Averi cautate de finantistii botosaneni in paradisurile fiscale!

Averi cautate de finantistii botosaneni in paradisurile fiscale!
Au falimentat firme lasand in urma datorii de milioane de euro catre bugetul general consolidat al statului, insa pot deschide noi afaceri fara niciun fel de probleme si nici nu platesc pentru faptele din trecut.

Este vorba de zece fosti administratori ai unor societati comerciale din judetul Botosani, din domeniul comertului si al productiei, care datoreaza statului nu mai putin de 25 de milioane de lei.

Din cauza datoriilor uriase acumulate la bugetul de stat, firmele pe care acestia le-au administrat au intrat in faliment, insa in urma procedurilor de executare silita, finantistii nu au reusit sa recupereze sumele datorate, motiv pentru care au recurs la aplicarea raspunderii materiale a administratorilor.

Si acest demers a fost insa, in majoritatea cazurilor, un esec, intrucat administratorii au avut “grija" sa isi instraineze bunurile pe care le aveau pe numele lor, pentru a nu putea fi astfel executati.

In aceasta situatie, organele statului sunt practic in imposibilitatea de a recupera sumele de bani.

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani vor extinde insa cercetarile pentru a vedea daca respectivii administratori in cazul carora s-a decis atragerea raspunderii materiale au bunuri si conturi in afara tarii, in state considerate paradisuri fiscale.

Pana cand finantistii vor reusi sa recupereze sumele datorate de acestia bugetului de stat, legislatia le permite ca la un an de cand fapta le-a fost trecuta in cazierul fiscal, sa infiinteze noi firme.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă avertizare de la meteorologi: Vreme foarte rece, lapoviță și ninsoare în toată țara!

astăzi, 10:14
82

Meteorologii au emis, luni dimineata, o noua informare de precipitatii, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, polei si vreme deosebit de rece in toata tara. Informarea meteo este valabila pana m...

Șeful DRDP Iași: Asigurăm botoșănenii că vom depune toate eforturile inclusiv pentru modernizarea DN 29D Botoșani – Ștefănești!

astăzi, 09:59
63

Secția Drumuri Naționale Botoșani, din subordinea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, are în administrare o rețea de drumuri cu o lungime de 398,345 kilometri. ...

Accident rutier în fața Spitalului de Pediatrie Botoșani, chiar pe marcajul pietonal! FOTO

astăzi, 08:59
674

Accident rutier, la primele ore ale dimineții, chiar în fața unei unități medicale! Femeia, în vârstă de 43 de ani, traversa pe marcajul pietonal, luni dimineață, &i...