Aventuri cu contrabandisti pe drumurile din Botosani!

Aventuri cu contrabandisti pe drumurile din Botosani!

   arhiva

Autoturism plin cu ţigări de contrabandă urmărit şi blocat în trafic! Şoferul unui alt autoturism a rămas fără permisul de conducere după ce, în timpul urmăririi, s-a interpus între fugar şi maşinile poliţiei, pentru ca cel urmărit să scape de oamenii legii.

În ziua de 12 iunie, în jurul orei 11.10, în urma unei acţiuni desfăşurate în comun de către poliţiştii din oraşul Ştefăneşti şi poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Româneşti, a fost depistat în trafic autoturismul marca Volkswagen Passat, condus de S. Ovidiu-Silviu, de 23 de ani, din oraşul Ştefăneşti.

Acesta transporta în autoturism (autoturism aparţinând lui C. Jenică-Dănuţ, din aceeaşi localitate) cantitatea de 1.288 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova.

"S. Ovidiu-Silviu, în jurul orei 10.50, în timp ce se deplasa pe DN24C, pe relaţia Ştefăneşti-Iaşi, a observat un echipaj format din doi poliţişti de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe sectorul de drum dintre localităţile Dămideni şi Româneşti. La vederea echipajului, conducătroul auto a întors autoturismul şi a demarat în viteză înspre localitatea Ştefăneşti. Cei doi poliţişti de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului cu autospeciala din dotare, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.
 
În timpul urmăririi, între cele două autovehicule a intervenit autoutilitara marca Mercedes condusă de C. Mihai, din localitatea Bădiuţi, care nu a permis autospecialei poliţiştilor de frontieră să-l depăşească, pentru a asigura astfel scăparea autoturismului condus de S. Ovidiu-Silviu şi în care se afla cantitatea de ţigări menţionată anterior.

Pe raza localităţii Bădiuţi autoturismul a fost blocat în trafic de către alte echipaje auto ale poliţiştilor de frontieră şi poliţiştilor din oraşul Ştefăneşti, acesta fiind astfel oprit.

În urma controlului efectuat, pe bancheta din spate a autoturismului au fost găsiţi 3 saci din rafie, în care se afla cantitatea de 1.288 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova.

Faţă de S. Ovidiu-Silviu a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale de către poliţiştii I.J.P.F Botoşani, cu amendă în cuantum de 3.000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată.

"Totodată, pentru nerespectarea obligaţiilor avute în timpul depăşirii, faţă de C. Mihai, poliţiştii au dispus măsura sancţionării contravenţionale conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu aplicarea măsurii complementare a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice", se arată în comunicatul IPJ Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani recrutează voluntari care să li se alăture pompierilor în misiuni!

astăzi, 10:46
41

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al Județului Botoșani derulează, în perioada 2 – 27 octombrie, o nouă campanie de recrutare a botoșănenilor care...

Prinși circulând cu peste 100 km pe oră, în localitate! Polițiștii botoșăneni trag noi semnale de alarmă!

astăzi, 09:44
184

Poliţiştii rutieri au depistat vineri, pe raza localităţii Iezer, comuna Hilişeu-Horia, un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h...

Transferat în stare gravă la Iaşi după ce a căzut din nuc!

astăzi, 08:34
732

Incidentul a avut loc sâmbătă, pe o stradă din apropierea Parcului Tineretului. Bărbatul s-a urcat în nuc, dar după numai câteva minute a căzut.Câţiva vecini l-au v...