Aventuri cu contrabandisti pe drumurile din Botosani!

Aventuri cu contrabandisti pe drumurile din Botosani!

   arhiva

Autoturism plin cu ţigări de contrabandă urmărit şi blocat în trafic! Şoferul unui alt autoturism a rămas fără permisul de conducere după ce, în timpul urmăririi, s-a interpus între fugar şi maşinile poliţiei, pentru ca cel urmărit să scape de oamenii legii.

În ziua de 12 iunie, în jurul orei 11.10, în urma unei acţiuni desfăşurate în comun de către poliţiştii din oraşul Ştefăneşti şi poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Româneşti, a fost depistat în trafic autoturismul marca Volkswagen Passat, condus de S. Ovidiu-Silviu, de 23 de ani, din oraşul Ştefăneşti.

Acesta transporta în autoturism (autoturism aparţinând lui C. Jenică-Dănuţ, din aceeaşi localitate) cantitatea de 1.288 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova.

"S. Ovidiu-Silviu, în jurul orei 10.50, în timp ce se deplasa pe DN24C, pe relaţia Ştefăneşti-Iaşi, a observat un echipaj format din doi poliţişti de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe sectorul de drum dintre localităţile Dămideni şi Româneşti. La vederea echipajului, conducătroul auto a întors autoturismul şi a demarat în viteză înspre localitatea Ştefăneşti. Cei doi poliţişti de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului cu autospeciala din dotare, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.
 
În timpul urmăririi, între cele două autovehicule a intervenit autoutilitara marca Mercedes condusă de C. Mihai, din localitatea Bădiuţi, care nu a permis autospecialei poliţiştilor de frontieră să-l depăşească, pentru a asigura astfel scăparea autoturismului condus de S. Ovidiu-Silviu şi în care se afla cantitatea de ţigări menţionată anterior.

Pe raza localităţii Bădiuţi autoturismul a fost blocat în trafic de către alte echipaje auto ale poliţiştilor de frontieră şi poliţiştilor din oraşul Ştefăneşti, acesta fiind astfel oprit.

În urma controlului efectuat, pe bancheta din spate a autoturismului au fost găsiţi 3 saci din rafie, în care se afla cantitatea de 1.288 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova.

Faţă de S. Ovidiu-Silviu a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale de către poliţiştii I.J.P.F Botoşani, cu amendă în cuantum de 3.000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată.

"Totodată, pentru nerespectarea obligaţiilor avute în timpul depăşirii, faţă de C. Mihai, poliţiştii au dispus măsura sancţionării contravenţionale conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu aplicarea măsurii complementare a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice", se arată în comunicatul IPJ Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de neasigurați au beneficiat de asistență medicală în unitățile medicale din Botoșani!

astăzi, 10:40
130

O procedură standard, dar la care recurg numeroși botoșăneni care nu au asigurare medicală. Sute de botoșăneni au beneficiat de îngrijiri medicale în primele luni ale anului 2018, s...

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
181

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
423

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...