Conducerea Serviciului de Permise Botosani vrea control medical, anual, pentru soferii care au peste 60 de ani

Conducerea Serviciului de Permise Botosani vrea control medical, anual, pentru soferii care au peste 60 de ani

 Danut Ciubotaru  

Conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a propus autoritatilor centrale schimbarea legislatiei, astfel incat toti soferii care au peste 60 de ani sa fie supusi, anual, unui control medical.

Potrivit legislatiei actuale, controlul medical in cazul soferilor, indiferent de varsta, trebuie facut o data la zece ani, odata cu preschimbarea permisului de conducere, dar chiar si asa, daca sunt conducatori auto care preschimba inainte de implinirea celor zece ani nu sunt obligati sa prezinte fisa medicala.

“La ora actuala, noi suntem intr-un vid legislativ. O persoana care are permis de conducere valabil, in termenul administrativ, vine si il preschimba fara probleme, chiar daca are probleme medicale. Poate sa aiba si 80 de ani. Noi nu avem ce face, trebuie sa dam curs cererii de preschimbare a permisului de conducere. Dupa zece ani la fel daca vine, insa asteptam propuneri de la nivel central pentru modificarea legislatiei si ca, anual, cei care au peste 60 de ani sa faca fisa medicala", a spus Danut Ciubotaru.

Potrivit datelor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, la nivelul judetului Botosani sunt 90.799 de posesori de permis de conducere, dintre care cei mai multi, respectiv 41.584 au varsta cuprinsa intre 31 si 50 de ani. 2.399 de soferi au peste 71 de ani, 19.127 au intre 51 si 70 de ani, alti 23.990 de soferi au varsta intre 21 si 30 de ani, iar 3.694 au intre 18 si 20 de ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
166

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
707

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
216

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...