Cersetori cu cazare la hotel si cont in banca!

Cersetori cu cazare la hotel si cont in banca!
Ziua apelează la mila publicului, noaptea se odihnesc la hotel. Mai mult, au cont in banca, pe care îl alimentează zilnic cu banii obţinuti din cerşetorie. O afacere profitabilă, în slujba cetăţenilor, întrucât cei doi spun că oamenii le oferă bani pentru că... "actele de caritate îi fac să se simtă bine"!

În cursul zilei de ieri, poliţiştii comunitari botoşăneni au descoperit pe raza municipiului Botoşani doi cerşetori, Ciubotariu Silvia, în vârstă de 49 de ani, născută în Botoşani, şi Iacob Viorel, născut în Arad, în vârstă de 44 de ani.

Deşi cei doi concubini argumentează că apelează în mod repetat la mila publicului pentru ca bărbatul să îşi cumpere o proteză, cei doi locuiesc la un hotel din Suceava.

După cum afirmă femeia, perfect aptă de muncă, fiecare câştigă în zilele slabe aproape 100 lei, dar compensează în zilele bune prin sume în medie de 350 lei fiecare. Banii câştigaţi sunt folosiţi pentru achitarea hotelului, transportul între locaţiile în care cerşesc cu taximetrul sau maşina de ocazie, precum şi pentru alimentarea contului în bancă. În numai două ore de la sosirea în Botoşani, cei doi au adunat peste 90 lei.

Asupra lor s-au găsit carduri, euro şi un extras de cont ce atesta depunerea sumei de 800 lei.

Ce doi s-au dovedit foarte bine organizaţi stabilindu-şi pe zile, punctual, locaţiile în care cerşesc. Aceştia au precizat că la Botoşani au venit cu o ocazie şi în acest fel procedează de fiecare dată când se deplasează pe distanţe lungi.

"Pentru cei doi cerşetoria este o meserie. Aleg ca locaţii preponderent biserici, mănăstiri sau locuri foarte aglomerate (pieţe), ştiind că oamenii le oferă bani fie din motive religioase, dintr-un sentiment de mila, fie pentru că actele de caritate îi fac să se simtă bine. Din păcate, puţini ştiu că aceştia locuiesc la hotel, au cont în bancă şi fac din această activitate profituri deosebit de mari", a declarat directorul executiv al Poliţiei Comunitare Ioan Onuţu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elicopter SMURD solicitat pentru un bărbat ce a suferit un accident de muncă- FOTO

astăzi, 10:15
1075

Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, din Dorohoi, ce a suferit un accident de muncă, după ce şi-a scăpat accidental un lichid fierbinte pe corp.Bărbatul a fost diagnosticat cu arsuri de...

Judecătorii au obligat DSP să plătească Sanatoriului Podriga banii pentru perioada cât nu a autorizat funcţionarea unităţii medicale

astăzi, 09:48
234

Magistraţii au anulat decizia DSP de respingere a Autorizaţiei Sanitare de Funcţionare şi au obligat instituţia să emită autorizaţia pentru perioada 18 mai 2016- 30 iunie 2016. În acela...

Bărbat mort în urma unui incendiu! A fost descoperit de un pompier ce mergea la muncă

astăzi, 09:34
425

Un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din comuna Trușești, cunoscut cu afecțiuni locomotorii, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a cuprins patul în care dormea....