Consiliul Judetean a angajat experti pentru a dovedi neregulile de la Memorialul Ipotesti!

Consiliul Judetean a angajat experti pentru a dovedi neregulile de la Memorialul Ipotesti!

 CATALINA LUPASCU, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Consiliul Judetean Botosani a apelat la doi experti, un expert contabil si un expert pe patrimoniu, pentru a stabili prejudiciul creat pe timpul vechii conduceri a Memorialului Ipotesti, actiune necesara in dosarul penal deschis in trimestrul IV al anului 2010, la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani.

"La Memorialul Ipotesti este un proces prin care se incearca a se face lumina pentru perioada in care managementul a lasat foarte mult de dorit. In acest sens, CJ a angajat doi experti, un expert contabil si un expert in evaluarea patrimoniului, care de aproximativ o luna desfasoara activitatea la Memorialul Ipotesti si incearca sa stabileasca incalcarile legii din perioada respectiva. Expertii angajati sunt experti de care se folosesc cei de la Tribunal si care de regula participa la astfel de cercetari. Aceste probe nu pot fi aduse decat de catre acesti experti, care vor stabili prejudiciul, iar cei care vor fi vinovati sa plateasca, avand in vedere ca s-au folosit de bani publici intr-o institutie care avea nevoie de aceste sume de bani", a declarat Catalina Lupascu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani.

Si actualul director al institutiei de cultura, Miluta Jijie, a confirmat faptul ca s-a apelat la cei doi experti.

"Dosarul este expertizat de cei doi experti in vederea stabilirii prejudiciului cauzat prin lipsa unor bunuri culturale, achizitiile la un pret supradimensionat care au avut loc in anii anteriori, precum si legalitatea si necesitatea acestor achizitii de bunuri culturale, din moment ce nu a existat un proiect de la Ministerul Culturii. Aceasta expertiza are ca obiect si stabilirea legalitatii si oportunitatii operatiunilor economico-financiare efectuate de vechea conducere", a declarat Miluta Jijie.

Cei doi experti au termen pana pe data de 15 aprilie, dar mai mult ca sigur vor cere o prelungire pana pe 30 aprilie.

"Sunt pesimist ca se vor incadra in acest termen, pentru ca apar noi probleme pe parcursul derularii procesului, care vizeaza diverse achizitii sau valori de achizitie", a completat directorul Memorialului Ipotesti.

Vechea conducere a Memorialului Ipotesti, si anume Valentin Cosereanu, dar si fosta contabila Silvia Musat, este cercetata si in dosare civile, deschise in urma cu un an si jumatate.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pericol pe şosea! S-a urcat beat criţă la volan şi a provocat un accident! FOTO

Miercuri, 13 Decembrie 2017
3081

Un bărbat din Botoşani a dat dovadă, miercuri seara, de inconştienţă maximă urcându-se la volan deşi se afla într-o avansată stare de ebrietate.Bărbatul, în vârst...

Coşmarul unei botoşănence: A născut un copil mort, deşi a primit asigurări că totul este în regulă. "Un alt copil a murit în aceeaşi zi"

Miercuri, 13 Decembrie 2017
11043

Cei doi soţi locuiesc într-o localitate din judeţul Botoşani. Aşteptau cu nerăbdare venirea pe lume a primului lor copil. Mama, în vârstă de 40 de ani, era la prima sarcină ş...

Zeci de minori beţi, salvaţi de cadrele medicale! Cel mai mic pacient a avut doar 8 luni!

Miercuri, 13 Decembrie 2017
913

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Mavromati, în primele 11 luni ale acestui an, 47 de minori au fost diagnosticaţi cu intoxicaţie etanolică, după ce au solicitat sprijinul cadr...