Botosaneanca Monica Neamtu a fost externată, dupa 4 operatii si 3 luni de spitalizare: "Un nou inceput"

Botosaneanca Monica Neamtu a fost externată, dupa 4 operatii si 3 luni de spitalizare: "Un nou inceput"

   facebook.com

Monica Neamţu, tânăra de 19 ani operată de două ori la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi şi de două ori la Spitalul de Urgenţe "Sfântul Spiridon", după complicaţii în urma intervenţiei pentru înlăturarea unei sarcini extrauterine, a fost externată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După aproximativ trei luni de spitalizare, Monica Neamţu a fost externată vineri de la Spitalul de Recuperare din Iaşi, unde fusese transferată în 26 mai de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului "Sfântul Spiridon". Fata ajunsese la Spitalul de Recuperare cu pareză la piciorul drept, iar după aproximativ trei săptămâni de recuperare ea se deplasează cu ajutorul unei orteze.

In urma cu cateva ore, Monica si-a postat pe pagina ei de Facebook cateva fotografii realizate cu medicii si asistentele din spital, dar si cu familia, iar albumul se numeste "Un nou inceput".

"Pacienta a parcurs o perioadă evolutivă favorabilă în ceea ce priveşte afecţiunea neurologică, pareza nervului schiatic drept, care a progresat astfel încât acum are minime tulburări de mers. A urmat un tratament clasic, medicamentos, şi unul de recuperare, iar după externare va practica o metodă de recuperare la domiciliu legată de purtarea unei orteze“, a declarat Constantin Dinu Popescu, şeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul de Recuperare din Iaşi.

Potrivit acestuia, orteza o va ajuta pe tânără să îşi întărească muşchii piciorului drept, acţionând ca un dispozitiv de susţinere a acestora.

"Încă din terapie intensivă aşteptam ziua în care să spun că plec acasă. Recuperarea merge greu, foarte greu, fără orteză mă descurc foarte greu să merg, efectiv îmi târâsc piciorul“, a spus Monica Neamţu la ieşirea din spital.


(foto Facebook)

În cazul Monicăi Neamţu, ancheta Colegiului Medicilor se află în continuare în desfăşurare, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a prezentat Ministerului Sănătăţii un raport cu privire la ancheta demarată în Maternitatea "Elena Doamna“, care nu a fost făcut încă public.

Tânăra de 19 ani a ajuns, în 23 martie, în stare gravă la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi, cu o sarcină extrauterină de şase săptămâni. Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, iniţial, medicii au decis să intervină laparoscopic pentru înlăturarea fătului, însă în urma complicaţiilor operaţia s-a transformat într-una "clasică".

Ultima operaţie a durat peste cinci ore şi în urma acesteia pacienta a fost transferată la Spitalul "Sfântul Spiridon", unde fata a mai suferit alte două intervenţii chirurgicale.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
13

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
16

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
27

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...