Cadrele didactice din Dorohoi, obligate sa restituie contravaloarea tichetelor-cadou acordate in 2008 si 2009!

Cadrele didactice din Dorohoi, obligate sa restituie contravaloarea tichetelor-cadou acordate in 2008 si 2009!
Curtea de Conturi a emis o instiintare prin care toti angajatii din invatamantul dorohoian sunt anuntati ca trebuie sa restuie pana la sfarsitul lunii octombrie contravaloarea tichetelor cadou primite in 2008 si 2009, intrucat au fost acordate ilegal.

"Membrii de sindicat de la Dorohoi s-au adresat la noi pentru faptul ca, in urma unui control al Curtii de Conturi, s-au facut niste procese verbale in scoli si gradinite, de a se retine contravaloarea tichetelor cadou primite de lucratorii din invatamant pe raza municipiului Dorohoi", a declarat Maria Tiprigan, lidera Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani.

Dorind sa se adreseze instantei cu privire la acest lucru, SIP a aflat ca, de fapt, nu exista aceasta posibilitate, intrucat nu se poate contesta in instanta decat o decizie, iar in acest caz este vorba despre un proces-verbal.

"Noi am facut adrese oficiale in scoli, sa nu le retina profesorilor nici un ban, nefiind baza legala de retinere, intrucat Curtea de Conturi, in urma controlului efectuat, nu a formulat decizii de imputare, in concluzie, nu se pot retine salariatilor contravaloarea tichetelor cadou. Nu este nici un temei legal, ci doar un simplu proces-verbal, ce nu poate fi contestat in instanta", a spus lidera SIP.

Curtea de Conturi motiveaza aceasta retinere a contravalorii tichetelor cadou prin faptul ca ele au fost acordate in municipiul Dorohoi nelegal din bugetul local, prin utilizarea unor sume pentru alta destinatie.

Potrivit procesului verbal emis de Curtea de Conturi, 500 de angajati, din cinci centre de executie bugetara din Dorohoi, ar trebui sa restituie banii de pe tichetele cadou primite in anul 2008, cu o suma totala de 239.250, dar si din anul 2009, cu o suma de 157.900 lei.
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

Vineri, 22 Septembrie 2017
2347

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

Vineri, 22 Septembrie 2017
915

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

Vineri, 22 Septembrie 2017
525

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...