Ancheta la Politia de Frontiera: Mii de pachete de tigari au disparut din depozitele institutiei!

Ancheta la Politia de Frontiera: Mii de pachete de tigari au disparut din depozitele institutiei!
 In urma unei inventarieri efectuate de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, dupa reorganizarea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, s-a descoperit ca din camera de corpuri delicte lipsesc peste 4.000 de pachete cu tigari, confiscate de la traficanti.

Pana la solutionarea cauzelor, pachetele sunt depozitate in camerele de corpuri delicte. In cazul contraventiilor, tigarile sunt pastrate cel putin 15 zile, perioada de contestare a procesului verbal de contraventie, iar ulterior bunurile sunt distruse.

In cazul infractiunilor, pachetele cu tigari sunt pastrate pana cand exista o hotarare judecatoreasca definitiva.

Controlul efectuat de comisia de la ITPF Iasi a scos la iveala faptul ca o parte din marfa confiscata, reprezentand tigari, a disparut.

In aceste conditii a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani, in vederea continuarii cercetarilor si tragerea la raspundere a persoanelor care se fac vinovate de disparitia pachetelor cu tigari.

"În urma inventarierii efectuate de către o comisie stabilită la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iaşi a bunurilor aflate în Camera de Corpuri Delicte a Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botoşani, au fost constatate diferenţe între existentul faptic şi cel scriptic. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea continuării cercetărilor, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale în consecinţă", a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

astăzi, 18:15
181

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

astăzi, 17:57
51

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...

Parfumul de lavandă botoșănean! FOTO

astăzi, 17:11
370

În luna mai a anului 2014, doi tineri, Emanuela și Andreas Holercă, au investit inițial 5.000 de euro în plantarea unui număr de 14.500 butaşi de Lavandula angustifolia Blue Scent, pe...