Cadrele didactice din Dorohoi, obligate sa restituie contravaloarea tichetelor-cadou acordate in 2008 si 2009!

Cadrele didactice din Dorohoi, obligate sa restituie contravaloarea tichetelor-cadou acordate in 2008 si 2009!
Curtea de Conturi a emis o instiintare prin care toti angajatii din invatamantul dorohoian sunt anuntati ca trebuie sa restuie pana la sfarsitul lunii octombrie contravaloarea tichetelor cadou primite in 2008 si 2009, intrucat au fost acordate ilegal.

"Membrii de sindicat de la Dorohoi s-au adresat la noi pentru faptul ca, in urma unui control al Curtii de Conturi, s-au facut niste procese verbale in scoli si gradinite, de a se retine contravaloarea tichetelor cadou primite de lucratorii din invatamant pe raza municipiului Dorohoi", a declarat Maria Tiprigan, lidera Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani.

Dorind sa se adreseze instantei cu privire la acest lucru, SIP a aflat ca, de fapt, nu exista aceasta posibilitate, intrucat nu se poate contesta in instanta decat o decizie, iar in acest caz este vorba despre un proces-verbal.

"Noi am facut adrese oficiale in scoli, sa nu le retina profesorilor nici un ban, nefiind baza legala de retinere, intrucat Curtea de Conturi, in urma controlului efectuat, nu a formulat decizii de imputare, in concluzie, nu se pot retine salariatilor contravaloarea tichetelor cadou. Nu este nici un temei legal, ci doar un simplu proces-verbal, ce nu poate fi contestat in instanta", a spus lidera SIP.

Curtea de Conturi motiveaza aceasta retinere a contravalorii tichetelor cadou prin faptul ca ele au fost acordate in municipiul Dorohoi nelegal din bugetul local, prin utilizarea unor sume pentru alta destinatie.

Potrivit procesului verbal emis de Curtea de Conturi, 500 de angajati, din cinci centre de executie bugetara din Dorohoi, ar trebui sa restituie banii de pe tichetele cadou primite in anul 2008, cu o suma totala de 239.250, dar si din anul 2009, cu o suma de 157.900 lei.
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dărăbănenii sunt așteptați miercuri la celebrarea Micii Uniri. VEZI programul manifestărilor

astăzi, 13:44
16

Primăria Darabani invită locuitorii orașului la sărbătoarea prilejuită de împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Manifestările debutează la orele 12:30 cu o &ic...

FC Botoşani a încheiat cantonamentul din Antalya cu o înfrângere

astăzi, 13:42
16

Scorul a fost deschis de polonezi în minutul 31 prin Esqueda şi rezultatul final a fost stabilit de Szwoch în minutul 69 dintr-un penalty. În cantonamentul din Turcia FC Botoşani a...

Autoturism "alimentat" din Botoşani cu ţigări de contrabandă, depistat la Iaşi! FOTO

astăzi, 13:23
97

Astfel, pe timpul misiunii, aceștia au identificat în trafic, în localitatea de frontieră Ţigănaşi, judeţul Iaşi, un autoturism marca Opel, înmatriculat în România...