Ancheta la Politia de Frontiera: Mii de pachete de tigari au disparut din depozitele institutiei!

Ancheta la Politia de Frontiera: Mii de pachete de tigari au disparut din depozitele institutiei!
 In urma unei inventarieri efectuate de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, dupa reorganizarea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, s-a descoperit ca din camera de corpuri delicte lipsesc peste 4.000 de pachete cu tigari, confiscate de la traficanti.

Pana la solutionarea cauzelor, pachetele sunt depozitate in camerele de corpuri delicte. In cazul contraventiilor, tigarile sunt pastrate cel putin 15 zile, perioada de contestare a procesului verbal de contraventie, iar ulterior bunurile sunt distruse.

In cazul infractiunilor, pachetele cu tigari sunt pastrate pana cand exista o hotarare judecatoreasca definitiva.

Controlul efectuat de comisia de la ITPF Iasi a scos la iveala faptul ca o parte din marfa confiscata, reprezentand tigari, a disparut.

In aceste conditii a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani, in vederea continuarii cercetarilor si tragerea la raspundere a persoanelor care se fac vinovate de disparitia pachetelor cu tigari.

"În urma inventarierii efectuate de către o comisie stabilită la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iaşi a bunurilor aflate în Camera de Corpuri Delicte a Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botoşani, au fost constatate diferenţe între existentul faptic şi cel scriptic. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea continuării cercetărilor, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale în consecinţă", a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ambulanțele noi au ajuns la Botoșani - FOTO

astăzi, 11:07
258

Sâmbătă dimineață, la Botoșani au fost prezentate cele 12 autosanitare achiziţionate prin Programul POR 2014-2020 "Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţ...

Tragedie: A murit în casa cuprinsă de flăcări!

astăzi, 10:31
158

Potrivit ISU Botosani, apelul a fost inregistrat la ora 23.29. La locul indicat, s-au deplasat un echipaj din cardrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospeciala cu apa si spumă, precum si pompier...

Imprudența la volan face din nou victime - FOTO

astăzi, 09:52
358

Două persoane au ajuns vineri la spital după ce au fost victime ale unui accdient rutier petrecut pe strada Împărat Traian din municipiul Botoșani.Conducătorul unui autoturism Opel a in...