Debranşaţii vor fi obligaţi să achite căldura degajată din ţevile şi pereţii vecinilor

Debranşaţii vor fi obligaţi să achite căldura degajată din ţevile şi pereţii vecinilor

Costurile pentru încălzirea părţilor comune s-ar putea tripla din această iarnă. Şi cei care s-au debranşat total de la sistemul centralizat de termoficare ar putea fi obligaţi să achite între 30 şi 50 la sută din factura la căldură.

Procentul va fi stabilit de Adunarea Generală a Asociaţiilor de Proprietari, nu va putea fi mai mic de 30 la sută şi nici mai mare de 50 la sută din totalul energiei termice înregistrate pentru încălzirea unui bloc de locuinţe.

În "părţile comune", căldura este degajată de caloriferele montate pe casa scării şi de ţevile care tranzitează subsolul, uscătoria sau apartamentele proprietarilor dintr-un bloc de locuinţe.

Până acum, proprietarii care erau debranşaţi de la sistemul centralizat de termoficare, în cazul în care îşi izolau pe cheltuială proprie conductele care tranzitau apartamentele, puteau fi scutiţi de plata încălzirii pentru părţile comune prin decizia preşedintelui.

Potrivit expunerii de motive la proiectul legislativ, "în toată România există numeroase reclamaţii prin care cetăţenii îşi exprimă nemulţumirea faţă de modul de calcul al energiei termice consumate pentru părţile comune la nivelul asociaţiilor de proprietari. Aportul de cădură trebuie plătit de toţi proprietarii din bloc deoarece beneficiază direct sau indirect de căldură".

Conform Gandul.info, proiectul de completarea Legii nr. 325 privind serviciul public de alimentare cu energie termică a primit avizul favorabil al Guvernului şi a trecut de Senat, urmând ca votul final să se dea, în toamnă, de Camera Deputaţilor. Acesta a fost iniţiat de patru deputaţi PNL şi unul PSD, conform Gandul.info.

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași!

astăzi, 08:13
258

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
339

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...

Fugarul Ionel Arsene spune că s-ar putea sinucide în închisoarea din Botoșani din cauza condițiilor proaste!

astăzi, 07:10
217

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de infl...