Ancheta la Politia de Frontiera: Mii de pachete de tigari au disparut din depozitele institutiei!

Ancheta la Politia de Frontiera: Mii de pachete de tigari au disparut din depozitele institutiei!
 In urma unei inventarieri efectuate de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, dupa reorganizarea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, s-a descoperit ca din camera de corpuri delicte lipsesc peste 4.000 de pachete cu tigari, confiscate de la traficanti.

Pana la solutionarea cauzelor, pachetele sunt depozitate in camerele de corpuri delicte. In cazul contraventiilor, tigarile sunt pastrate cel putin 15 zile, perioada de contestare a procesului verbal de contraventie, iar ulterior bunurile sunt distruse.

In cazul infractiunilor, pachetele cu tigari sunt pastrate pana cand exista o hotarare judecatoreasca definitiva.

Controlul efectuat de comisia de la ITPF Iasi a scos la iveala faptul ca o parte din marfa confiscata, reprezentand tigari, a disparut.

In aceste conditii a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani, in vederea continuarii cercetarilor si tragerea la raspundere a persoanelor care se fac vinovate de disparitia pachetelor cu tigari.

"În urma inventarierii efectuate de către o comisie stabilită la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iaşi a bunurilor aflate în Camera de Corpuri Delicte a Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botoşani, au fost constatate diferenţe între existentul faptic şi cel scriptic. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea continuării cercetărilor, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale în consecinţă", a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mihai Ursachi revine la Ipoteşti

Joi, 20 Septembrie 2018
64

Debutând în anul 1970, Mihai Ursachi își deschide volumul Inel cu enigma cu un poem emblematic Ad lectorem:Întâia oară vei vedeaŞi vei pleca şi vei uita;C...

Majorări salariale! Ce categorie de angajați este vizată

Joi, 20 Septembrie 2018
482

Peste 28.000 de poliţişti vor beneficia de o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de la 5% la 10%, începând cu 1 februarie.„Dintre cei peste 28.000...

Harper Lee - Să ucizi ucizi o pasăre cântătoare

Joi, 20 Septembrie 2018
231

Profund marcată, în copilărie, de vizionarea filmului „...Să ucizi o pasăre cântătoare”, am citit cartea cu bagajul de experienţe al adultului de acum, dar cu sufletul co...