Botosanenii cu datorii mai mari de 500 de lei la apa, dati in judecata!

Botosanenii cu datorii mai mari de 500 de lei la apa, dati in judecata!

 ALBERT TANASE  

Nova Apaserv le-a pus gand rau tuturor clientilor rau-platnici. Potrivit reprezentantilor operatorului de apa, debitorii care acumuleaza datorii mai mari de 500 de lei vor fi dati in judecata.

In prima faza, acestia vor primi notificari, somatii si invitatii la conciliere, iar in cazul in care nu isi vor achita facturile restante, vor fi actionati in judecata.

Cei de la Nova Apaserv spun ca au luat aceasta decizie pentru a nu se ajunge in aceeasi situatie ca la vechiul operator, Apa Grup.

“In ultima luna am trimis 500 de somatii debitorilor rau-platnici si in acelasi timp am trimis 300 de notificari prin executorul judecatoresc. Urmeaza ca in cel mai scurt timp sa facem o statistica in ceea ce priveste prezentarea debitorilor la aceste concilieri, sumele achitate, iar toti debitorii care vor inregistra un debit mai mare de 500 de lei vor fi actionati in instanta, asumandu-si in acelasi timp si plata cheltuielilor suplimentare ocazionate de litigiu. Avem deja inregistrati 185 de utilizatori care inregistreaza un debit de peste 1.000 de lei fiecare", a spus Albert Tanase, purtator de cuvant in cadrul Nova Apaserv.

Cele mai mari restante le inregistreaza consumatorii de la blocuri.

“Din punctul meu de vedere, cu abonatii casnici, proprietari de imobile, nu ar trebui sa avem niciun litigiu in instanta pentru ca vom proceda la aplicarea cluuzelor contractuale in ceea ce priveste debransarea la mai mult de trei facturi neachitate", a mentionat Tanase.

Penalitatile de intarziere se calculeaza la 30 de zile de la data scadenta a facturii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
29

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
73

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...