BAC 2010: 500 de ghinionisti dupa rezolvarea contestatiilor - VEZI REZULTATELE FINALE!

BAC 2010: 500 de ghinionisti dupa rezolvarea contestatiilor - VEZI REZULTATELE FINALE!
Peste 700 de elevi s-au ales cu notele marite in urma contestatiei la bacalaureat, in timp ce alti 500 au primit note mai mici decat evaluarea initiala! Cele mai mari diferente intre prima si a doua evaluare au fost inregistrate la biologie, in urma recorectarii unul dintre elevi fiind declarat respins, desi initial trecuse examenul de bacalaureat.

In urma afisarii rezultatelor la sesiunea de vara a examenului de bacalaureat, 1324 de elevi au contestat nota primita. In urma recorectarii, 756 de teze au primit nota marita fata de cea initiala, reprezentand un procent de 57,10%, in timp ce 500 de lucrari, adica un procent de 37,76%, au avut notele micsorate. Cu note neschimbate in urma recorectarii au ramas 68 de teze (5,14%), intrucat diferentele s-au situat in intervalul plus-minus 0,5 puncte.

VEZI REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT

18 dintre tezele a caror nota a fost contestata de elevi au beneficiat de o a treia comisie, intrucat intre prima si a doua corectura s-au inregistrat diferente mai mari sau mici de 1,5 puncte, in aceste situatii intervenind o a treia comisie, al carei rezultat este si final. Dintre cele 18 teze, 6 au fost la romana, 4 la matematica, 4 la biologie, 3 la istorie, 1 la filosofie.

Cele mai mari diferente s-au depistat la doua teze la biologie. Astfel, o nota a fost marita cu 1,7 puncte in urma contestatiei, in timp ce cea de a doua a primit cu 2,6 puncte mai putin. Intrucat elevul fusese notat la prima evaluare cu 5,5, in urma contestatiei, acesta a fost declarat respins.

Conform informatiilor oferite de inspectorul general Ada Macovei, profesorii evaluatori care au corectat cele doua lucrari nu risca nimic, mai ales ca, spune sefa ISJ, a fost vorba despre interpretare, elevii avand de realizat un eseu.

Centrul de Corectare a fost la Liceul Sportiv, iar rezultatele urmeaza sa se afiseze la centrele de examinare.

"Merg acum in centrele de evaluare si las cataloagele cu rezultatele. Fiecare liceu vine la centru si isi ia catalogul pentru a introduce datele in aplicatia online. Se modifica rezultatele, dupa care vom avea rezultatele finale dupa contestatie", a precizat Ada Macovei.

 

 

Edu.Rotosani.Ro

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suspectul crimei din Centrul Vechi rămâne în arest preventiv. Urmează trimiterea în judecată

Marţi, 19 Septembrie 2017
522

Cum mandatul de arestare emis pe 24 august pe numele lui Vasile G. se apropia de expirare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au solicitat instanţei ca măsura preventivă să ...

Primar din judeţ, prins de ANI că a făcut afaceri cu pajişti

Marţi, 19 Septembrie 2017
1129

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul Stelian Maxim, în calitate de consilier local al comunei Blândeşti, a votat Hotărârea Consiliului Local pri...

Corecţia financiară aplicată pentru proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean afectează toate proiectele Consiliului Judeţean

Marţi, 19 Septembrie 2017
331

Corecţia financiară a fost contestată în instanţă, însă în cazul în care instanţa nu va da câştig de cauză forului judeţean, orice alt proiect de accesare de fo...