Caz unic la Maternitatea Botoşani! Vezi ce au descoperit medicii la o femeie însărcinată!

Caz unic la Maternitatea Botoşani! Vezi ce au descoperit medicii la o femeie însărcinată!

 Medicul Gina Puflea  

Medicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie s-au confruntat de curând cu un caz unic şi deosebit pentru Maternitatea din Botoşani. Ei au operat o tânără însărcinată, în vârstă de 25 de ani, a cărei sarcină s-a dezvoltat în abdomen.

Femeia este din mediul rural, iar pe perioada sarcinii nu a fost la niciun control de specialitate.

Când s-a împlinit termenul pentru a naşte, ea a ajuns la Maternitatea Botoşani, unde medicii au constatat că fătul nu s-a dezvoltat în uter, ci în abdomen.

Operaţia a fost una cu succes, atât proaspăta mămică, cât şi copilul, care a avut la naştere o greutate de 2.800 de grame, fiind prefect sănătoşi.

"Sarcina era dezvoltată pe un uter patologic. La un moment dat cavitatea uterină a cedat şi a rămas numai sacul ovular, membranele, lichidul şi copiluţul, care s-a dezvoltat în abdomen. Surpriza a fost în momentul în care s-a intrat în operaţie şi s-au văzut membranele, nu mai era uter, nu mai era nimic. Se vedea copilul cum pluteşte în lichidul amniotic. În final s-a soluţionat uterul malformat, s-a făcut histerectomie şi mama şi copilul sunt bine", a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare.

"O astfel de sarcină este o raritate în lumea medicală. În sarcina abdominală inserţia este pe intestine. În cazul nostru a avut noroc că inserţia a fost la nivelul uterului malformat", a completat medicul Gina Puflea.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
49

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
36

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
122

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...