CITITORII FAC STIRILE!

Pareri pertinente, de cele mai multe ori bine documentate, sosesc zilnic pe adresa redactiei, ca reactie la articolele publicate pe site-ul Stiri Botosani. Pentru ca mesajele dumneavoastra sunt foarte importante, unele dintre ele oferind solutii concrete pentru probleme urgente, vom oferi, saptamanal, cateva dintre ele, sperand ca acestea vor ajunge la responsabilii din administratie, sanatate sau, pur si simplu, in atentia opiniei publice.

La articolul LAURA IRIMIA - Viata nostra depinde de oamenii simpli

Anca Gradinaru: SANATATE TUTUROR!

"Ea nu a venit la noi sa solicite bani!... Laura nu a cerut sprijinul pentru ca ea cunoastea conditiile in care ar fi putut beneficia de acordul ministerului pentru a fi trimisa la operatie in strainatate. E clar ca reprezentantilor autoritatilor din domeniul sanatatii le-a trebuit ceva timp ca sa descopere ceea ce trebuiau sa stie... in mod temeinic.

E de-a dreptul uluitoare si revoltatoare declaratia Am reusit sa gasim un medic care sa realizeze interventia chirurgicala in tara, la Bucuresti. Ce viteji!!! Poate au gasit si aparatura de monitorizare a nervilor cranieni, care era necesara in timpul interventiei!!! Bineinteles ca operatia putea fi facuta in tara, la Bucuresti. De ce nu si Iasi sau in alta parte?!

Dar nu conteaza doar sa ramaii in viata (daca se intampla minunea asta. Pentru George Ospir, tanarul cu acelasi diagnostic ca al Laurei, nu a fost asa!). Conteaza si calitatea vietii dupa operatie, nu-i asa?! Se pare ca acestea sunt nuante mult prea greu de deslusit pentru reprezentantii autoritatilor, care stau mereu cu gandul la chestiuni electorale. Oamenii bolnavi apeleaza disperati la orice mijloace pentru a face cunoscut lumii necazul lor, pentru ca sunt constienti ca ajutorul autoritatilor ar putea veni prea tarziu! Si asta e infiorator de trist!!!

Laura a avut sansa de a se opera in tara, la spitalul privat Euroclinic, iar costul e relativ mic fata de cel din strainatate. Dar ce se vor face cei care au nevoie de sume uriase de 70.000 - 80.000 de euro? HAIDETI SA O AJUTAM PE ALEXANDRA OSTAFI ! HAIDETI SA IL AJUTAM PE GRADINARU CATALIN!

 

La articolul SCRIITORI BOTOSANENI CATALOGATI ILUSTRI ANONIMI IN PRESA IESEANA

ANONIM:

Dar cine este Bogdan Cretu? Artagos din fire, crescut, la inceputul inexpresivei lui cariere literare, pe linga Casa Pogor, alaturi de ciini oplositi din mila, ingaduinta si generozitate de Lucian Vasiliu, director pe atunci al Muzeului Literaturii Romane din Iasi, la fel de ingaduitor, de altfel, cu fostii securisti, activisti de partid, pomanagii si lingai ingrati de tipul ipochimenului, Bogdan Cretu a trecut in barca mocirlosilor iasioti carora le-a putit intotdeauna osul la care nu ajungeau si ei sa roada.

Evoluind pe culoarele ciudate ale noii promovari in critica literara de gang si de grup electiv, dupa cum se autodenumesc, Bogdan Cretu, ca orice oportunist din jurul Universitatii iasiote, s-a inscris la un doctorat, pe care, evident, si l-a luat, ca imediat dupa publicarea tezei sa se dovedeasca a fi fost un plagiat grosolan.

A se citi articolele lui Andrei Terian, Radu Voncu si altele din acea perioada. Asta este justitiarul de tip nou - adica de tip bou! -, care, acum, in aceasta pagina, poarta numele de Bogdan Cretu.

 

La articolul STRAZI REABILITATE PRINTRE DARAPANATURI:

Inginer constructor: UN PUNCT DE VEDERE

Centrul vechi este inconjurat de citeva cartiere de blocuri construite inainte de 1989. Sub aceste blocuri, cind se gaseau beciuri, acestea se excavau si se umpleau cu beton. La excavare sub beciuri am gasit drenuri din tubulatura ceramica in pat de balast. Prin aceste drenuri apa care ajungea sub pavaj se scurgea la piriul care curgea prin centrul orasului. Acum, din cauza umpluturilor de beton, apa se scurge foarte greu, asa ca majoritatea beciurilor vor fi gasite pline cu apa.

Din cauza acestui bazin de apa adunat de citeva zeci de ani sub toata zona centrala, CENTRUL VECHI s-a umplut de umezeala si mucegai. Daca la aceasta adaugam si functionalul care este total depasit si interventiile in timp pentru creare de goluri fara a respecta conditiile de rezistenta si stabilitate, rezulta ca CENTRUL VECHI, in afara de aspectul arhitectural exterior nu mai are nimic de oferit.

PROPUNERE: Eu as releva fatadele inclusiv cu recoltarea de mulaje dupa elementele decorative ale fatadelor si, acolo unde se poate, demontarea cu recuperare a elementelor decorative din ceramica sau metal si as darima si reconstrui toata zona centrala pe aceeasi pozitie, cu acelasi aspect exterior respectat pina la cel mai mic detaliu, dar cu un functional interior adecvat cerintelor actuale si cu respectarea cerintelor legislative si normative actuale privind calitatea lucrarilor.

Ar rezulta acelasi centru vechi, dar utilizabil si cu costuri semnificativ mai mici.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interceptări ale DNA anulate de judecători în dosarul Ralucăi Stâncescu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani

Miercuri, 21 Martie 2018
677

Iniţial, judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Târgu Mureş, dosarul fiind strămutat la această instanţă la solicitarea inculpaţilor, a admis interceptările, însă avocaţ...

"Extraordinarele peripeții ale lui Hansel și Gretel", duminică, pe scena Teatrului Vasilache

Miercuri, 21 Martie 2018
99

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" invită copiii duminică, 25 martie 2018, de la orele 11:00 şi 12:30, să vizioneze  spectacolul "Extraordinarele peripeții...

Pleci la drum? De joi, Cod Portocaliu și Galben de ninsori abundente, viscol și vreme deosebit de rece!

Miercuri, 21 Martie 2018
655

Chiar dacă am trecut de prima jumătate a lunii martie, dacă ai programate drumuri în țară e bine să fii la curent cu avertizările meteorologilor, care au transmis că jumătatea de sud a Rom...