Bulevardul Mihai Eminescu va fi reparat cu granit adus din China si cu piatra cubica

Bulevardul Mihai Eminescu va fi reparat cu granit adus din China si cu piatra cubica

 FLORIN GHIORGHITA  

Potrivit reprezentantilor Primariei, lucrarile ar urma sa inceapa in cel mult doua luni de zile, iar firma care se va ocupa de reabilitarea Bulevardului este Conrec. Reparatiile se ridica la 450.000 de lei, bani pe care municipalitatea ii are prinsi in buget, si pe care ulterior ii va recupera de la BRD Iasi, in contul garantiei de buna executie.

"Deocamdata s-a adoptat solutia tehnica, noi am avut o intalnire atat cu constructorul, cat si cu proiectantul si am hotarat solutia pe care si expertiza o recomanda. Ramane acum ca furnizorul de materiale sa se intalneasca cu constructorul, sa plateasca avansul pentru a aduce materialele. S-au gasit cele care trebuie folosite si imediat ce vor fi aduse bineinteles ca se va trece si la lucrari. Oricum termenul nu este mai mic de o luna si jumatate, chiar doua luni, pentru ca granitul este adus din China, este cel mai convenabil pret, iar prelucrarea lui si transportul ajung pana la 2 luni. Solutia propusa este mult mai buna decat cea de pana acum si datorita calitatii mult mai bune a materialelor. Cei care au efectuat lucrarile prima data, de la Nova Construct, au efectuat niste lucrari de foarta proasta calitate, au furat multe materiale, au facut betonul la colt de strada sau eventual pe ascuns pe undeva printr-o zona marginasa a orasului si au turnat beton pe Bulevard si de asta s-a intamplat ceea ce s-a intamplat", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Investitia intiala de pe Bulevardul Mihai Eminescu a costat municipalitatea peste zece milioane de lei, insa lucrarea nu a tinut mai mult de cateva luni, din cauza materialelor de proasta calitate folosite.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administratia Bazinală de Apă Siret, despre alimentarea cu apă a municipiului Botoșani: "Operatorul de apă SC Nova Apa Serv Botoșani a fost informat asupra începerii manevrelor!"

astăzi, 15:51
612

Față de disfuncționalitățile apărute în alimentarea cu apă a municipiului Botoșani, precum și a altor localități din județ, în vederea informării corecte și complete a popula...

Primarul Cătălin Flutur, despre întreruperea apei: "Îmi doresc să vină cineva în faţa botoşănenilor şi să îşi asume disconfortul creat"

astăzi, 14:07
973

Începând de ieri dimineaţă, telefoanele Primăriei municipiului Botoşani au sunat mult mai mult decât de obicei. Botoşănenii, pe bună dreptate, au reclamat faptul că au rămas...

Expoziţia retrospectivă "Dimitrie Loghin (1910 – 1982)", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani!

astăzi, 14:03
72

Muzeul Judeţean Botoşani prezintă în perioada 21 octombrie – 15 noiembrie 2017, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, expoziţia retrospectiv...