ADA MACOVEI: "Numarul de posturi disponibilizate pentru anul viitor in Botosani este foarte mare!"

ADA MACOVEI: "Numarul de posturi disponibilizate pentru anul viitor in Botosani este foarte mare!"

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Disponibilizarile anuntate in invatamant pentru 2010 reprezinta o reala problema atat pentru inspectoratele scolare judetene, cat si pentru directorii unitatilor scolare.

Pentru judetul Botosani au fost anuntate 323 de posturi care ar trebui sa fie disponibilizate in 2010, dintr-un total de 7.166 de angajati din invatamant, dintre care 5.200 sunt cadre didactice.

Numarul solicitat judetului nostru este destul de mare, in opinia inspectorului scolar general Ada Macovei, care a precizat ca anul trecut, cand s-a cerut disponibilizarea a 366 de posturi, s-a incercat o reducere aproape naturala, intrucat mai erau posturi vacante, s-a marit si numarul de elevi in clasa, iar aplicarea acelorasi masuri si pentru anul viitor va fi foarte dificila.

"Deocamdata nu se stie care vor fi masurile, daca vor fi niste note date de Ministerul Educatiei prin consultarea sindicatelor de la nivel national sau daca vom proceda ca anul trecut, cand s-au redus 366 de posturi, prin directorii de unitati care au incercat sa-si eficientizate activitatea fara a disponibiliza persoane. Numarul de posturi disponibilizate pentru anul viitor in Botosani este foarte mare. Anul viitor va fi mai greu, este in mod cert o problema pe care o vom avea de rezolvat", a declarat Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Pentru disponibilizarea celor 323 de posturi in judetul Botosani, potrivit sefei invatamantului botosanean, fiecare director de unitate de invatamant trebuie sa-si identifice masurile optime astfel incat sa nu scada calitatea actului educativ, iar activitatea sa se desfasoare totusi in conditii bune.

"In mod clar incercam sa nu disponibilizam, acesta este scopul nostru primordial, sa nu disponibilizam, ci doar sa reducem numarul de posturi si de norme prin comasari de clase, desfiintari de clase simultane si aducerea copiilor in scolile mari, si mai cautam si alte masuri, daca se va impune", a conchis Ada Macovei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din China pana in America, presa scrie despre condamnarea lui Dragnea

astăzi, 08:14
36

Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani si jumatate de inchisoare - cu executare -, in prima instanta, intr-un caz de angajari fictive, scriu principalele agentii de presa si posturi internati...

Dorel Săndesc, după 15 de ani de REANIMARE: "În toracele deschis al omului declarat mort , vedeam inima bătând…"

astăzi, 08:07
135

Dorel Săndesc este preşedinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Pasionat de literatură, a vorbit la lansarea unei cărți despre fascinanta sa meserie, relatează ad...

Hai la Botoşani!

astăzi, 07:39
210

Nu este doar titlul-invitaţie al cunoscutei melodii interpretate de tinerele soliste botoşănence de muzică populară, ci este şi îndemnul pe care eu îl fac tuturor celor care nu cred ...