Caz unic la Maternitatea Botoşani! Vezi ce au descoperit medicii la o femeie însărcinată!

Caz unic la Maternitatea Botoşani! Vezi ce au descoperit medicii la o femeie însărcinată!

 Medicul Gina Puflea  

Medicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie s-au confruntat de curând cu un caz unic şi deosebit pentru Maternitatea din Botoşani. Ei au operat o tânără însărcinată, în vârstă de 25 de ani, a cărei sarcină s-a dezvoltat în abdomen.

Femeia este din mediul rural, iar pe perioada sarcinii nu a fost la niciun control de specialitate.

Când s-a împlinit termenul pentru a naşte, ea a ajuns la Maternitatea Botoşani, unde medicii au constatat că fătul nu s-a dezvoltat în uter, ci în abdomen.

Operaţia a fost una cu succes, atât proaspăta mămică, cât şi copilul, care a avut la naştere o greutate de 2.800 de grame, fiind prefect sănătoşi.

"Sarcina era dezvoltată pe un uter patologic. La un moment dat cavitatea uterină a cedat şi a rămas numai sacul ovular, membranele, lichidul şi copiluţul, care s-a dezvoltat în abdomen. Surpriza a fost în momentul în care s-a intrat în operaţie şi s-au văzut membranele, nu mai era uter, nu mai era nimic. Se vedea copilul cum pluteşte în lichidul amniotic. În final s-a soluţionat uterul malformat, s-a făcut histerectomie şi mama şi copilul sunt bine", a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare.

"O astfel de sarcină este o raritate în lumea medicală. În sarcina abdominală inserţia este pe intestine. În cazul nostru a avut noroc că inserţia a fost la nivelul uterului malformat", a completat medicul Gina Puflea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COD GALBEN pentru Botoșani: Ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină!

Joi, 21 Iunie 2018
2768

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă pe 22 iunie, între orele 6.00 și 23.00. Pe arii extinse va fi instabilitate atm...

Care este cel mai mare sat din România? E mai mare chiar decât Bucureștiul!

Joi, 21 Iunie 2018
1440

Ei bine, este vorba despre Jina, comuna formată dintr-un singur sat din Mărginimea Sibiului, care se întinde pe 315 km pătrați.Suprafața Bucureștiului este de 228 de km pătrați. A Ji...

VIDEO - In Piata Victoriei, protestatarii cer demisia lui Dragnea dupa condamnare!

Joi, 21 Iunie 2018
378

In Piata Victoriei s-au strans deja, joi seara, aproape 1.000 de persoane care ii cer lui Liviu Dragnea sa demisioneze din functiile publice dupa ce a fost condamnat, in prima instanta, la 3 ani si ju...