Brandul Eminescu ridica valoarea Lacului cu nuferi - Vezi pretul stabilit de evaluator!

Brandul Eminescu ridica valoarea Lacului cu nuferi - Vezi pretul stabilit de evaluator!

Un expert evaluator angajat de Consiliul Judetean Botosani pentru a evalua Lacul cu nuferi de la Ipotesti si suprafata aferenta de teren a stabilit un pret considerat de catre consilierii judeteni ca fiind "exorbitant". Evaluatorul a anuntat pretul de 76.000 de lei (760 de milioane lei vechi), mizand pe brandul Eminescu.
Consilierul judetean Dumitru Codreanu spune ca suma este "exorbitanta", considerand ca greseala cea mai mare a fost tocmai decizia Comisiei de Fond Funciar de a accepta retrocedarea acestui obiectiv catre medicul Dorin vasiliu.

"Eu zic ca este o suma exorbitanta, 76.000 de lei, cat a stabilit evaluatorul. La ora actuala, cota padurilor de peste 60 de ani e de la 2.500 pana la 3.000 de euro hectarul. Evaluatorul a spus mereu ca este brandul Mihai Eminescu, desi acesta este brandul comunei, al judetului. Greseala mare s-a facut atunci cand s-a dat in proprietatea doctorului Vasiliu. Eu nu am fost de acord cu aceasta suma si am propus sa se faca o evaluare dupa ce vorbim si cu un notar. Dupa ce am discutat si cu un notar, a spus ca e in jur de 2000 de euro hectarul, iar valoarea stabilita de evaluator este foarte mult. Acum trebuie sa mai luam niste hartii de la Mediu, sa vedem daca suprafata de 2,6 hectare pentru protejarea lacului este suficienta, pentru ca este posibil sa ne trebuiasca o suprafata mai mare, poate la un moment dat se va defrisa in jurul lacului. Atunci cand s-a facut improprietarirea catre doctorul Vasiliu, Comisia de Fond Funciar nu trebuia sa retrocedeze Lacul", a declarat Dumitru Codreanu.

In scopul recuperarii Lacului cu nuferi de la Ipotesti, Consiliul Judetean a prins anul acesta in buget 50.000 de lei, din care s-au cheltuit in jur de 1.800 de lei cu retrocedarile de pe drumul Baisa-Mihai Eminescu.

"Daca se va ajunge la o valoare normala de cumparare nu cred ca va fi o problema pentru CJ, pentru ca putem rectifica bugetul", a conchis Codreanu.



 

 

 

 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
7

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
305

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
128

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...