Consiliul Judetean va negocia cumpararea Lacului cu nuferi de la Ipotesti!

Consiliul Judetean va negocia cumpararea Lacului cu nuferi de la Ipotesti!
O "regretabila eroare" reparata cu banii judetului, pentru ca unul dintre obiectivele reprezentative ale Botosanilor sa poata reintra in circuitul public! Pentru a cumpara Lacul cu nuferi, administratia judeteana trebuie sa negocieze cu proprietarul, acesta refuzand varianta unui schimb de teren cu Primaria Mihai Eminescu.

Consiliul Judetean Botosani intentioneaza sa readuca in spatiul public Lacul cu nuferi de la Ipotesti si calea de acces, care in prezent se afla in proprietate privata, apartinand familiei medicului veterinar Dorin Vasiliu.

In acest sens, Consiliul Judetean pregateste un proiect de hotarare pentru sedinta de la sfarsitul acestei luni, pentru aducerea in domeniul public al judetului a obiectivului care se pare ca a ajuns in proprietate privata "dintr-o regretabila eroare".

"Dintr-o regretabila eroare, acest obiectiv a fost transferat in anii precedenti in domeniul privat si pentru a repara aceasta eroare am facut demersuri pentru a-l aduce in domeniul public, ori la primarie, ori la judet. Insa proprietarul a optat sa faca transferul catre judet. Se lucreaza la un proiect de hotarare de CJ, prin care sa stabilim procedura si caile legale de urmat, pentru a ajunge la o finalitate in acest demers. Va fi mandatata o comisie, se va realiza un studiu de evaluare si in baza raportului de evaluare se va stabili si un pret, iar comisia va proceda la negociere. Ne intereseaza suprafata aferenta lacului si calea de acces catre lac, fiind vorba de circa 3 hectare de teren. Nu ni se pare firesc ca acest obiectiv sa fie la dispozitia unei persoane particulare, si nu la dispozitia comunitatii", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Odata cu aceste demers, se are in vedere si modernizarea drumului ce face legatura dintre Ipotesti si drumul catre Suceava. "Legam acest demers de a aduce respectivul teren in domeniul public al judetului de o alta investitie pe care o pregatim, cea care se refera la realizarea unei legaturi intre Ipotesti si drumul Botosani-Suceava, acum fiind un drum forestier", a precizat Tabuleac.

Presedintele CJ mentioneaza ca s-a facut o solicitare proprietarului, prin care acesta a fost rugat sa accepte instrainarea obiectivului, oferindu-i-se doua variante: un schimb de teren cu Primaria Mihai Eminescu ori o vanzare catre judetul Botosani.

"Printr-o scrisoare oficiala, proprietarul ne-a informat ca opteaza pentru varianta transferului catre judet, iar pretul se va stabli pe baza raportului de evaluare", a conchis Tabuleac.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoturism cuprins de un incendiu pe o stradă din Dorohoi! FOTO

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
748

Un autoturism parcat, miercuri seara, pe o stradă din municipiul Dorohoi a luat foc fiind nevoie de intervenția angajaților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.Mașina, un V...

O ocrotitoare și binefăcătoare a câinilor maidanezi, propusă pentru titlul de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
2161

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 29 noiembrie va fi și un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de onoare lui Heike Lindlohr, fondatoarea...

Marcela Motoc aduce "Fata din Curcubeu" la Botoșani!

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
235

De pe scenele pariziene, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Botoșani. Un text de Lia Bugnar și o actriță care a străbătut lumea pentru ca într-un târziu ea, lumea, să &icir...