Botoşănenii vor avea apă la robinete pe bază de cartelă!

Botoşănenii vor avea apă la robinete pe bază de cartelă!

Conducerea Consiliului Judeţean împreună cu cei de la Nova Apaserv vor să implementeze un sistem de distribuţie a apei la consumatori pe bază de cartelă.

Acest nou sistem presupune montarea unor noi contoare care să fie prevăzute cu cartele

şi la fel ca la cartelele de telefonie mobilă de câţi bani va pune un consumator pe cartelă de atâta va consuma apa.

În primă fază, la nivelul municipiului Botoşani va fi un proiect pilot, urmând a fi montate gratuit astfel de contoare cu cartelă în 50 de apartamente ale consumatorilor rău-platnici.

Ceilalţi consumatori vor trebui să suporte costurile cu montarea noilor contoare. dar vor avea posibilitatea să le plătescă, în rate, timp de 12 luni.

“Vom schimba toate contoarele şi nu mai trebuie să instalăm nicio conductă, să îşi spargă oamenii prin case. Contoarele noi vor avea o garanţie de 12 ani, nu mai trebuie venit o dată la doi ani, şi va fi cu cartelă, ca la telefon. Ai cartelă curge apa, nu ai cartelă, nu curge apa. Consumatorul va merge să îşi încarce cartela. Vrei să ai apă de 50 de lei într-o lună, încarci cartela de 50 de lei, dar plata se va face în avans. În afară se practică acest sistem şi aşa va fi şi la noi în următorii doi-trei ani maxim", a spus Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Firma care deţine monopol pe România pentru distribuţia noului sistem de contoare cu cartele este societatea botoşăneană Aquaterm.

“Acum negociază preţurile pentru că avem nevoie de contoare mari şi la unităţi, cum ar fi Spitalul Judeţean, şi trebuie contoare de capacitate mare. Ceea ce e important este că este distribuitorul principal pe România", a completat şeful CJ.

Nova Apaserv va monta în mai multe zone aparate de reîncărcare a acestor cartele, sistemul urmând a fi implementat din primăvara anului viitor.

Şeful CJ spune că acest nou sistem va duce la creşterea încasărilor, iar botoşănenii vor plăti exact cât consumă, niciun strop de apă în plus.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
599

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
126

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
80

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...