ANRSC va demara un control la Nova Apaserv! Operatorul nu are competente in a sanctiona cetatenii, spun cei de la ANRSC!

ANRSC va demara un control la Nova Apaserv! Operatorul nu are competente in a sanctiona cetatenii, spun cei de la ANRSC!

 DANIEL ALEXANDRU  

Societatea Nova Apaserv nu poate sanctiona cetatenii care nu incheie contracte cu operatorul de apa. Declaratia ii apartine directorului adjunct al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice  (ANRSC), Daniel Alexandru, care a precizat ca ceea ce face Nova Apaserv este o manipulare.

Ba mai mult, el sustine ca oamenii sunt purtati pe drumuri, cei care locuiesc la bloc, pentru ca aceste contracte nu trebuie incheiate cu fiecare consumator in parte, ci de catre asociatia de proprietari si operatorul de apa.

“Oamenii sunt purtati pe drumuri degeaba. Aceste contracte se incheie la nivel de bransament, intre asociatiile de proprietari si operatorul de apa, nu intre cetateni si operator, pentru ca cetatenii nu sunt posesori de bransamente. Totodata, Nova Apaserv nu are competente de a sanctiona consumatorii daca acestia utilizeaza fara contract de furnizare servicii de utilitati publice. Sanctiunile pot fi aplicate doar de catre imputerniciti ai presedintilor Consiliilor Judetene, ai primarilor sau ai presedintilor asociatiilor de dezvoltare intercomunitara", a declarat Daniel Alexandru, director adjunct al ANRSC.

El a mai precizat ca saptamana viitoare va fi efectuat un control la Nova Apaserv, iar in cazul in care se va constata ca unele actiuni au fost intreprinse cu incalcarea legii, operatorul de apa risca sa isi piarda licenta.

Prin afise lipite la scarile de bloc, Nova Apaserv avertizeaza cetatenii ca in cazul in care nu semneaza noile contracte sunt pasibili de amenda cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
70

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
201

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
337

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...