Condamnati sa ramanem in gropi: La Suceava DA, la Botosani BA!

Condamnati sa ramanem in gropi: La Suceava DA, la Botosani BA!
In timp ce, la Botosani, Compania Nationala de Drumuri a transmis ca ar fi bine ca drumurile nationale de pe raza judetului Botosani sa fie transferate la Consiliul Judetean, pentru ca drumurile sa fie reabilitate prin bani europeni, la Suceava, aceeasi Companie Nationala de Drumuri aloca bani pentru refacerea mai multor tronsoane de drum, printre care si Suceava - Salcea - limita cu judetul Botosani.

"Daca sunt bani putini pentru Suceava-Botosani, ar fi sanse ca lucrarile pentru Dealu Mare sa inceapa, in schimb pentru Frumusica-Botosani nu sunt sanse in acest an, cel putin din ce cunosc pana la acesta ora, si Manoleasa-Radauti Prut. Una din variante, pe care a sugerat-o directoarea generala a Companiei Nationale, fiind de altfel singura sansa, e daca aceste sectoare de drum s-ar trece la drumuri judetene, sa fie modernizate printr-un program european si apoi sa preluam din nou. Daca e sa ramana la noi va dura foarte mult, din cauza banilor", a spus saptamana trecuta Vasile Gherasie, directorul Sectiei de Drumuri Nationale Botosani.

Cristian Roman, prefectul judetului, a avertizat ca nu este de acord, precizand ca se declara nemultumit de Vasile Gherasie, pentru ca intreaga activitate este gestionata din alta parte, nicidecum de la Botosani.

"Nu sunt multumit deloc, pentru ca domnul Gherasie nu stapaneste foarte bine aceste lucruri, pentru ca se gestioneaza in alta parte. Am cerut un material care sa fie inaintat tuturor parlamentarilor de Botosani pentru sustinerea proiectelor de stricta necesitate privind structura judetului. Aici ne referim la drumul care leaga Botosaniul de Vama Stanca-Costesti si drumul Botosani-Suceava, Botosani-Targu Frumos, deci practic legaturile judetului cu vecinii si cu Republica Moldova", a precizat prefectul judetului Botosani.

Cu toate acestea, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale va aloca fonduri pentru plombarea mai multor drumuri din judetul Suceava. Anuntul a fost facut de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat ca a facut deja demersuri la aceasta companie in vederea inceperii lucrarilor de plombare pe sapte drumuri nationale din judet afectate dupa perioada sezonului rece, intre care si DN 28 Suceava – Salcea – limita cu judetul Botosani. "Pe toate aceste drumuri se vor face plombari ale gropilor care au aparut dupa sezonul rece si care pun probleme soferilor care circula pe aceste drumuri", a spus Flutur.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
5262

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...

Un botoşănean a adormit la volan şi a produs un accident de circulaţie!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1058

Botoşăneanul, aflat la volanul unui VW Golf, ar fi adormit şi a pătruns pe sensul opus unde a impactat un autoturism Dacia Logan ce circula dinspre Bacău.În urma impactului şoferu...

Accident de circulaţie provocat de un fost primar! A lovit cu mașina o tânără!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1611

Vasile Hânganu, de 73 de ani, fost primar al oraşului Bucecea, se afla la volanul unei autoutilitare Ford şi a ieşit din parcarea din faţa cinematografului pe strada Ion Pillat, însă ...