Câinele Urii. Câinele Iubirii. TU PE CARE ÎL HRĂNEȘTI?

Câinele Urii. Câinele Iubirii. TU PE CARE ÎL HRĂNEȘTI?

Suntem purtători de iubire și de ură. Ținem iubirea în lanțuri, zâmbim cu zgârcenie, dăruim cu voință de răsplată. Urâm conștient, calculat, la vedere. Ura a devenit virtute, violența o formă de servitute în slujba Marelui Manipulator. România se cutremură, România fierbe, România se sfâșie pe ea însăși.  

În urmă cu doar o lună de zile mă întrebam ce ar trebui să se întâmple pentru trezirea poporului român. Ce spaimă trebuie să îi rupă somnul cel de moarte, ce coșmar îi trebuie acestui popor pentru a deschide ochii și a privi tăvălugul pe care se află: străinii ne otrăvesc apa și pământul, ne contestă sfinții, pun stăpânire pe aurul și bogățiile noastre, ne pun căuș și ne fac sclavi. În timp ce poporul, tranchilizat zilnic și neîntrerupt prin telecomandă, se afundă în cușca lui domestică de unde mârâie, își arată colții și mai izbucnește uneori – cu bădărănie – la vreun funcționar de la ghișeul unde își plătește dările.  

Și totuși, ceva se întâmplă: Roșia Montană, gaze de șist, proteste în toată țara. Speranța renaște. Se vorbește în Europa despre românii frumoși, despre tineri demni, despre România care se trezește. Fără violență, fără mizerie. Rânduri de jandarmi veniți parcă din altă democrație, tăceri care vorbesc mai mult decât mii de lideri de sindicat. Pentru prima dată în 20 de ani, România se ridică pe propriile picioare!   

Există o tulburătoare legendă asiatică. În fiecare dintre noi se duce o luptă între doi câini. Unul bun, al Iubirii, și altul rău, al Urii. Care dintre ei va câștiga?, întreabă discipolul. Răspunsul maestrului: Cel pe care îl hrănești!   În această Românie demnă, câinele turbat, hrănit zi de zi prin telecomandă, își arată colții.   

Un copil de 4 ani a murit sfâșiat de maidanezi! Îngrozitoare și cumplită dramă a unei familii, o dramă care a stârnit, însă, nevoia de sânge a câinilor turbați. Un copil singur și nesupravegheat (tragedia s-a întâmplat la o prea mare distanță de locul obișnuit de joacă), o bunică inconștientă sau naivă (zona unde a fost găsit copilul era împânzită de boschetari amețiți de băutură), un ONG care adoptase câinii și îi lăsase liberi...   

Câți vinovați până la dinții ucigători ai câinilor! Nimic nu face mai mică drama și nimic nu poate minimaliza moartea în chinuri a micuțului Ionuț. Dar mirosul de sânge începe să trezească instinctul animalic și să elibereze câinele turbat din noi. Vrem răzbunare! Nu împotriva administrațiilor, nu împotriva stăpânului câinilor, nu ne atingem de iresponsabilitatea adulților... Nu. Animalul turbat trebuie să își ucidă semenul cel bun. Trebuie distrus definitiv câinele milos, bun, iertător; prea slab pentru că nimeni nu l-a mai hrănit; prea tăcut pentru că nimeni nu l-a mai lăsat să vorbească...   

Moartea groaznică a lui Ionuț trebuie să le dea coșmaruri politicienilor care alocă miliarde de lei pentru câini și nu au bani pentru a asigura paza fiecărei școli și a fiecărei grădinițe.   

Coșmarurile politicienilor trebuie să fie imaginile cu copii violați și tăiați în bucăți de pedofili – bestii pe care aceiași politicieni îi întrețin apoi pe mulți bani în pușcării moderne și ies curând pentru bună purtare!   

Un stat român care alocă 42 de lei pe lună alocație unui copil și 66 de lei pentru capturarea unui maidanez (pentru UN SINGUR câine și numai pentru prinderea lui și transportul la padoc!).   

