Contac va fi pe buletinele de vot. VEZI ce se intampla daca ar castiga mandatul de senator!

Contac va fi pe buletinele de vot. VEZI ce se intampla daca ar castiga mandatul de senator!

Constantin Contac se va regasi pe buletinul de vot la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie! Acesta si-a depus candidatura pentru un mandat de senator pe Colegiul 3 Botosani luni, Biroul Electoral de Circumscriptie dand o decizie prin care candidatura acestuia a fost acceptata, la acea data fiind intrunite toate cerintele impuse de lege in ceea ce priveste candidatura sa.

Intrucat termenul de depunere a contestatiilor in ceea ce priveste candidatura a expirat, aceasta ramane in continuare valida.

In plus, legea nu prevede ce se intampla cu o persoana care si-a depus candidatura, aceasta i-a fost acceptata, iar ulterior a primit o condamnare cu executare.

"Noi nu putem interveni. Odata ce o candidatura a ramas definitiva, noi nu avem cum sa mai intervenim. Noi am dat decizie si i-am acceptat candidatura. El ramane pe buletinul de vot", a declarat judecatorul  Lacramioara Axinte, presedintele Biroului Eletoral Judetean.

In cazul in care insa Constantin Contac ar iesi castigator pe Colegiul pe care candideaza, rezultatul nu va fi validat, intrucat, potrivit hotararii judecatoresti date de Inalta Curte de Casatie si Justitie, acestuia i se interzice dreptul de a fi ales pe o perioada de doi ani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
59

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
319

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
50

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...