Averi cautate de finantistii botosaneni in paradisurile fiscale!

Averi cautate de finantistii botosaneni in paradisurile fiscale!
Au falimentat firme lasand in urma datorii de milioane de euro catre bugetul general consolidat al statului, insa pot deschide noi afaceri fara niciun fel de probleme si nici nu platesc pentru faptele din trecut.

Este vorba de zece fosti administratori ai unor societati comerciale din judetul Botosani, din domeniul comertului si al productiei, care datoreaza statului nu mai putin de 25 de milioane de lei.

Din cauza datoriilor uriase acumulate la bugetul de stat, firmele pe care acestia le-au administrat au intrat in faliment, insa in urma procedurilor de executare silita, finantistii nu au reusit sa recupereze sumele datorate, motiv pentru care au recurs la aplicarea raspunderii materiale a administratorilor.

Si acest demers a fost insa, in majoritatea cazurilor, un esec, intrucat administratorii au avut “grija" sa isi instraineze bunurile pe care le aveau pe numele lor, pentru a nu putea fi astfel executati.

In aceasta situatie, organele statului sunt practic in imposibilitatea de a recupera sumele de bani.

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani vor extinde insa cercetarile pentru a vedea daca respectivii administratori in cazul carora s-a decis atragerea raspunderii materiale au bunuri si conturi in afara tarii, in state considerate paradisuri fiscale.

Pana cand finantistii vor reusi sa recupereze sumele datorate de acestia bugetului de stat, legislatia le permite ca la un an de cand fapta le-a fost trecuta in cazierul fiscal, sa infiinteze noi firme.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O dubă a căzut de pe o platformă pe drumul Botoșani-Suceava! FOTO

Joi, 21 Septembrie 2017
4215

O mașină a zburat de pe o platformă, răsturnându-se în șanțul de pe marginea șoselei. Mașina, o dubă TV, fusese cumpărată la o licitație de o persoană din București.A fos...

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri pe şoselele din judeţ!

Joi, 21 Septembrie 2017
277

În urma acţiunii dedicate bicicliştilor, poliţiştii au aplicat în total 124 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drum...

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

Joi, 21 Septembrie 2017
952

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai to...