Contoare inteligente montate de E.ON în casele botoşănenilor! Vezi ce se schimbă!

Contoare inteligente montate de E.ON în casele botoşănenilor! Vezi ce se schimbă!
Energia electrică, consumată de botoşăneni, va fi măsurată de E.ON Moldova prin intermediul unor contoare inteligente, a căror montare a fost demarată în cursul acestei luni.

Anunţul a fost făcut, joi, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, de către Dorel Maxim, din cadrul E.ON Moldova.

Acesta a precizat că până acum au fost montate 2.000 de astfel de contoare inteligente în zonele Darabani, Ripiceni, Vlădeni Deal şi la un post din Botoşani. Montarea acestor contoare se face pe cheltuiala furnizorului de energie electrică.

“S-au montat 2.000 de contoare inteligente în anumite localităţi şi se vor monta şi pe parcurs, contoare care vor fi citite la fiecare sfârşit de lună şi se va factura exact ce se consumă. Citirea este automată, va fi transmisie de date online", a precizat Dorel Maxim.

Practic, prin montarea acestor contoare, nu va mai fi nevoie ca angajaţii E.ON să se deplaseze la consumator, ci consumurile se vor transmite automat într-o bază de date a furnizorului. De asemenea, în cazul în care vor exista facturi neachitate, deconectarea de la reţea se va face tot automat.

Potrivit reprezentanţilor E.ON, prin montarea acestor contoare, clientul îşi poate gestiona mai bine consumul, şi implicit valoarea facturii, inclusiv prin utilizarea unor tarife cu facturare pe intervale orare. Totodată, erorile de facturare cauzate de erorile de citire a contorului vor fi eliminate. Pe de altă parte, monitorizarea parametrilor reţelei în timp real permite identificarea rapidă a unor eventuale disfuncţionalităţi şi reducerea duratei de intervenţie pentru remedierea acestora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Cine a promovat concursul pentru conducerea societății Eltrans!

Miercuri, 23 August 2017
604

Evaluarea celor doi candidați care s-au înscris la concursul organizat în vederea ocupării postului de director general al societății Eltrans s-a încheiat.Postul, rămas vaca...

Examen întârziat de o pană de curent

Miercuri, 23 August 2017
368

Proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, ce s-a desfăşurat, miercuri, la centrul de la Liceul Pedagogic “Nicolae Iorga”, a început cu înt&aci...

Aparatură cumpărată la Spitalul Judeţean din economii

Miercuri, 23 August 2017
524

Spitalul Judeţean Mavromati va achiziţiona, până la finele acestui an, aparatură cu care vor fi dotate mai multe secţii din cadrul unităţii.Corneliu Mihai, managerul unităţii spital...