Caz unic la Maternitatea Botoşani! Vezi ce au descoperit medicii la o femeie însărcinată!

Caz unic la Maternitatea Botoşani! Vezi ce au descoperit medicii la o femeie însărcinată!

 Medicul Gina Puflea  

Medicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie s-au confruntat de curând cu un caz unic şi deosebit pentru Maternitatea din Botoşani. Ei au operat o tânără însărcinată, în vârstă de 25 de ani, a cărei sarcină s-a dezvoltat în abdomen.

Femeia este din mediul rural, iar pe perioada sarcinii nu a fost la niciun control de specialitate.

Când s-a împlinit termenul pentru a naşte, ea a ajuns la Maternitatea Botoşani, unde medicii au constatat că fătul nu s-a dezvoltat în uter, ci în abdomen.

Operaţia a fost una cu succes, atât proaspăta mămică, cât şi copilul, care a avut la naştere o greutate de 2.800 de grame, fiind prefect sănătoşi.

"Sarcina era dezvoltată pe un uter patologic. La un moment dat cavitatea uterină a cedat şi a rămas numai sacul ovular, membranele, lichidul şi copiluţul, care s-a dezvoltat în abdomen. Surpriza a fost în momentul în care s-a intrat în operaţie şi s-au văzut membranele, nu mai era uter, nu mai era nimic. Se vedea copilul cum pluteşte în lichidul amniotic. În final s-a soluţionat uterul malformat, s-a făcut histerectomie şi mama şi copilul sunt bine", a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare.

"O astfel de sarcină este o raritate în lumea medicală. În sarcina abdominală inserţia este pe intestine. În cazul nostru a avut noroc că inserţia a fost la nivelul uterului malformat", a completat medicul Gina Puflea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comunicat - Răzvan Rotaru: "România și Croația trebuie să coopereze în cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene 2019-2020 pentru consolidarea coeziunii în regiune"

astăzi, 12:28
14

Deputatul PSD face parte din delegația comisiei de politică externă a Parlamentului României care se întâlnește cu viceprim-ministrul CroațieiDeputatul PSD Răzvan Rotaru va...

Botoșănean prins cu 102 km/h, într-o zonă cu viteză limitată la 50 km/h!

astăzi, 11:56
326

Drumurile noastre devin de la o zi la alta tot mai periculoase, și nu doar din cauza gropilor. Șoferii sunt din ce în ce mai imprudenți, astfel că misiunea polițiștilor, de a asigura un tr...

Reîntâlnire între cadrele didactice de la Școala Rădăuți-Prut și Liceul Teoretic Lipcani! FOTO

astăzi, 10:45
196

România şi Republica Moldova, două ţărişoare care odinioară formau un singur stat românesc sunt acum despărţite şi îşi urmează drumurile separate de apa Prututlui care &ic...