ANRSC: Contribui la cheltuielile comune, chiar daca esti deconectat de la sistemul centralizat!

ANRSC: Contribui la cheltuielile comune, chiar daca esti deconectat de la sistemul centralizat!
Fiecare proprietar de apartament are obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune chiar daca este deconectat de la sistemul centralizat. Acest lucru este stabilit clar in legea nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari dar si in H.G. 1588/2007 de aprobare a normelor metodologice, se arata intr-un comunicat transmis redactiei de Daniel Alexandru, director adjunct al ANRSC Botosani.

Plata cotei părţi din cheltuielile comune condominiului reprezintă obligaţia fiecărui proprietar faţă de asociaţie şi nu faţă de un furnizorul de energie termica. Consumul comun reprezintă căldura cedată în spaţiile comune ale condominiului, iar casa scării reprezintă un spaţiu comun cu care se învecinează toate apartamentele indiferent dacă acestea sunt racordate sau nu sunt racordate la sistemul centralizat de incalzire.

Între asociaţie şi proprietarii din condominiu nu se încheie contracte, regulile de repartizare şi de participare la cheltuielile comune fiind stabilite în statutul asociaţiei, conform legislaţiei specifice din domeniul organizării şi funcţionării asociaţiilor de proprietari.

În cazul emiterii facturii la nivel de asociaţie, în baza contractului de furnizare încheiat între asociaţie şi furnizor, plata cotei părţi din contravaloarea consumului comun ce revine proprietarilor cu centrale de apartament se face către asociaţie şi nu către furnizor, iar în cazul facturării individuale la nivel de apartament, factura se emite în baza convenţiilor de facturare individuale încheiate cu fiecare proprietar din condominiu, anexe la contractul de furnizare incheiat cu asociatia.

Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006  prevede clar ca proprietarii apartamentelor individuale care sunt deconectate de la reţeaua de alimentare cu energie termică, plătesc o cotă-parte din cheltuielile cu energia termică consumată pentru încălzirea spaţiilor aflate în proprietate comuna indiviză, proporţională cu cota indiviză, se precizeaza in comunicatul ANRSC.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
5796

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...

Un botoşănean a adormit la volan şi a produs un accident de circulaţie!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1154

Botoşăneanul, aflat la volanul unui VW Golf, ar fi adormit şi a pătruns pe sensul opus unde a impactat un autoturism Dacia Logan ce circula dinspre Bacău.În urma impactului şoferu...

Accident de circulaţie provocat de un fost primar! A lovit cu mașina o tânără!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1777

Vasile Hânganu, de 73 de ani, fost primar al oraşului Bucecea, se afla la volanul unei autoutilitare Ford şi a ieşit din parcarea din faţa cinematografului pe strada Ion Pillat, însă ...