Averi cautate de finantistii botosaneni in paradisurile fiscale!

Averi cautate de finantistii botosaneni in paradisurile fiscale!
Au falimentat firme lasand in urma datorii de milioane de euro catre bugetul general consolidat al statului, insa pot deschide noi afaceri fara niciun fel de probleme si nici nu platesc pentru faptele din trecut.

Este vorba de zece fosti administratori ai unor societati comerciale din judetul Botosani, din domeniul comertului si al productiei, care datoreaza statului nu mai putin de 25 de milioane de lei.

Din cauza datoriilor uriase acumulate la bugetul de stat, firmele pe care acestia le-au administrat au intrat in faliment, insa in urma procedurilor de executare silita, finantistii nu au reusit sa recupereze sumele datorate, motiv pentru care au recurs la aplicarea raspunderii materiale a administratorilor.

Si acest demers a fost insa, in majoritatea cazurilor, un esec, intrucat administratorii au avut “grija" sa isi instraineze bunurile pe care le aveau pe numele lor, pentru a nu putea fi astfel executati.

In aceasta situatie, organele statului sunt practic in imposibilitatea de a recupera sumele de bani.

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani vor extinde insa cercetarile pentru a vedea daca respectivii administratori in cazul carora s-a decis atragerea raspunderii materiale au bunuri si conturi in afara tarii, in state considerate paradisuri fiscale.

Pana cand finantistii vor reusi sa recupereze sumele datorate de acestia bugetului de stat, legislatia le permite ca la un an de cand fapta le-a fost trecuta in cazierul fiscal, sa infiinteze noi firme.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

Miercuri, 18 Iulie 2018
190

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

Miercuri, 18 Iulie 2018
437

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

Miercuri, 18 Iulie 2018
184

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...