Cersetori cu cazare la hotel si cont in banca!

Cersetori cu cazare la hotel si cont in banca!
Ziua apelează la mila publicului, noaptea se odihnesc la hotel. Mai mult, au cont in banca, pe care îl alimentează zilnic cu banii obţinuti din cerşetorie. O afacere profitabilă, în slujba cetăţenilor, întrucât cei doi spun că oamenii le oferă bani pentru că... "actele de caritate îi fac să se simtă bine"!

În cursul zilei de ieri, poliţiştii comunitari botoşăneni au descoperit pe raza municipiului Botoşani doi cerşetori, Ciubotariu Silvia, în vârstă de 49 de ani, născută în Botoşani, şi Iacob Viorel, născut în Arad, în vârstă de 44 de ani.

Deşi cei doi concubini argumentează că apelează în mod repetat la mila publicului pentru ca bărbatul să îşi cumpere o proteză, cei doi locuiesc la un hotel din Suceava.

După cum afirmă femeia, perfect aptă de muncă, fiecare câştigă în zilele slabe aproape 100 lei, dar compensează în zilele bune prin sume în medie de 350 lei fiecare. Banii câştigaţi sunt folosiţi pentru achitarea hotelului, transportul între locaţiile în care cerşesc cu taximetrul sau maşina de ocazie, precum şi pentru alimentarea contului în bancă. În numai două ore de la sosirea în Botoşani, cei doi au adunat peste 90 lei.

Asupra lor s-au găsit carduri, euro şi un extras de cont ce atesta depunerea sumei de 800 lei.

Ce doi s-au dovedit foarte bine organizaţi stabilindu-şi pe zile, punctual, locaţiile în care cerşesc. Aceştia au precizat că la Botoşani au venit cu o ocazie şi în acest fel procedează de fiecare dată când se deplasează pe distanţe lungi.

"Pentru cei doi cerşetoria este o meserie. Aleg ca locaţii preponderent biserici, mănăstiri sau locuri foarte aglomerate (pieţe), ştiind că oamenii le oferă bani fie din motive religioase, dintr-un sentiment de mila, fie pentru că actele de caritate îi fac să se simtă bine. Din păcate, puţini ştiu că aceştia locuiesc la hotel, au cont în bancă şi fac din această activitate profituri deosebit de mari", a declarat directorul executiv al Poliţiei Comunitare Ioan Onuţu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telefoane de ultimă generaţie cumpărate cu euro falşi de un botoşănean

astăzi, 19:12
306

Tânărul, în vârstă de 25 de ani, din oraşul Darabani a luat de la nişte cunoştinţe din Republica Moldova mai multe bancnote false de 50 de euro. Împreună cu doi amici s-...

Scandal într-o comună din Botoşani, de la deszăpezire. Primarul, ameninţat cu plângere penală

astăzi, 18:18
2046

Primarul este acuzat că a curăţat doar unele străzi, în funcţie de interes, drept urmare oamenii s-au dus revoltaţi la Primăria Santa Mare. Acolo primarul ar fi jignit un cetăţean,...

Asociația "Down Activ" Moldova şi Fundaţia Special Olympics România susţin tinerii cu dizabilităţi intelectuale

astăzi, 17:00
139

Asociația "Down Activ" Moldova derulează în Botoşani, în perioada 21 ianuarie – 21 martie 2018 proiectul naţional "Sportul modelează vieţile persoanelor cu ...