Carrefour ajunge la toamna in Botoşani!

Carrefour ajunge la toamna in Botoşani!
"Am ales Botoşaniul pentru că este un oraş cu aproximativ 115.000 locui­tori", au argumentat reprezentanţii firmei. Carrefour va deschide în septembrie un nou hipermarket în Bucureşti, pentru ca la numai o lună sa urmeze o nouă inaugurare, la Botoşani, fiind al 25-lea magazin al grupului Carrefour. 

"Noul magazin (din Bucuresti, n.r.) reprezinta pentru grupul Carrefour in Romania dovada continuarii expansiunii pe marele format, dar aceasta noua deschidere inseamna de asemenea dezvoltarea acestei zone si noi locuri de munca create in oras. Tot in 2011 ne extindem si in tara, cu un al doilea hipermarket in acest an, la Botosani, deschidere, prevazuta pentru luna octombrie", a declarat într-un comunicat adresat redactiei Stiri Botosani Patrice Lespagnol, Director Executiv Carrefour Romania.

 

"Am ales Botoşaniul pentru că este un oraş cu aproximativ 115.000 locui­tori"

Conform ZF.ro, Carrefour intră în judeţul Botoşani, considerat a fi unul dintre cele mai sărace judeţe din România, în care salariul mediu net în septembrie era de 946 de lei, cu 30% mai mic faţă de media la nivel naţional. La o populaţie de mai puţin de 120.000 de locuitori, numai 50.000 sunt salariaţi, iar rata şomajului ajunge la 6,6%.

Hipermarketul din Botoşani va fi localizat în Botoşani Shopping Center şi va avea o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi. Acest magazin Carrefour va fi primul hipermarket de format mare din Botoşani, potrivit lui Patrice Lespagnol, director executiv al Carre­four Romania, instalat la conducerea retailerului în aprilie 2008.

În judeţul Botoşani mai există un hipermarket cu politică de discount Kaufland şi două magazine Plus, potrivit datelor MEMRB, astfel că zona esta una dintre cele mai puţin acoperite de retailul modern. Spre comparaţie, doar în oraşul Suceava, tot în nordul Mol­dovei, există magazine Metro Cash& Carry, Selgros, Real, Kaufland, Carre­four, Auchan, dar şi discounteri ca Plus sau Penny Market.

Salariile angajaţilor Carrefour din zona Moldovei sunt cu 20% mai mici decât cele din reţeaua retailerului francez din Bucureşti, potrivit unor informaţii din piaţă. Astfel, în Suceava un lucrător comercial din Carrefour are un salariu net de 800 de lei la care se adaugă bonuri de masă, iar un şef de raion are un salariu lunar de 1.800 - 2.000 de lei, potrivit surselor citate.

"Am ales Botoşaniul pentru că este un oraş cu aproximativ 115.000 locui­tori", au argumentat reprezentanţii Carrefour care spun că în oraş nu este niciun hipermarket, Kaufland fiind poziţionat şi potrivit analizelor companiei de cerectare MEMRB la categoria discounteri, mai scrie ZF.ro.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elicopter SMURD chemat de la Târgu Mureș pentru o pacientă din Botoșani, aflată în stare gravă!

Vineri, 25 Mai 2018
576

Consecințele incendiului de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, din urmă cu câteva săptămâni, se simt mai ales în situații critice, așa cum s-a întâmpl...

În comă alcoolică, după banchetul de final de clasa a XII-a!

Vineri, 25 Mai 2018
4202

A băut și s-a distrat, numai că nu a știut când să se oprească. Și pentru că nu a fost de ajuns, dimineața a continuat petrecerea cu băutură cumpărată de la un nonstop. Cantitatea m...

VIDEO Singura medie de 10 din țară, la bacalaureatul olimpicilor, aparține botoșăneanului Ștefan Bălăucă! Un sfert dintre candidați nu au promovat!

Vineri, 25 Mai 2018
4832

Echivalarea probelor de bacalaureat cu rezultatele obținute la olimpiadele internaționale la disciplinele română, matematică și fizică, i-au adus lui Ștefan Bălăucă încă o ...