Carrefour ajunge la toamna in Botoşani!

Carrefour ajunge la toamna in Botoşani!
"Am ales Botoşaniul pentru că este un oraş cu aproximativ 115.000 locui­tori", au argumentat reprezentanţii firmei. Carrefour va deschide în septembrie un nou hipermarket în Bucureşti, pentru ca la numai o lună sa urmeze o nouă inaugurare, la Botoşani, fiind al 25-lea magazin al grupului Carrefour. 

"Noul magazin (din Bucuresti, n.r.) reprezinta pentru grupul Carrefour in Romania dovada continuarii expansiunii pe marele format, dar aceasta noua deschidere inseamna de asemenea dezvoltarea acestei zone si noi locuri de munca create in oras. Tot in 2011 ne extindem si in tara, cu un al doilea hipermarket in acest an, la Botosani, deschidere, prevazuta pentru luna octombrie", a declarat într-un comunicat adresat redactiei Stiri Botosani Patrice Lespagnol, Director Executiv Carrefour Romania.

 

"Am ales Botoşaniul pentru că este un oraş cu aproximativ 115.000 locui­tori"

Conform ZF.ro, Carrefour intră în judeţul Botoşani, considerat a fi unul dintre cele mai sărace judeţe din România, în care salariul mediu net în septembrie era de 946 de lei, cu 30% mai mic faţă de media la nivel naţional. La o populaţie de mai puţin de 120.000 de locuitori, numai 50.000 sunt salariaţi, iar rata şomajului ajunge la 6,6%.

Hipermarketul din Botoşani va fi localizat în Botoşani Shopping Center şi va avea o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi. Acest magazin Carrefour va fi primul hipermarket de format mare din Botoşani, potrivit lui Patrice Lespagnol, director executiv al Carre­four Romania, instalat la conducerea retailerului în aprilie 2008.

În judeţul Botoşani mai există un hipermarket cu politică de discount Kaufland şi două magazine Plus, potrivit datelor MEMRB, astfel că zona esta una dintre cele mai puţin acoperite de retailul modern. Spre comparaţie, doar în oraşul Suceava, tot în nordul Mol­dovei, există magazine Metro Cash& Carry, Selgros, Real, Kaufland, Carre­four, Auchan, dar şi discounteri ca Plus sau Penny Market.

Salariile angajaţilor Carrefour din zona Moldovei sunt cu 20% mai mici decât cele din reţeaua retailerului francez din Bucureşti, potrivit unor informaţii din piaţă. Astfel, în Suceava un lucrător comercial din Carrefour are un salariu net de 800 de lei la care se adaugă bonuri de masă, iar un şef de raion are un salariu lunar de 1.800 - 2.000 de lei, potrivit surselor citate.

"Am ales Botoşaniul pentru că este un oraş cu aproximativ 115.000 locui­tori", au argumentat reprezentanţii Carrefour care spun că în oraş nu este niciun hipermarket, Kaufland fiind poziţionat şi potrivit analizelor companiei de cerectare MEMRB la categoria discounteri, mai scrie ZF.ro.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un jucător de la FC Botoșani, revelația Ligii 1: Aproape de un transfer surprinzător, deși era curtat de FCSB și CFR Cluj

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
262

Este vorba despre italianul Diego Fabbrini de la FC Botosani, curtat intens de FCSB si CFR Cluj, dar care pare sa fi ales o alta destinatie.Atacantul care are multe echipe cu nume in CV-ul sau est...

Eclipsă totală de Lună în noaptea de 20 spre 21 ianuarie. De ce fenomenul se mai numește și ”Lună sângerie”

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
453

O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, maximul producându-se la ora 7.12 dimineața, când Luna se află foarte aproape de orizontul de nord-vest, ...

Fotografia zilei vine de la Vorniceni: "Unde este siguranța pasagerilor?!"

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
2400

Este de notorietate faptul că județul Botoșani poate concura cu "succes" la un top al celor mai proaste drumuri din țară. O spun cetățenii județului, dar o spun și cei care ajung vremelnic pr...