CE SPUN BOTOSANENII despre schimbarile din Sanatate: "Vom muri cu zile!"

CE SPUN BOTOSANENII despre schimbarile din Sanatate: "Vom muri cu zile!"
De la 1 aprilie, sanatatea ne va da dureri de cap. Mai exact, pentru a finanta spitalele, guvernantii inlocuiesc mult hulita spaga din sanatate cu notiunea de COPLATA. Botosaneanul spune, insa, ca povara ramane tot pe umerii bolnavului, care va fi nevoit sa plateasca si COPLATA, dar si... atentia catre medic!  

"Nu cred ca atentia pentru doctor dispare, pentru ca am impresia ca-s necajiti de jos si pana sus, pana la Guvern, si au nevoie sa ia orice ban, orice atentie, mai ales ca-s obisnuiti deja. Am auzit de tarifele care vor fi si nu mi se par prea bune. Daca as fi in situatia in care sa fiu bolnava si sa chem medicul, l-as chema acasa, doar daca ar fi ceva ugent. Banii oricum nu ajung, dar de nevoie lasi de la gura si dai pentru sanatate. Nu suntem multumiti de aceasta coplata pentru ca a fost mai bine atunci cand nu se platea nimic", a spus Aglaia Daniliuc, pensionara, din comuna Vorona.

"Sunt convins ca oamenii vor plati si spaga si onorariul legal. Am auzit ceva de preturile care vor fi de la 1 aprilie, dar mi se par mari, la salariile noastre", spune Dorinel Saramet, electrician.

 

 
"Eu cred ca cel care a dat si are de unde sa dea bani sau alte atentii va da in continuare, chiar daca plateste onorariul legal, care nu are nu da, dar cred ca vom muri cu zile. Daca nu avem bani, nu ne mai tratam, nu mai avem medic, ce facem? Tarifele mi se par exagerate pentru cei care traiesc de azi pe maine, care nu au ce pune pe masa. Eu de exemplu am in ingrijire patru copii si traiesc din ajutor social", crede Aurica Vizitiu, casnica, din municipiul Botosani.

 


Serviciile medicale platite sunt consultatiile la medicul de familie - 5 lei si consultatiile la medicul specialist - 10 lei, vizita la domiciliu dupa program - 15 lei, consultatii UPU, fara a fi o urgenta - 20 lei, RMN - 100 lei, spitalizarea timp de 7 zile - 100 lei, potrivit proiectului Ministerului Sanatatii din 2009.

"Sumele incasate din aceste tarife vor ramane la furnizorii de servicii medicale sau la medicii de familie. Banii vor fi folositi pentru dotarea spitalului, pentru a cumpara aparatura, iar pacientul poate cere sa vada ce s-a facut cu banii", a declarat ministrul Sanatatii.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Negoiță a luat o decizie importantă înaintea meciului cu FC Botoșani

astăzi, 09:47
450

Patronului dinamovist i-a trecut supărarea după meciul câștigat cu Juventus București, scor 3-0, iar vineri le-a virat salariile fotbaliștilor lui Miriuță.Conform surselor GSP, Negoi...

CUMPLIT! Fetiță de 5 ani, înjunghiată mortal de propriul tată! FOTO

astăzi, 09:20
14680

O copilă de 5 ani, din satul Vânători, comuna Gorbănești, județul Botoșani, și-a sfârșit zilele fiind ucisă de propriul părinte. S-a întâmplat în noaptea d...

Ce notă a obținut directorul Muzeului Județean la evaluarea activității!

astăzi, 08:19
719

Activitatea managerului Muzeului Județean Botoșani, Aurel Melniciuc, a fost evaluată de o comisie formată din specialiști în cultură și consilieri județeni.În urma analizei rap...