CRISTIAN VIERU: "In sfarsit, mi-a spus curajul, iar esti gata sa traiesti!" - VIDEO

CRISTIAN VIERU: "In sfarsit, mi-a spus curajul, iar esti gata sa traiesti!" - VIDEO

CRISTIAN VIERU

Tragedia petrecuta joi a indurerat profund pe toti cei care il cunosteau pe comisarul-sef Cristian Vieru, vecinii, prietenii si colegii avand doar cuvinte frumoase despre angajatul Politiei care si-a pus capat zilelor impuscandu-se in cap.

Daca initial zvonurile dadeau drept cauza a gestului sinucigas un control care ar avea loc in aceste zile la Politia Botosani, se pare ca politistul era coplesit, de fapt, de problemele din familia sa. Vecinii nu s-au abtinut sa isi manifeste regretul pentru moartea comisarului-sef Cristian Vieru, spunand ca, cel mai probabil, acesta nu a mai rezistat tensiunilor din cadrul familiei, si anume neintelegerile cu sotia.

Despre Cristian Vieru, oamenii care il vedeau zi de zi spun ca era un vecin respectuos, un om extrem de saritor. Politistul are un copil in clasa a XII-a, care va ramane cu amintirea unui parinte care a ales sa incheie prea devreme socotelile cu viata.

In urma cu trei ani, Cristian Vieru a facut un gest foarte generos, care a surprins si impresionat deopotriva. Dupa ce a observat ca, pe un site al Politiei, colegii sai scriu versuri, a decis sa ii incurajeze si sa le faca o surpriza: a editat un volum in care politisti din intreaga tara au avut bucuria de a-si gasi productiile literare. Pentru editarea acestui volum de versuri, comisarul-sef a scos bani din propriul buzunar.

Printre politistii-poeti se afla si Cristian Vieru:

ÎN SFÂRŞIT

În sfârşit!... mi-a spus curajul…
Iar eşti gata să trăieşti!
În sfârşit!... mi-a spus şi frica…
Ai curaj, iar, să iubeşti!
În sfârşit!... mi-a spus amarul…
Iarăşi poţi gusta dulceaţa!
În sfârşit!... mi-a spus şi-acreala…
Iar ai gust, deci gustă viaţa!


Am fost copleşit de-aceste
De sfârşit sfaturi celeste
Şi îmi văd, găsind curajul,
Lung şi-nvolburat, siajul
Pe un ocean, ieri infinit,
Azi cu ţărmuri, în sfârşit!


CRISTIAN  VIERU, din volumul "Album de familie – antologie de versuri în uniformă"
 

 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
10

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
204

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
30

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...