posibil, aceste proteste vor fi amanate pentru luna noiembrie.

"Probabil vom suspenda activitatea de protest de vineri si luni. Totusi, prin aceste 5 milioane de lei se asigura doar salariile pe lunile restante. Maine, in Biroul Executiv al sindicatului vom analiza situatia. Probabil ca protestul va fi amanat pana la jumatatea lunii noiembrie, in caz ca nu vor fi alocate fonduri pentru luna urmatoare", a precizat Marius Orosanu, liderul Impact.

Tot astăzi a fost adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se repartizează o sumă de bani venită de la Comisia Europeană. CE a acordat României suma totală de 11 milioane de euro, ca formă de rambursare a cheltuielilor pentru operaţiunile de urgenţă din perioada inundaţiilor produse în anul 2008, Botosaniului reveninsdu-i aproximativ 2,2 milioane euro. Decizia Comisiei a venit în iulie 2009.

Prin Hotărârea adoptată astăzi suma de 11 milioane euro, alocată prin Fondul de solidaritate al UE, se repartizează astfel: Consiliului judeţean Suceava îi revin aproximativ 4 milioane euro; pentru Consiliul judeţean Maramureş - aproximativ 1,3 milioane euro; pentru Consiliul judeţean Botoşani - aproximativ 2,2 milioane euro; 2 milioane euro pentru Consiliul judeţean Iaşi; alte 2 milioane pentru Consiliul judeţean Neamţ. Banii vor veni în maxim 2 luni de la Uniunea Europeană.

Sumele primite de România din fondul de solidaritate se utilizează pentru decontarea cheltuielilor efectuate cu următoarele acţiuni: repunerea în funcţiune a reţelelor de aprovizionare cu apă, repunerea în funcţiune a sistemelor de colectare a apelor pluviale şi a instalaţiilor pentru apele reziduale, repunerea în funcţiune a infrastructurii rutiere.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BOTOȘANI: Întruniri de urgenţă în zona aflată sub restricţii din cauza pestei porcine africane! FOTO

astăzi, 14:57
184

Prefectul Dan Şlincu a convocat luni membrii Unităţilor Locale de Sprijin ale Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor din zona aflată sub incidenţa restricţiilor impuse de confirmarea apari...

24 ianuarie, la Botoșani: Ceremonie militară la Monumentul lui Alexandru Ioan Cuza!

astăzi, 14:49
45

Joi, 24 ianuarie, se împlinesc 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românescă, sub numele "Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti" şi sub conduc...

Contrabandă cu miez de nucă la frontieră!

astăzi, 14:39
161

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoşani au depistat în trafic două femei care transportau, în portbagajul şi pe bancheta din spa...