Caz unic la Maternitatea Botoşani! Vezi ce au descoperit medicii la o femeie însărcinată!

Caz unic la Maternitatea Botoşani! Vezi ce au descoperit medicii la o femeie însărcinată!

 Medicul Gina Puflea  

Medicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie s-au confruntat de curând cu un caz unic şi deosebit pentru Maternitatea din Botoşani. Ei au operat o tânără însărcinată, în vârstă de 25 de ani, a cărei sarcină s-a dezvoltat în abdomen.

Femeia este din mediul rural, iar pe perioada sarcinii nu a fost la niciun control de specialitate.

Când s-a împlinit termenul pentru a naşte, ea a ajuns la Maternitatea Botoşani, unde medicii au constatat că fătul nu s-a dezvoltat în uter, ci în abdomen.

Operaţia a fost una cu succes, atât proaspăta mămică, cât şi copilul, care a avut la naştere o greutate de 2.800 de grame, fiind prefect sănătoşi.

"Sarcina era dezvoltată pe un uter patologic. La un moment dat cavitatea uterină a cedat şi a rămas numai sacul ovular, membranele, lichidul şi copiluţul, care s-a dezvoltat în abdomen. Surpriza a fost în momentul în care s-a intrat în operaţie şi s-au văzut membranele, nu mai era uter, nu mai era nimic. Se vedea copilul cum pluteşte în lichidul amniotic. În final s-a soluţionat uterul malformat, s-a făcut histerectomie şi mama şi copilul sunt bine", a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare.

"O astfel de sarcină este o raritate în lumea medicală. În sarcina abdominală inserţia este pe intestine. În cazul nostru a avut noroc că inserţia a fost la nivelul uterului malformat", a completat medicul Gina Puflea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botosani pentru Viitor

astăzi, 17:50
72

Asociatia Grup de Actiune Locala Botosani pentru Viitor, cu sediul in Botosani, str. Postei nr.9, Incubatorul de Afaceri, cam 214, CIF38475155, implementeaza Proiectul cu titlul -  Botosani Pentr...

Trei persoane căzute în beci, salvate de oamenii din sat!

astăzi, 16:13
1051

La un pas de tragedie! Găsiți inconștienți într-un beci în care fierbea vinul, după ce au fost intoxicați cu monoxid de carbon, informează ISU Botoșani. S-a &ici...

Valeriu Iftime: "Campionatul e strâns. Nu am nicio frică de următorul meci"

astăzi, 15:01
313

Patronul clubului FC Botoșani susține că nu este nicio problemă la nivelul vestiarului, că relația dintre antrenor și jucători este foarte bună și că nu ia nicio măsură chiar dacă va con...