Daniel Funeriu are 11 clase potrivit legii învăţământului din România

Daniel Funeriu are 11 clase potrivit legii învăţământului din România

 DANIEL FUNERIU  

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, are doar unsprezece clase, conform legii învăţământului din România. Şi asta pentru că ministrul Educaţiei nu şi-a echivalat diplomele pe care le-a obţinut în străinătate, nici măcar după ce a preluat portofoliul Educaţiei. Daniel Funeriu spune că nu a avut nevoie de recunoaşterea "acordată" de ministerul pe care-l conduce.

"Nu mi-am echivalat niciodată studiile făcute în străinătate în România. Eu nu am avut nevoie de o astfel de echivalare. Înţeleg foarte bine unde bateţi. Aceată problemă a echivalării este o problemă pur formală, ea trebuie făcută pentru cei care au nevoie să-şi echivaleze studiile", a declarat Daniel Funeriu.

Daniel Funeriu a terminat clasa a XII-a la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg. În acelaşi oraş, şi-a luat şi diploma de inginer în chimie, dar şi titlul de doctor. În total, ministrul are 5 tipuri de studii, pentru care nu s-a făcut echivalarea în sistemul educaţional românesc pe care îl reprezintă.

"Există un cadru legal pentru echivalarea studiilor din străinătate. Noi facem mari eforturi acum pentru ca echivalarea să fie mult mai rapidă sau chiar automată pentru cei care au studii la universităţi de top, să poţi on-line să faci această echivalare, să nu fie necesar să te deplasezi la minister, cu hârtii, să plăteşti tot felul de taxe", a adăugat ministrul Educaţiei.

De exemplu, pentru recunoaşterea diplomei de bacalaureat, ministrul ar fi trebuit să depună la Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a diplomelor, un dosar cu următoarele acte: o cerere scrisă, situaţia şcolară, şi diploma de bacalaureat cu o ştampilă specială, numită Apostila de la Haga. Dacă ar fi făcut acest lucru, studiile i-ar fi fost echivalate în 30 de zile.

Totuşi, nicio lege nu îi obligă pe membrii Guvernului să aibă studii superioare.

În urma difuzării ştirii la Realitatea TV, Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a cerut dreptul la replică.

"Sunt primul nemulţumit. De aceea am lansat la nivelul ministerului o strategie de echivalare a studiilor din străinătate.  Dacă aş dori să activez în cadrul unei universităţi din România, lucru pe care nu îl voi face atât timp cât sunt într-o funcţie publică, mi-aş echivala aceste studii. Pe de altă parte vreau să spun că îmi voi echivala studiile în momentul în care voi fi reuşit să pun în funcţiune acele mecanisme care să fie mulţumitoare pentru toţi cetăţenii României", a declarat la Realitatea TV ministrul Daniel Funeriu. (RealitateaTV)
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
47

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
160

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
40

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...