Botoșăneni condamnați la închisoare pentru furt de energie electrică

Botoșăneni condamnați la închisoare pentru furt de energie electrică

În judeţele Iaşi, Bacău, Vaslui şi Botoşani instanţele de judecată au sancţionat drastic furtul de energie electrică şi executarea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea. Persoanele vinovate de aceste infracţiuni au primit  pedepse ce variază între 6 luni şi 6 ani de închisoare, stabilite prin sentinţe definitive şi irevocabile sau prin sentinţe în prima instanţă.

E.ON Moldova Distribuţie atrage atenţia persoanelor care consumă sau au intenţia de a consuma fraudulos energie electrică asupra faptului că furtul de energie constituie infracţiune prevăzută şi sancţionată de Codul Penal, iar identificarea acestor situaţii constituie o preocupare permanentă a companiei noastre.

Totodată, E.ON Moldova Distribuţie  avertizează că intervenţiile neautorizate şi utilizarea unor instalaţii improvizate pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale importante.

În ultimul an, instanţele de judecată au dat sentinţe cu închisoare în 16 dosare penale, pentru aproximativ 20 de persoane din judeţele: Iaşi, Bacău, Vaslui şi Botoşani, pentru furt de energie electrică şi executarea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea.

Consumul fraudulos de energie influenţează calitatea serviciilor, determinând variaţii de tensiune şi întreruperi ale alimentării cu energie,  mai ales în situaţia în care capacitatea reţelei de distribuţie este depăşită.

Capacitatea reţelelor electrice este calculată astfel încât să furnizeze energie la parametri de calitate tuturor consumatorilor racordaţi legal, dar acest calcul poate fi efectuat doar în baza consumului cunoscut de energie electrică,  nu şi a celui fraudulos.

Prin urmare, este în interesul consumatorilor şi spre beneficiul lor să semnaleze cazurile de furt de energie, pentru ca aceste situaţii să poată fi stopate. Rugăm consumatorii ca în cazul în care sesizează situaţii de furturi de energie să anunţe instituţiile abilitate ale statului şi E.ON Moldova Distribuţie la 0800 800 929.

Compania noastră are în derulare mai multe proiecte pentru stoparea acestor practici ilegale în judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Bacău, Vaslui şi Neamţ, în condiţiile în care există o iminenţă a producerii de accidente în sistemul de distribuţie a energiei, ceea ce poate avea implicaţii grave asupra siguranţei clienţilor 


Departament Comunicare Corporatistă
E.ON România
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
8

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
31

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
52

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...