DGASPC Botosani a primit 5 milioane de lei pentru salariile restante!

DGASPC Botosani a primit 5 milioane de lei pentru salariile restante!
In sfarsit, vesti bune pentru salariatii DGASPC Botosani! Purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei a anuntat miercuri ca, in urma unei videoconferinte cu prefectii, a luat la cunostinta de situatia dramatica de la Botosani, astfel ca s-a decis alocarea unei sume de bani pentru plata salariilor restante.

"Guvernul a acordat miercuri suma de 5 milioane lei pentru a putea face faţă greutăţilor gestionării domeniului şi pentru a putea acoperi o parte din cheltuielile pe care judeţul Botoşani le are în privinţa cheltuielilor care vizează protecţia dreptului copilului şi Direcţia de asistenţă socială", a precizat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului Romaniei.

Sindicatul Impact anuntase proteste pentru vineri si luni. In situatia de fata, Marius Orosanu spune ca, posibil, aceste proteste vor fi amanate pentru luna noiembrie.

"Probabil vom suspenda activitatea de protest de vineri si luni. Totusi, prin aceste 5 milioane de lei se asigura doar salariile pe lunile restante. Maine, in Biroul Executiv al sindicatului vom analiza situatia. Probabil ca protestul va fi amanat pana la jumatatea lunii noiembrie, in caz ca nu vor fi alocate fonduri pentru luna urmatoare", a precizat Marius Orosanu, liderul Impact.

Tot astăzi a fost adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se repartizează o sumă de bani venită de la Comisia Europeană. CE a acordat României suma totală de 11 milioane de euro, ca formă de rambursare a cheltuielilor pentru operaţiunile de urgenţă din perioada inundaţiilor produse în anul 2008, Botosaniului reveninsdu-i aproximativ 2,2 milioane euro. Decizia Comisiei a venit în iulie 2009.

Prin Hotărârea adoptată astăzi suma de 11 milioane euro, alocată prin Fondul de solidaritate al UE, se repartizează astfel: Consiliului judeţean Suceava îi revin aproximativ 4 milioane euro; pentru Consiliul judeţean Maramureş - aproximativ 1,3 milioane euro; pentru Consiliul judeţean Botoşani - aproximativ 2,2 milioane euro; 2 milioane euro pentru Consiliul judeţean Iaşi; alte 2 milioane pentru Consiliul judeţean Neamţ. Banii vor veni în maxim 2 luni de la Uniunea Europeană.

Sumele primite de România din fondul de solidaritate se utilizează pentru decontarea cheltuielilor efectuate cu următoarele acţiuni: repunerea în funcţiune a reţelelor de aprovizionare cu apă, repunerea în funcţiune a sistemelor de colectare a apelor pluviale şi a instalaţiilor pentru apele reziduale, repunerea în funcţiune a infrastructurii rutiere.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie în Italia: O româncă și fetița ei de numai câteva luni, moarte într-un cumplit accident!

astăzi, 12:07
45

Tragedie fără margini într-o familie de români care locuia în Italia de mai mult timp. O femeie de numai 30 de ani a murit, împreună cu fetița de numai câteva luni, &...

Festivitatea de premiere a firmelor intrate în TOP-ul județean, pe 2 noiembrie 2018!

astăzi, 11:26
111

Sărbătorim performanţa în afaceri! Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani invită operatorii economici vineri, 2.11.2018, începând cu ora 18,00, la fest...

Cei trei purceluşi revin, în weekend, la Teatrul "Vasilache"

astăzi, 11:11
58

Duminică, 21 octombrie 2018, cei mici sunt așteptați la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" pentru a viziona, de la orele 11:00 şi 12:30, spectacolul "Cei trei purcelu...