Botosani: Cine se bucura de prima de Craciun? Vezi ce au primit angajatii din sectorul privat!

Botosani: Cine se bucura de prima de Craciun? Vezi ce au primit angajatii din sectorul privat!
Traditionalele prime de Craciun au devenit doar o amintire pentru majoritatea bugetarilor. Daca in ceilalti ani, pe langa salariu, angajatii de la stat se bucurau si de cate un bonus financiar, in unele cazuri deloc de neglijat, acum singura recompensa financiara pe care o primesc este salariul.

La Botosani, mai norocosi se pot considera angajatii unitatilor subordonate Consiliului Local, respectiv cei al Locativa si Eltrans, pentru care Mosul a venit si cu o prima, data conform contractului colectiv de munca, dupa cum spun sefii.

Cei 130 de angajati ai societatii Eltrans au primit bani si cadouri pentru copii.

"Primesc ceea ce este prevazut in Contractul colectiv de munca, cate 100 de lei de angajat, iar copiii angajatilor vor primi cate un pachet cu dulciuri", a spus Victor Ivanescu, director Eltrans.

Si angajatii societatii Locativa au un motiv de bucurie, pe langa salariu acesta beneficiind luna aceasta si de o prima de sarbatori.

"Conform Contractului colectiv de munca vor primi cate o prima de Craciun, insa inca nu am stabilit cuantumul acesteia. In functie de rezultatele financiare vom stabili cati bani vom da, poate vor fi 100 sau chiar 200 de lei", a spus Florin Gornea, directorul societatii Locativa.

In schimb, angajatii Urban Serv si cei ai Modern Calor vor trebui sa se multumeasca doar cu salariul.

Si la Directia Silvica salariatii au motiv sa fie ceva mai veseli, pentru ca pe langa salariu acestia au primit o prima de Craciun in valoare de 150 de lei.

Si angajatii din sanatate vor primi cate o prima de Craciun, insa nu de la angajatori, ci de la Sindicat.

"Fiecare membru de Sindicat va primi intre 30 si 40 de lei. Nu este mult, dar decat deloc... Noi avem in jur de 1.800 de membri de sindicat", a spus Octavian Dumitru, liderul Sanitas.

Sectorul privat sta mai bine!

Daca in sectorul bugetar, celebra replica "E criza" a devenit deja un cliseu, nu la fel stau lucrurile si in mediul privat.

Unii angajati botosaneni, care lucreaza la privat, au plecat acasa, de Craciun, cu portofelul ceva mai plin, unii incasand sume destul de consistente.

La Diginet, fiecare angajat a primit cate o prima de 250 de lei.

La Rapsodia Conf angajatii vor avea parte de cateva zile libere si au primit si bonuri in valoare de 50 de de lei.

"Pe langa bonuri, in perioada 22 decembrie-4 ianuarie toti angajatii sunt in concediu de odihna", a spus Mihai Tincu, directorul Rapsodia Conf.

La Electroalfa salariatii au primit cate o prima de Craciun in valoare de 700 de lei, iar la
Elsaco salariatii au beneficiat de un bonus financiar de minimum 400 de lei.

Si unele firme de confectii au oferit prime de Craciun. Daca unii angajati din acest sector au primit bonuri, altii au primit bani, sumele ajungand in unele cazuri si pana la 650 de lei.

Cu buzunarele mai pline au plecat anul acesta si salariatii unitatilor bancare din Botosani. Spre exemplu, angajatii unei banci din municipiu au primit de Craciun o prima in valoare de 250 de lei, in timp ce altii au primit bonuri.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

astăzi, 20:49
1300

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

astăzi, 20:02
564

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

astăzi, 19:15
484

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...