Averi cautate de finantistii botosaneni in paradisurile fiscale!

Averi cautate de finantistii botosaneni in paradisurile fiscale!
Au falimentat firme lasand in urma datorii de milioane de euro catre bugetul general consolidat al statului, insa pot deschide noi afaceri fara niciun fel de probleme si nici nu platesc pentru faptele din trecut.

Este vorba de zece fosti administratori ai unor societati comerciale din judetul Botosani, din domeniul comertului si al productiei, care datoreaza statului nu mai putin de 25 de milioane de lei.

Din cauza datoriilor uriase acumulate la bugetul de stat, firmele pe care acestia le-au administrat au intrat in faliment, insa in urma procedurilor de executare silita, finantistii nu au reusit sa recupereze sumele datorate, motiv pentru care au recurs la aplicarea raspunderii materiale a administratorilor.

Si acest demers a fost insa, in majoritatea cazurilor, un esec, intrucat administratorii au avut “grija" sa isi instraineze bunurile pe care le aveau pe numele lor, pentru a nu putea fi astfel executati.

In aceasta situatie, organele statului sunt practic in imposibilitatea de a recupera sumele de bani.

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani vor extinde insa cercetarile pentru a vedea daca respectivii administratori in cazul carora s-a decis atragerea raspunderii materiale au bunuri si conturi in afara tarii, in state considerate paradisuri fiscale.

Pana cand finantistii vor reusi sa recupereze sumele datorate de acestia bugetului de stat, legislatia le permite ca la un an de cand fapta le-a fost trecuta in cazierul fiscal, sa infiinteze noi firme.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vicepremierul şi ministrul Fondurilor Europene au semnat, la Botoşani, contractul pentru drumul strategic de 107 km

astăzi, 11:51
195

Valoarea contractului se ridică la 330 milioane de lei şi, pe lângă acesta, au mai fost semnate alte şapte contracte de reabilitare a unor sectoare de drum judeţean.Din delegaţia ofici...

Visezi la o carieră în Jandarmerie? Iată noutăţile pentru admiterea la şcolile de subofiţeri jandarmi!

astăzi, 11:48
63

Tinerii botoşăneni interesaţi să urmeze o carieră în Jandarmeria Română, dar care nu îndeplineau condiţiile impuse de înălţimea minimă obligatorie, au acum ocazia să...

Ministrul Fondurilor Europene, la Botoşani: Este pentru prima dată în mandatele mele când aud imnul UE într-o instituţie publică

astăzi, 11:45
162

Marius Nica s-a arătat plăcut surprins de faptul că într-o instituţie publică se intonează imnul UE, menţionând că este pentru prima dată când întâlneşte o astf...