Ce spun cititorii STIRI BOTOSANI despre situatia actuala din Romania!

Ce spun cititorii STIRI BOTOSANI despre situatia actuala din Romania!

In mod cert, dincolo de temerile referitoare la perioada care va urma dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat scaderea drastica a salariilor si a pensiilor, vom asista la o ruptura intre sectorul privat si cel bugetar. Cititorii Stiri.Botosani iau atitudine in functie de domeniul in care activeaza, in functie de varsta, dar si de simpatiile politice. Am selectat cateva pareri postate la articolele de pe site, pentru a da, in acest fel, intaietate si celor care sunt direct afectati de masurile guvernantilor: cetatenii simpli! 

Comentariu SOMONUL: "Sa luam atitudine!"
"Inteleg frustrarea multora. Pe mine ma afecteaza indirect doar prin pensiile parintilor si prin posibilele scumpiri care vor veni, pentru ca nu lucrez in sistem bugetar. Incercand sa trecem peste starea de tensiune si sa privim lucrurile cu calm si realism, as intreba pe cei care sunt impotriva daca au o solutie viabila. As intreba de ce nu s-au revoltat cand sindicatele au facut greve sa ceara mariri de salarii, de ce nu s-au revoltat cand magistratii au decis ca iau prea putini bani (desi stim cat si mai ales cum muncesc), de ce nu s-au revoltat cand au mers in primarie si s-au lovit de functionari in hibernare, sau cand la scoala fiecare ora care ar trebui sa dureze 50 de minute se scurteaza cu 5-10 minute (in conditiile in care se face). De ce nu se revolta sa vada arborele genealogic trecut la rang de organigrama in sistemul bugetar? Daca in sistemul privat patronul (actionarul) nu accepta incompetenta, de ce sa o acceptam in sistemul de stat? Daca vrem sa facem ceva, hai sa denuntam incompetenta functionarilor, hai sa ajutam sistemul bugetar sa scape de 25% din personal, procent care sa contina lichelismul politic, genealogic si sentimental (amante ridicate la rang de functionar). Hai sa luam atitudine si daca intalniti un functionar care nu isi justifica locul si rolul sa il facem public si sa fie eliminat. Vor ramane doar oamenii de valoare, profesionisti, si probabil vor avea venituri neschimbate. Nu va cantonati in acest 25% reducere fond de salarii doar in reducerea salariilor!! Este posibila si reducerea salariatilor! De ce privatii cauta forta de munca si nu gasesc, pentru ca este mai bun un loc caldut la buget??? Uite ca s-a deschis usa si la stat si locurile nu mai sunt caldute. Ce rezolvam daca iesim in strada? Sa zicem ca pica guvernul si vine altul. De unde va lua acest alt guvern bani????? si iar vom schimba guvernul... Sa fim realisti cu capul pe umeri si picioarele pe pamant. Hai sa privim dincolo de sacosa mai goala, dincolo de impactul direct. Hai sa ne gandim la viitorul copiilor si nepotilor nostri. V-ar placea sa fiti anuntati ca v-ati pierdut copilul in lupte de strada ca in Grecia? Sunt convins ca nu!!".
(Stire: Mugur Isarescu: Pensionarii castiga mai mult ca salariatii, ceea ce nu e normal!)

 

Comentariu AAA: "Se va face economie si la fondul de salarii al demnitarilor?"
"Mi se pare ca nu stiti cam cat munceste un bugetar pe un salariu de 800- 900 de lei, in mana! Nu bagati toti oamenii in acceasi oala,nu comparati "soarecii de biblioteca" de la municipii cu oamenii din comune care acopera uneori si doua posturi! Nu peste tot se calca lumea pe picioare prin birouri si nu face altceva decat sa invarta o hartie de pe un birou pe altul timp de opt ore. Nu e drept ce se intampla, dar sa fim realisti: cum credeati ca va fi?! Eu ma intreb ce se va intampla cu veniturile demnitarilor, platiti din bani publici, dar care nu au statut de bugetari? Oare se va face economie si la "fondul lor de salarizare", ca sa-l citez pe domnul Presedinte... sau poate mai renunta doamna Udrea la unii din cei aproape 700 de consilieri ai sai si scapa restul?!".
(Stire: 250.000 de bugetari disponibilizati sau 20 de zile de concediu fara plata!)