Ionuț trebuie să fie un simbol. Un simbol despre cum mor și vor muri copiii noștri în România lor, a câinilor turbați: sfâșiați de animale și bestii cu două picioare, otrăviți de corporațiile care au început deja să pună stăpânire pe țară, vânduți străinilor care ne vor sclavi (domnilor, ce altceva credeți că vor fi locurile de muncă promise? Tehnologia din zilele noastre necesită o forță de lucru minimă, și aceea specializată, care sigur nu va fi selectată din zona Roșia Montană, cu excepția câtorva sute de oameni care vor servi drept hamali, pe doi cenți pe zi!).   

Chinul lui Ionuț nu este cu nimic mai prejos decât cel al copiilor care suferă chinuri îngrozitoare în stadiile terminale ale cumplitelor boli, cărora statul le refuză tratamentele. Sau al bătrânilor care își pun capăt zilelor pentru că nu mai au curaj să își hrănească moartea cu atâta cumplită durere.   

Câinele turbat a scăpat din lanțuri, câinele Urii vrea răzbunare. Marele Manipulator își râde în barbă, protestatarii împotriva proiectului Roșia Montană sunt aruncați în derizoriu, televiziunile construiesc portretul MARELUI EROU care vă salva România de câini!  

Un lucru e sigur: de mâine, niciun pedofil nu va fi castrat, niciun părinte bețiv care își arde de vii copiii nu va fi căzut din drepturile părintești – de vină e sărăcia, statul care nu îi dă ajutor social etc., nicio mamă care își aruncă la câini pruncul abia născut nu va fi eutanasiată.  

Aștept proteste în România pentru fiecare dintre cazurile de mai sus! 

(Nota bene: Nu pledez pentru maidanezi pe străzi, ci pentru responsabilizare și responsabilitate! Tot respectul pentru un om de afaceri din Botoșani care mărturisea zilele trecute: "Am acasă nouă câini. O maidaneză luată de pe stradă a avut nouă pui. I-am dat pe toți spre adopție, am căutat pentru fiecare cățeluș o familie. Nu sunt de acord nici cu câinii pe străzi, dar nici în padoc. Animalul trebuie să trăiască lângă om, să simtă afecțiune și să își implinească rostul. Iubitorii de animale trebuie să vorbească deschis despre ce înseamnă viața la padoc pentru un câine...").  

Maidanezii nu vor dispărea, și motivul este simplu: este o afacere și afacerile bune nu dispar.  

Am păstrat pentru final cifrele. Pentru că sunt, prin ele însele, ucigătoare:   

Pentru primele opt luni din acest an, numai la Botoșani s-au decontat, din banii publici, 201.795 lei (2.017.950.000 lei vechi!), perioadă în care s-au strâns de pe străzi 720 de câini!   

Suma a fost folosită pentru: cheltuieli cu salariile personalului, cheltuieli servicii de capturare – s-au capturat 720 de câini, cheltuieli cu serviciile veterinare - sterilizare, vaccinare, deparazitare, microcipare, servicii de incinerare, servicii de deratizare, dezinfectie padoc, cheltuieli cu hrana, cheltuieli utilitati padoc  - E-ON energie, apa, cheltuieli diverse, materiale, aparatura de uz medical – dezinfectant, microcipuri, custi pentru caini, crotalii, incarcare seringi tranchilizante, cititor microcipuri, crosa -,  materiale sanitare - masa chirurgical, frigider, instrumentar chirurgical, lada frigorifica, echipament de protectie muncitori: pelerine si cizme.   

La aceasta se adaugă încă o sumă exorbitantă - peste 700.000 lei (peste 7 miliarde lei vechi!) ce va fi alocată pentru:   

1. Constructie spatiu activitati veterinare – Val.65.096,39 lei fara TVA +  8.387,10 lei fara TVA (Lucrari suplimentare);

1.1Documentatie tehnica pentru autorizare construire spatii pentru activitati veterinare – 900,00 lei fara TVA;

2. Amenajare padocuri pentru caini comunitari -640.630,19 lei fara TVA;  

Să mai vorbim despre copii care mor de foame? Despre jignirea pensionarilor cu doi mici și o bere pe tichet?, despre actori care câștigă mai puțin decât un portar și despre profesori care își cumpără în rate materialul didactic?   

Sau să vorbim despre maidanezii politici, lipitori de afișe deveniți peste noapte șefi de instituții cu șofer la scară și secretare de rasă, despre haitele electorale care pun stăpânire pe România și pe valorile ei? Și cine ne-ar auzi?  

(Florentina Toniță)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
35

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
191

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1971

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...