Au facut de ras uniforma de politist, iar asta i-a costat scump!

Au facut de ras uniforma de politist, iar asta i-a costat scump!

 Comisar-sef Viorel Serbanoiu  

Suntem in top! Sapte angajati ai Inspectoratului de Politie Judetean Botosani au parasit in 2010 sistemul, ca urmare a abaterilor disciplinare pe care le-au savarsit, fapt care situeaza judetul pe un loc "fruntas" la nivel national!

Daca cinci dintre acestia au preferat sa isi dea demisia, fara a mai astepta decizia superiorilor, doi dintre politisti au fost destituiti. In cazul celor din urma, este vorba despre ofiterul Eduard Clim, de la Serviciul de Comunicatii, care si-a pierdut locul de munca dupa ce a avut un comportament necorespunzator in societate, aceeasi soarta avand-o si agentul Valentin Martiniuc, de la Politia din Saveni, care a fost prins conducand sub influenta bauturilor alcoolice.

"Suntem in top printre judetele din tara cu ceea ce inseamna politisti care si-au incetat raporturile de serviciu, avem un numar de sapte politisti. Sper sa fie un semnal de alarma pentru ceilalti colegi si sa constientizeze ca e bine sa urmareasca sa isi duca strict la indeplinire atributiile de serviciu si sa nu intre in combinatii sau alte aspecte de incalcare a legii, care nu ne caracterizeaza pe noi, ca institutie", a declarat comisarul-sef Viorel Serbanoiu, seful Inspectoratului Judetean de Politie Botosani.

Seful IPJ a mai precizat ca, tot in anul 2010, in cazul a trei dintre angajatii Inspectoratului, in contextul cunoasterii preocuparilor profesionale, dar si a celor din afara orelor de program ale politistilor, au fost identificate o serie de nereguli, insa au fost sesizate la timp institutiile abilitate, in scopul luarii masurilor legale.

In locul celor care au parasit anul trecut sistemul nu s-au mai facut noi angajari, pentru ca posturile sunt blocate, Inspectoratul Judetean de Politie Botosani confruntandu-se, la aceasta ora, cu un deficit de personal.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
91

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
229

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
98

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...