Consiliul Judetean va negocia cumpararea Lacului cu nuferi de la Ipotesti!

Consiliul Judetean va negocia cumpararea Lacului cu nuferi de la Ipotesti!
O "regretabila eroare" reparata cu banii judetului, pentru ca unul dintre obiectivele reprezentative ale Botosanilor sa poata reintra in circuitul public! Pentru a cumpara Lacul cu nuferi, administratia judeteana trebuie sa negocieze cu proprietarul, acesta refuzand varianta unui schimb de teren cu Primaria Mihai Eminescu.

Consiliul Judetean Botosani intentioneaza sa readuca in spatiul public Lacul cu nuferi de la Ipotesti si calea de acces, care in prezent se afla in proprietate privata, apartinand familiei medicului veterinar Dorin Vasiliu.

In acest sens, Consiliul Judetean pregateste un proiect de hotarare pentru sedinta de la sfarsitul acestei luni, pentru aducerea in domeniul public al judetului a obiectivului care se pare ca a ajuns in proprietate privata "dintr-o regretabila eroare".

"Dintr-o regretabila eroare, acest obiectiv a fost transferat in anii precedenti in domeniul privat si pentru a repara aceasta eroare am facut demersuri pentru a-l aduce in domeniul public, ori la primarie, ori la judet. Insa proprietarul a optat sa faca transferul catre judet. Se lucreaza la un proiect de hotarare de CJ, prin care sa stabilim procedura si caile legale de urmat, pentru a ajunge la o finalitate in acest demers. Va fi mandatata o comisie, se va realiza un studiu de evaluare si in baza raportului de evaluare se va stabili si un pret, iar comisia va proceda la negociere. Ne intereseaza suprafata aferenta lacului si calea de acces catre lac, fiind vorba de circa 3 hectare de teren. Nu ni se pare firesc ca acest obiectiv sa fie la dispozitia unei persoane particulare, si nu la dispozitia comunitatii", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Odata cu aceste demers, se are in vedere si modernizarea drumului ce face legatura dintre Ipotesti si drumul catre Suceava. "Legam acest demers de a aduce respectivul teren in domeniul public al judetului de o alta investitie pe care o pregatim, cea care se refera la realizarea unei legaturi intre Ipotesti si drumul Botosani-Suceava, acum fiind un drum forestier", a precizat Tabuleac.

Presedintele CJ mentioneaza ca s-a facut o solicitare proprietarului, prin care acesta a fost rugat sa accepte instrainarea obiectivului, oferindu-i-se doua variante: un schimb de teren cu Primaria Mihai Eminescu ori o vanzare catre judetul Botosani.

"Printr-o scrisoare oficiala, proprietarul ne-a informat ca opteaza pentru varianta transferului catre judet, iar pretul se va stabli pe baza raportului de evaluare", a conchis Tabuleac.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Costel Enache: "Sperăm într-o organizare bună, concentrare, atitudine extraordinară și o zi bună prinsă de băieții noștri"

astăzi, 16:34
54

Noul sezon competițional va începe în weekendul 20-22 iulie. Roş-alb-albaştrii vor debuta în deplasare cu CFR Cluj, campioana României. După debutul de foc din Gruia c...

Veste proastă pentru români. Se întâmplă de la 1 august

astăzi, 16:24
54

Preţul gazelor naturale pentru clienţii casnici va creşte, începând cu data de 1 august 2018, cu 5,83%, informează Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei pr...

Câinele care a ajutat un biciclist rănit a fost găsit. Cine a adoptat patrupedul!

astăzi, 15:47
570

Câinele care a ajutat un biciclist care se rănise în zona Muntelui Semenic a fost găsit de jandarmi cu ajutorul unei asociații din Reșița, iar patrupedul a ajuns la vicepreședintele ...