Averi cautate de finantistii botosaneni in paradisurile fiscale!

Averi cautate de finantistii botosaneni in paradisurile fiscale!

Au falimentat firme lasand in urma datorii de milioane de euro catre bugetul general consolidat al statului, insa pot deschide noi afaceri fara niciun fel de probleme si nici nu platesc pentru faptele din trecut.

Este vorba de zece fosti administratori ai unor societati comerciale din judetul Botosani, din domeniul comertului si al productiei, care datoreaza statului nu mai putin de 25 de milioane de lei.

Din cauza datoriilor uriase acumulate la bugetul de stat, firmele pe care acestia le-au administrat au intrat in faliment, insa in urma procedurilor de executare silita, finantistii nu au reusit sa recupereze sumele datorate, motiv pentru care au recurs la aplicarea raspunderii materiale a administratorilor.

Si acest demers a fost insa, in majoritatea cazurilor, un esec, intrucat administratorii au avut “grija" sa isi instraineze bunurile pe care le aveau pe numele lor, pentru a nu putea fi astfel executati.

In aceasta situatie, organele statului sunt practic in imposibilitatea de a recupera sumele de bani.

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani vor extinde insa cercetarile pentru a vedea daca respectivii administratori in cazul carora s-a decis atragerea raspunderii materiale au bunuri si conturi in afara tarii, in state considerate paradisuri fiscale.

Pana cand finantistii vor reusi sa recupereze sumele datorate de acestia bugetului de stat, legislatia le permite ca la un an de cand fapta le-a fost trecuta in cazierul fiscal, sa infiinteze noi firme.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
19

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
161

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
342

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....