ADA MACOVEI: "Numarul de posturi disponibilizate pentru anul viitor in Botosani este foarte mare!"

ADA MACOVEI: "Numarul de posturi disponibilizate pentru anul viitor in Botosani este foarte mare!"

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Disponibilizarile anuntate in invatamant pentru 2010 reprezinta o reala problema atat pentru inspectoratele scolare judetene, cat si pentru directorii unitatilor scolare.

Pentru judetul Botosani au fost anuntate 323 de posturi care ar trebui sa fie disponibilizate in 2010, dintr-un total de 7.166 de angajati din invatamant, dintre care 5.200 sunt cadre didactice.

Numarul solicitat judetului nostru este destul de mare, in opinia inspectorului scolar general Ada Macovei, care a precizat ca anul trecut, cand s-a cerut disponibilizarea a 366 de posturi, s-a incercat o reducere aproape naturala, intrucat mai erau posturi vacante, s-a marit si numarul de elevi in clasa, iar aplicarea acelorasi masuri si pentru anul viitor va fi foarte dificila.

"Deocamdata nu se stie care vor fi masurile, daca vor fi niste note date de Ministerul Educatiei prin consultarea sindicatelor de la nivel national sau daca vom proceda ca anul trecut, cand s-au redus 366 de posturi, prin directorii de unitati care au incercat sa-si eficientizate activitatea fara a disponibiliza persoane. Numarul de posturi disponibilizate pentru anul viitor in Botosani este foarte mare. Anul viitor va fi mai greu, este in mod cert o problema pe care o vom avea de rezolvat", a declarat Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Pentru disponibilizarea celor 323 de posturi in judetul Botosani, potrivit sefei invatamantului botosanean, fiecare director de unitate de invatamant trebuie sa-si identifice masurile optime astfel incat sa nu scada calitatea actului educativ, iar activitatea sa se desfasoare totusi in conditii bune.

"In mod clar incercam sa nu disponibilizam, acesta este scopul nostru primordial, sa nu disponibilizam, ci doar sa reducem numarul de posturi si de norme prin comasari de clase, desfiintari de clase simultane si aducerea copiilor in scolile mari, si mai cautam si alte masuri, daca se va impune", a conchis Ada Macovei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Întâlnire convocată de prefect cu proprietarii din blocul afectat de explozie şi reprezentanţii Delgaz Grid şi ai proiectantului

astăzi, 11:55
130

În urma problemelor cu care se confruntau proprietarii din blocul afectat de explozia din 15 septembrie, prefectul Dan Şlincu a invitat în această dimineaţă la discuţii pe reprezentan...

Magistraţii botoşăneni se opun modificărilor legislaţiei în domeniul justiţiei, însă nu protestează

astăzi, 11:09
108

De asemenea, şi procurorii au trimis avize negative modificărilor către structurile centrale. Totuşi, magistraţii botoșăneni au evitat măsuri mai dure, cum ar fi protestele, în ciuda fap...

COMUNICAT - Mihaela Huncă: Propun introducerea cel puţin o dată pe an a unei perioade de învăţământ interdisciplinar

astăzi, 10:39
231

Parlamentarul social democrat Mihaela Huncă, secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților consideră că este nevoie de adaptarea educa...