ADA MACOVEI: "Numarul de posturi disponibilizate pentru anul viitor in Botosani este foarte mare!"

ADA MACOVEI: "Numarul de posturi disponibilizate pentru anul viitor in Botosani este foarte mare!"

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Disponibilizarile anuntate in invatamant pentru 2010 reprezinta o reala problema atat pentru inspectoratele scolare judetene, cat si pentru directorii unitatilor scolare.

Pentru judetul Botosani au fost anuntate 323 de posturi care ar trebui sa fie disponibilizate in 2010, dintr-un total de 7.166 de angajati din invatamant, dintre care 5.200 sunt cadre didactice.

Numarul solicitat judetului nostru este destul de mare, in opinia inspectorului scolar general Ada Macovei, care a precizat ca anul trecut, cand s-a cerut disponibilizarea a 366 de posturi, s-a incercat o reducere aproape naturala, intrucat mai erau posturi vacante, s-a marit si numarul de elevi in clasa, iar aplicarea acelorasi masuri si pentru anul viitor va fi foarte dificila.

"Deocamdata nu se stie care vor fi masurile, daca vor fi niste note date de Ministerul Educatiei prin consultarea sindicatelor de la nivel national sau daca vom proceda ca anul trecut, cand s-au redus 366 de posturi, prin directorii de unitati care au incercat sa-si eficientizate activitatea fara a disponibiliza persoane. Numarul de posturi disponibilizate pentru anul viitor in Botosani este foarte mare. Anul viitor va fi mai greu, este in mod cert o problema pe care o vom avea de rezolvat", a declarat Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Pentru disponibilizarea celor 323 de posturi in judetul Botosani, potrivit sefei invatamantului botosanean, fiecare director de unitate de invatamant trebuie sa-si identifice masurile optime astfel incat sa nu scada calitatea actului educativ, iar activitatea sa se desfasoare totusi in conditii bune.

"In mod clar incercam sa nu disponibilizam, acesta este scopul nostru primordial, sa nu disponibilizam, ci doar sa reducem numarul de posturi si de norme prin comasari de clase, desfiintari de clase simultane si aducerea copiilor in scolile mari, si mai cautam si alte masuri, daca se va impune", a conchis Ada Macovei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la beție! Un șofer a ajuns cu mașina într-o curte, după ce a spulberat gardul! FOTO

Luni, 21 August 2017
2120

Accidentul a avut loc luni seara, pe strada 1 Decembrie, din orașul Darabani. Un bărbat în vârstă de 37 de ani, care se deplasa la volanul unui Renault pe direcția Darabani-Păltiniș,...

Zilele Nordului 2017: Peste 8.000 de participanți din țară și străinătate, prezenți la festival!

Luni, 21 August 2017
344

8.000 de participanți a numărat ediția din acest an a Zilelor Nordului, a patra de la debutul festivalului. Dintre cele aproape 40 de concerte și evenimente de pe agenda ediției, de cele mai mari...

Botoşani: Avertizare meteo de tip cod galben!

Luni, 21 August 2017
1106

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cu efect imediat, ce priveşte judeţul Botoşani dar şi Iaşi, Vaslui şi Neamţ.Potrivit avertizării de tip cod galben, păn&acir...