Cadrele didactice din Dorohoi, obligate sa restituie contravaloarea tichetelor-cadou acordate in 2008 si 2009!

Cadrele didactice din Dorohoi, obligate sa restituie contravaloarea tichetelor-cadou acordate in 2008 si 2009!
Curtea de Conturi a emis o instiintare prin care toti angajatii din invatamantul dorohoian sunt anuntati ca trebuie sa restuie pana la sfarsitul lunii octombrie contravaloarea tichetelor cadou primite in 2008 si 2009, intrucat au fost acordate ilegal.

"Membrii de sindicat de la Dorohoi s-au adresat la noi pentru faptul ca, in urma unui control al Curtii de Conturi, s-au facut niste procese verbale in scoli si gradinite, de a se retine contravaloarea tichetelor cadou primite de lucratorii din invatamant pe raza municipiului Dorohoi", a declarat Maria Tiprigan, lidera Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani.

Dorind sa se adreseze instantei cu privire la acest lucru, SIP a aflat ca, de fapt, nu exista aceasta posibilitate, intrucat nu se poate contesta in instanta decat o decizie, iar in acest caz este vorba despre un proces-verbal.

"Noi am facut adrese oficiale in scoli, sa nu le retina profesorilor nici un ban, nefiind baza legala de retinere, intrucat Curtea de Conturi, in urma controlului efectuat, nu a formulat decizii de imputare, in concluzie, nu se pot retine salariatilor contravaloarea tichetelor cadou. Nu este nici un temei legal, ci doar un simplu proces-verbal, ce nu poate fi contestat in instanta", a spus lidera SIP.

Curtea de Conturi motiveaza aceasta retinere a contravalorii tichetelor cadou prin faptul ca ele au fost acordate in municipiul Dorohoi nelegal din bugetul local, prin utilizarea unor sume pentru alta destinatie.

Potrivit procesului verbal emis de Curtea de Conturi, 500 de angajati, din cinci centre de executie bugetara din Dorohoi, ar trebui sa restituie banii de pe tichetele cadou primite in anul 2008, cu o suma totala de 239.250, dar si din anul 2009, cu o suma de 157.900 lei.
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blindați cu țigări de contrabandă, prinși de polițiștii ieșeni!

astăzi, 07:25
39

Doi tineri din judeţul Botoşani, de 23 şi de 24 de ani, au fost prinşi de către poliţiştii ieșeni având asupra lor ţigări de contrabandă.Agenţii au descoperit aproape 10.000 de ...

Sfârşit cumplit! Femeie arsă de vie în casa cuprinsă de flăcări! FOTO

astăzi, 07:22
168

Tragedia a avut loc în localitatea Băluşeni, în noaptea de marţi spre miercuri. Victima, o femeie în vârstă de 82 de ani, locuia singură. Vecinii au fost cei care au dat a...

Cartiere din Botoșani fără apă, miercuri, din cauza unei avarii!

astăzi, 07:15
2551

În vederea remedierii unei defecţiuni într-un cămin de vane în zona staţiei hidrofor "Palat", S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării ap...