Constantin Contac a fost arestat! UPDATE

Constantin Contac a fost arestat! UPDATE

Constantin Contac a fost arestat in cursul zilei de miercuri, ca urmare a unei sentinte de 3 ani de inchisoare cu executare.

El a fost condamnat, miercuri,  de Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru infractiuni de coruptie. A fost ridicat de politisti, fiind deja dus in Arestul IPJ Botosani.

Constantin Contac isi depusese, luni dimineata, candidatura pentru un mandat de senator, la Biroul Electoral de circumscriptie, in vederea alegerilor parlamentare din 9 decembrie, ca independent, candidatura lui fiind acceptata de BEC.

Constantin Contac a fost trimis in judecata in 2008, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de efectuarea de operatiuni financiare in situatii de incompatibilitate, spalare de bani si fals în declaratii.

Potrivit procurorilor DNA, Constantin Contac ar fi desfasurat, alaturi de fiul sau, Liviu Contac, fost director la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, afaceri din bani publici constand in contracte de prestari servicii avand ca obiect activitati de intretinere a drumurilor si transport material.

Initial, Tribunalul Brasov a dispus achitarea acestora, in anul 2011, dar procurorii DNA au facut recurs.

Curtea de Apel Brasov a dispus condamnarea lui Constantin Contac  inchisoare cu suspendare, in acelasi dosar primind aceeasi sentinta si fiul sau, Liviu Contac, si administratorul societatii Construct Com, Ioan Andrici. 

Constantin Contac a facut recurs, la fel procedand si procurorii DNA, miercuri, Inalta Curte de Casatie si Justitie condamnandu-l la trei ani de inchisoare cu executare. 

Si fiul sau, Liviu Contac, a primit trei ani de inchisoare cu executare,  el fiind, de asemenea, in Arestul Politiei. 

Sentinta este definitiva si irevocabila.

UPDATE: Conform IPJ, in data de 31.10.2012, ora 18:30, poliţiştii  au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Braşov la data de 31.10.2012, privind pe C. Constantin, de 67 ani, din municipiul Botoşani, condamnat la 3 ani închisoare cu executare pentru infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, Legea nr.176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice şi art. 292 din Codul Penal.

De asemenea, în cursul aceleiaşi seri, poliţiştii  au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Braşov la data de 31.10.2012, privind pe C. Liviu, de 43 ani, din municipiul Botoşani, condamnat la 3 ani închisoare cu executare pentru infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, Legea nr.176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice şi art. 292 din Codul Penal.

 

 

 

         

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...