ADA MACOVEI: "Numarul de posturi disponibilizate pentru anul viitor in Botosani este foarte mare!"

ADA MACOVEI: "Numarul de posturi disponibilizate pentru anul viitor in Botosani este foarte mare!"

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Disponibilizarile anuntate in invatamant pentru 2010 reprezinta o reala problema atat pentru inspectoratele scolare judetene, cat si pentru directorii unitatilor scolare.

Pentru judetul Botosani au fost anuntate 323 de posturi care ar trebui sa fie disponibilizate in 2010, dintr-un total de 7.166 de angajati din invatamant, dintre care 5.200 sunt cadre didactice.

Numarul solicitat judetului nostru este destul de mare, in opinia inspectorului scolar general Ada Macovei, care a precizat ca anul trecut, cand s-a cerut disponibilizarea a 366 de posturi, s-a incercat o reducere aproape naturala, intrucat mai erau posturi vacante, s-a marit si numarul de elevi in clasa, iar aplicarea acelorasi masuri si pentru anul viitor va fi foarte dificila.

"Deocamdata nu se stie care vor fi masurile, daca vor fi niste note date de Ministerul Educatiei prin consultarea sindicatelor de la nivel national sau daca vom proceda ca anul trecut, cand s-au redus 366 de posturi, prin directorii de unitati care au incercat sa-si eficientizate activitatea fara a disponibiliza persoane. Numarul de posturi disponibilizate pentru anul viitor in Botosani este foarte mare. Anul viitor va fi mai greu, este in mod cert o problema pe care o vom avea de rezolvat", a declarat Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Pentru disponibilizarea celor 323 de posturi in judetul Botosani, potrivit sefei invatamantului botosanean, fiecare director de unitate de invatamant trebuie sa-si identifice masurile optime astfel incat sa nu scada calitatea actului educativ, iar activitatea sa se desfasoare totusi in conditii bune.

"In mod clar incercam sa nu disponibilizam, acesta este scopul nostru primordial, sa nu disponibilizam, ci doar sa reducem numarul de posturi si de norme prin comasari de clase, desfiintari de clase simultane si aducerea copiilor in scolile mari, si mai cautam si alte masuri, daca se va impune", a conchis Ada Macovei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie la Dorohoi! Un bărbat a decedat după ce a căzut în râul Jijia - FOTO

Luni, 19 Februarie 2018
301

Incidentul s-a petrecut luni, în jurul orei 20.25, când Gheorghe C., un cetățean care lucra într-o curte din apropiere a sesizat faptul că a dispărut brusc lumina care trave...

Viitorul- FC Botoşani 2-1

Luni, 19 Februarie 2018
463

Elevii lui Costel Enache au început bine meciul şi în minutul 10 au beneficiat de un penalty pe care Roman l-a transformat. Gazdele au egalat prin Hagi, în minutul 34 şi au preluat...

Locuri de muncă vacante în Botoșani: O firmă acordă un salariu de peste 4.000 de lei pentru un post cu studii medii!

Luni, 19 Februarie 2018
1221

Mai puțin de 600 de locuri de muncă vacante în acest început de săptămână, anunțate prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani. Sunt din nou...