BALUL OAMENILOR DE AFACERI: "Suntem tot mai putini. In curand vom face balul la OMV", glumeste Tonino Boldea

BALUL OAMENILOR DE AFACERI: "Suntem tot mai putini. In curand vom face balul la OMV", glumeste Tonino Boldea

Balul oamenilor de afaceri, eveniment care a avut loc vineri seara, a adunat la un loc aproape intreg mediul de afaceri botosanean. Reprezentantii firmelor au fost incantati de modul in care a fost organizat balul, dar s-au declarat dezamagiti de numarul tot mai mic de agenti economici participanti.

Afaceristii botosaneni care au raspuns invitatiei Camerei de Comert, Industrie si Agricultura apreciaza efortul depus de organizatori, insa sunt dezamagiti de faptul ca nu au fost prezenti toti patronii prezenti in Top.

"Organizarea a fost buna, pot spune chiar ca am stat mai mult decat anul trecut. Este, insa, un oras sarac, cu oameni saraci, iar cifrele au aratat asta. Au venit foarte putini, de parca restul nu s-ar fi identificat cu mediul. Pentru ca sala in care s-a organizat balul e foarte mare, am parut si mai putini. Cred ca ar fi trebuit sa participle mai multi, sa ne intalnim si la bine si la greu", a declarat Florian Moruzi, patronul societatii Casa Painii.

Numarul mic de participanti se datoreaza, insa, si faptului ca economia judetului merge din ce in ce mai prost. In Topul Firmelor de anul acesta au fost incluse mai putine firme, comparativ cu anul trecut, tocmai din cauza trendului descendent al economiei.

"A fost in regula, insa incepem sa ne imputinam. Este criza, iar numarul agentilor economici prezenti oglindeste perfect starea economiei. Noi chiar faceam haz de necaz, ca in curand vom fi atat de putini incat vom ajunge sa facem balul la OMV. In plus, eu particip de multi ani la acest bal si suntem din ce in ce mai tristi, am vazut asta pe fetele participantilor. Organizarea mi s-a parut mai buna ca anul trecut, avand in vedere ca cei de la Camera de Comert fac tot ce pot cu un buget relativ mic", a precizat omul de afaceri Tonino Boldea.

Sunt insa si voci care sustin ca, din punct de vedere organizatoric, se pot aduce imbunatatiri.

"A fost frumos, la fel ca in fiecare an. Eu m-am simtit bine, m-am intalnit cu prietenii. Cred, insa, ca sala a fost cam mare. Mai mult, ar trebui ca si cel care primeste diploma sa poata spune cateva cuvinte referitoare la reusita sa", a declarat Mihai Tulbure, patronul Proiect Botosani. 

Dincolo de criza sau neajunsuri de ori fel, oamenii de afaceri botosaneni nu au pierdut ocazia sa isi afiseze masinile scumpe, iar sotiile lor eleganta si discretia. Cu toate acestea, atmosfera nu a mai fost nici pe departe cea din anii trecuti, ci una mai mult pesimista fata de viitorul afacerilor in Botosani.   

Mai putine firme in top!

Topul judetean al firmelor a fost organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, pentru a evidentia si promova societatile comerciale botosanene cu rezultate remarcabile la nivel judetean, evenimentul fiind, anul acesta, la cea de-a saisprezecea editie.

Anul acesta, in Topul Judetean al Firmelor realizat in functie de profitul brut, societatea Victor Construct ocupa primul loc, cu un profit brut de 7.433.190 lei. In ceea ce priveste cifra de afaceri, prima pozitie in Top este ocupata de societatea Doly-Com, care in anul 2009 a inregistrat o cifra de afaceri de 136.200.948 lei.

"Am facut o comparatie cu mai multe judete din tara. De exemplu, in Bacau, firma care a inregistrat cel mai mare profit brut, are profitul de 126 de ori mai mare decat firma care ocupa la noi primul loc in top la acest capitol", a precizat presedintele Camerei de Comert, Dorin Floares. "In top au intrat 1.220 de firme, comparativ cu anul trecut cand au fost 1.567. Topul reflecta trendul descendent al intregii economii", a declarat pentru Stiri.Botosani Dorin Floares, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Botosani.

"Diferenta care este intre topul nostru, ma refer la cel tiparit, si al altor judete, este ca noi dam si informatii mai ample despre fiecare firma in parte, cum ar fi  cifra de afaceri, profitul brut si date de contact. Incercam sa facem din acest top un instrument care sa poata fi folosit de oamenii de afaceri", a mai precizat Floares.

Topul de anul acesta a fost realizat cu ajutorul informatiilor din situatiile financiare ale societatilor comerciale pentru anul 2009 puse la dispozitie de Oficiul National al Registrului Comertului si Ministerul Finantelor Publice in baza unei metodologii  vaste. Sunt admise sa participe la Topul Firmelor acele societati care au avut profit din exploatare pozitiv, au cel putin un angajat, au avut cifra de afaceri minimum 100.000 lei pentru microintreprinderi si minimum 250.000 lei pentru celelalte firme. Nu au fost admise in Top societatile bancare, cele de creditare, de asigurare-reasigurare.

Indicatorii utilizati pentru clasificarea firmelor sunt cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat.  Determinarea pozitiei fiecarei firme in Top se realizeaza in functie de valoarea punctajului total obtinut.  Clasamentul de top contine cate 10 firme pentru fiecare domeniu, grupa de activitate si clasa de marime a societatilor.

"Topul Judetean al Firmelor" a fost transmis in direct pe internet, de Live.Botosani



  
 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
15

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
18

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...