Cadre didactice eliminate de la titularizare pentru ca ar fi incercat sa copieze!

Cadre didactice eliminate de la titularizare pentru ca ar fi incercat sa copieze!

Cadre didactice eliminate pe motiv ca ar fi incercat sa fraudeze examenul de titularizare, altele au parasit competitia pentru ca specializarile pe care le-au urmat nu sunt acreditate, iar alti candidati au invocat motive medicale sau personale si au iesit din sala.

Acesta este bilantul unui examen de titularizare marcat de scandalul diplomelor false, dar si de anuntatele masuri de securitate fara precedent la nivelul judetului Botosani.

In Centrul 1 de examinare (Colegiul National A.T.Laurian Botosani), dintre cei 677 de inscrisi, s-au prezentat la examen 574.

O educatoare a fost eliminata pentru ca a incercat sa copieze dintr-o brosura, iar alti 22 de candidati au fost scosi din sala pe motiv ca aveau specializari neacreditate. Alaturi de acestia, 9 candidati au avut voie sa paraseasca sala in prima ora de examen, intrucat au invocat motive medicale, iar alti 9, care au solicitat sa se retraga din motive personale, au avut voie sa iasa din centru abia in a doua ora de examen.

La Centrul 2 (Colegiul National Mihai Eminescu Botosani), s-au prezentat 512 dintre cei 623 de inscrisi.

Aici, la disciplina geografie a fost eliminat un cadru didactic, pe motiv ca si-ar fi privit telefonul. Chiar daca barbatul a explicat ca a vrut sa vada doar cat este ora, ghinionul sau a fost ca a vrut sa afle acest lucru chiar in momentul in care in sala se afla comisia ministeriala, din care facea parte Ada Macovei, alaturi de Mina Rusu, reprezentanta Ministerului Educatiei.

Potrivit Adei Macovei, intrucat cadrul didactic nu ar fi trebuit sa intre cu telefonul in sala, supraveghetorii vor trebui sa dea explicatii.

Alaturi de barbatul ghinionist, au parasit sala inca 13 cadre didactice care nu dispuneau de specializari acreditate, precum si alti 16 candidati care au invocat motive personale.

"Ne pare rau ca nici pana la aceasta data nu putem elimina tentativa de frauda, mai ales ca noi am facut eforturi uriase in acest sens. Nu au fost depistate subiecte elaborate gresit, ceea ce inseamna ca avem profesori extraordinari", a declarat Ada Macovei, sefa ISJ Botosani.

Miercuri, la ora 18.00, incepe corectarea tezelor, iar primele rezultate vor fi aflate in cursul zilei de 17 iulie.

 Constestatiile se vor inregistra in perioada 17-19 iulie, pe 20 iulie se vor rezolva, iar pe 21 vor fi afisate rezultatele contestatiilor.

Repartizarea candidatilor declarati admisi va avea loc in sedinta publica, in perioada 22-29 iulie 2009.

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
125

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
258

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
119

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...