Cadrele didactice din Dorohoi, obligate sa restituie contravaloarea tichetelor-cadou acordate in 2008 si 2009!

Cadrele didactice din Dorohoi, obligate sa restituie contravaloarea tichetelor-cadou acordate in 2008 si 2009!

Curtea de Conturi a emis o instiintare prin care toti angajatii din invatamantul dorohoian sunt anuntati ca trebuie sa restuie pana la sfarsitul lunii octombrie contravaloarea tichetelor cadou primite in 2008 si 2009, intrucat au fost acordate ilegal.

"Membrii de sindicat de la Dorohoi s-au adresat la noi pentru faptul ca, in urma unui control al Curtii de Conturi, s-au facut niste procese verbale in scoli si gradinite, de a se retine contravaloarea tichetelor cadou primite de lucratorii din invatamant pe raza municipiului Dorohoi", a declarat Maria Tiprigan, lidera Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani.

Dorind sa se adreseze instantei cu privire la acest lucru, SIP a aflat ca, de fapt, nu exista aceasta posibilitate, intrucat nu se poate contesta in instanta decat o decizie, iar in acest caz este vorba despre un proces-verbal.

"Noi am facut adrese oficiale in scoli, sa nu le retina profesorilor nici un ban, nefiind baza legala de retinere, intrucat Curtea de Conturi, in urma controlului efectuat, nu a formulat decizii de imputare, in concluzie, nu se pot retine salariatilor contravaloarea tichetelor cadou. Nu este nici un temei legal, ci doar un simplu proces-verbal, ce nu poate fi contestat in instanta", a spus lidera SIP.

Curtea de Conturi motiveaza aceasta retinere a contravalorii tichetelor cadou prin faptul ca ele au fost acordate in municipiul Dorohoi nelegal din bugetul local, prin utilizarea unor sume pentru alta destinatie.

Potrivit procesului verbal emis de Curtea de Conturi, 500 de angajati, din cinci centre de executie bugetara din Dorohoi, ar trebui sa restituie banii de pe tichetele cadou primite in anul 2008, cu o suma totala de 239.250, dar si din anul 2009, cu o suma de 157.900 lei.
 
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
11

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
53

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
45

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...