Aventuri cu contrabandisti pe drumurile din Botosani!

Aventuri cu contrabandisti pe drumurile din Botosani!

   arhiva

Autoturism plin cu ţigări de contrabandă urmărit şi blocat în trafic! Şoferul unui alt autoturism a rămas fără permisul de conducere după ce, în timpul urmăririi, s-a interpus între fugar şi maşinile poliţiei, pentru ca cel urmărit să scape de oamenii legii.

În ziua de 12 iunie, în jurul orei 11.10, în urma unei acţiuni desfăşurate în comun de către poliţiştii din oraşul Ştefăneşti şi poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Româneşti, a fost depistat în trafic autoturismul marca Volkswagen Passat, condus de S. Ovidiu-Silviu, de 23 de ani, din oraşul Ştefăneşti.

Acesta transporta în autoturism (autoturism aparţinând lui C. Jenică-Dănuţ, din aceeaşi localitate) cantitatea de 1.288 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova.

"S. Ovidiu-Silviu, în jurul orei 10.50, în timp ce se deplasa pe DN24C, pe relaţia Ştefăneşti-Iaşi, a observat un echipaj format din doi poliţişti de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe sectorul de drum dintre localităţile Dămideni şi Româneşti. La vederea echipajului, conducătroul auto a întors autoturismul şi a demarat în viteză înspre localitatea Ştefăneşti. Cei doi poliţişti de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului cu autospeciala din dotare, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.
 
În timpul urmăririi, între cele două autovehicule a intervenit autoutilitara marca Mercedes condusă de C. Mihai, din localitatea Bădiuţi, care nu a permis autospecialei poliţiştilor de frontieră să-l depăşească, pentru a asigura astfel scăparea autoturismului condus de S. Ovidiu-Silviu şi în care se afla cantitatea de ţigări menţionată anterior.

Pe raza localităţii Bădiuţi autoturismul a fost blocat în trafic de către alte echipaje auto ale poliţiştilor de frontieră şi poliţiştilor din oraşul Ştefăneşti, acesta fiind astfel oprit.

În urma controlului efectuat, pe bancheta din spate a autoturismului au fost găsiţi 3 saci din rafie, în care se afla cantitatea de 1.288 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova.

Faţă de S. Ovidiu-Silviu a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale de către poliţiştii I.J.P.F Botoşani, cu amendă în cuantum de 3.000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată.

"Totodată, pentru nerespectarea obligaţiilor avute în timpul depăşirii, faţă de C. Mihai, poliţiştii au dispus măsura sancţionării contravenţionale conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu aplicarea măsurii complementare a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice", se arată în comunicatul IPJ Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
183

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

Vineri, 17 Noiembrie 2017
570

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

Vineri, 17 Noiembrie 2017
323

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...