 

Comentariu ASTFEL: "Trebuie sa recunoastem ca cea mai mare coruptie e in sistemul nostru"
"Si in strada ce sa facem? Gasim acolo venituri? Hai la munca, dragi colegi bugetari. Adevarul e ca suntem cam multi, iar unii dintre noi au lefuri de te apuca ameteala. Salariile noastre, ale bugetarilor, suma lor, nu ar trebui sa depaseasca suma salariilor privatilor. La noi e dublu. Si atunci ne intrebam, de unde bani? din strada? nu-i vom gasi acolo. Trebuie sa recunoastem ca cea mai mare coruptie e in sistemul nostru. Si la fel si cele mai mari lefuri. Judecatori, politisti, profesori, medici, etc - toti au lefuri mari, muncesc putin iar coruptia e la ea acasa....."
(Stire: Farasul lui Boc, plin de ministri! - Vezi cine este vizat de remaniere!)

 

Comentariu ELL: "Am inceput prost din 90"
"Varianta corecta era sa nu ne imbatam cu apa chioara. Dupa 89 s-a creat o zona de castig imensa din banii statului. Sacul este gol. Gol de tot. Chiar si rupt. De unde bani acum? Avem o armata de bugetari care nu fac nimic. Chiar sunt impotriva contribuabilului si vor si spaga. Trebuie distrus tot si recladit. Am inceput prost din 90".
(Stire: Un deputat acuza: Anuntul lui Basescu reprezinta un genocid social!)

 

Comentariu CITITOR: "La noi au mentinut acesti salariati cu salarii de mizerie obligindu-i la injosiri"
"Nu au interes sa avem un Fisc respectat, o Garda Financiara inviolabila si vamesi cinstiti. Vedeti cum sunt tratati acestia in tarile civilizate, li se ofera conditii, sunt rasplatiti iar pentru ca lucreaza intr-un mediu cu multe constringeri sunt rasplatiti, cum sunt si sanctionati prin pierderea tuturor drepturilor inclusiv a pensiei de merit daca incalca legile. Asta e motivul pentru care acolo functionaza economia, corptia nu conduce tara ca la noi. La noi au mentinut acesti salariati cu salarii de mizerie obligindu-i la injosiri. Iar cei pe care ar trebui sa-i execute cotizeaza la clasa politica, clasa politica ii numeste in functii de conducere, eventual tot la aceste trei institutii care ar trebui sa vegheze la corectitudine intr-o economie sanatoasa".
(Stire: Garda Financiara, Vama, Fiscul trebuie sa aiba salarii bune pentru a nu fi coruptibili!)

 

Comentariu LINISTE: "Traim pe viu un genocid popular si social"
"Daca vrem gasim. Va veni si timpul sa procuram curajul de a infrunta situatii grele. Traim pe viu un genocid popular si social. Cei care vor fi vinovati de falimentul Romaniei trebuie sa plateasca deciziile luate. Pe de alta parte, daca aceste sacrificii duc la o explozie de buna stare trebuie canonizati. Eu sint sceptic. Oricum daca situatia impune vom gasi absolut tot ce este necesar".
(Stire: Mugur Isarescu: Pensionarii castiga mai mult ca salariatii, ceea ce nu e normal!)

 

Comentariu AAA: "Cum ramane cu ai nostri copii, cu nepotii vostri?"
"Dar de ce nu va ganditi ca sunt si mai multi tineri cu familii, fara casa si cu un salariu mizer? Ati avut candva o sansa, cu noi cum ramane? Cum ramane cu ai nostri copii, cu nepotii vostri, care nu au nici o vina? Poftiti la tara si mai lasati confortul ca si noi avem bunici, cu pensii mici si nu se mai plang atat, SE INTREABA MEREU CUM NE DESCURCAM NOI, CEI TINERI?!".
(Stire: Mugur Isarescu: Pensionarii castiga mai mult ca salariatii, ceea ce nu e normal!)

 

Comentariu CONSTANTIN: "Pensionarii nu castiga, primesc pentru ce au cotizat!"
"O precizare pentru domnul Isarescu:PENSIONARII NU "CASTIGA"! Ei primesc de la statul roman ce au cotizat timp de 35-45 de ani, adica ce este al lor!!! Castiga doar pensionarii cu PANSII SPECIALE !(nesimtite!?!?) Doar lor statul le da mai mult decat au cotizat!".
(Mugur Isarescu: Pensionarii castiga mai mult ca salariatii, ceea ce nu e normal!)

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
34

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
159

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
67

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...