Ada Macovei despre demiterea lui Carmocanu: "Cu siguranta ca domnul ministru a decis in cunostinta de cauza"

Ada Macovei despre demiterea lui Carmocanu: "Cu siguranta ca domnul ministru a decis in cunostinta de cauza"

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Botosani, Ada Macovei,  si-a manifestat convingerea ca deciziile luate de ministrul Educatiei vizavi de demiterea din functie a inspectorului general adjunct Gheorghe Carmocanu  sunt argumentate si fundamentate.

De asemenea, inspectorul general sustine ca nu stie nimic despre o posibila vizita a fostului sau adjunct  la Bucuresti si ca nu se va amesteca in ancheta ce se va desfasura la ISJ in vederea clarificarii. Precizam ca, invitat la postul national de televiziune, ministrul Daniel Funeriu a oferit cazul de la Botosani drept exemplu pentru lipsa de toleranta a Ministerului Educatiei fata de angajatii care se abat de la reguli. Astfel, a povestit ministrul, Gheorghe Carmocanu s-ar fi prezentat personal la usa ministrului, pentru a-l ruga sa intervina in scandalul legat de sotia sa, care ar fi fost surprinsa copiind la examenul de titularizare, solicitand musamalizarea cazului.

"Nu comentez deciziile domnului ministru. Sunt ferm convinsa ca deciziile domnului ministru sunt argumentate si fundamentate. Despre vizita domnului general Carmocanu la Bucuresti intrebati-l pe dumnealui, eu nu stiu nimic. Nu are ordin de deplasare din Inspectoratul Scolar. Am vorbit cu dumnealui atat cat mi-a stat in limita de competenta, pentru ca nu vreau sa ma amestec nici intr-un fel, nici in desfasurarea anchetei. Iar masurile care s-au luat probabil ca sunt justificate, cu siguranta ca domnul ministru a decis in cunostinta de cauza", a precizat Ada Macovei.

Totodata, Ada Macovei spune ca, in ziua in care s-a desfasurat examenul de titularizare, pana la ora 14.00, totul a fost sub control, incidentul petrecut dupa aceasta ora fiind in cercetare.

"Eu nu stiu unde a fost dumnealui de vineri. Atat stiu, pana la ora 14.00 a fost totul in regula, dupa care la ora 20.00 am plecat cu tezele, am facut 7 judete tocmai pentru ca era o problema de sistem si nu am vrut sa planeze niciun fel de banuiala asupra niciunui coleg de-al meu. Am plecat personal cu tezele in traseul cel mai greu, unde erau cele mai grele teze, iar Timisoara, Neamt, Cluj si Arad le-au facut alti colegi de-ai mei in care am mare incredere. De asta am plecat cu tezele.  Am pus directori la supraveghere ca sa nu fie probleme cu aplicarea timbrelor si cu ordinea din Sali, pentru ca stiam ca niciun director de scoala nu o sa permita nici frauda, nici copiere, nici altceva", a precizat Macovei.
 
Conform celor mentionate de inspectorul general, pana la ora 14.00 examenul s-a desfasurat perfect, iar cei care au fost prinsi cu fituici, celor carora le-a  sunat telefonul au fost  eliminati pe loc, la fel cu cei care nu au avut acte de identitate.

"Dupa ce am luat toate masurile de siguranta de protejare si a candidatilor si a membrilor si a tuturor, am pus inspectori peste toti directorii pe care i-am numit in sali, am mai pus o armata de inspectori ca sa verifice, un general, peste toti acestia eu si cu domnisoara de la minister si cu toate astea, daca e sa se intample, se intampla. Asta e concluzia mea", a declarat Macovei.

Ada Macovei si-a manifestat, totodata, mahnirea ca judetul Botosani a iesit in evidenta cu un aspect negativ.

"Este absolut tragic ca iarasi judetul Botosani apare in banda la toate televiziunile in tara si in presa centrala. La Botosani au venit candidati din 15 judete, fiind fermi convinsi ca aici e mai usor decat in alta parte si nu a fost, am luat toate masurile ca sa fie dreptate si corectitudine pentru toata lumea", a conchis inspectorul general al ISJ.
 
Raportul comisiei de ancheta si masurile care se vor lua vor fi facute publice dupa 10 zile de la demararea cercetarilor.

 

 

Edu.Botosani.Ro 
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ziua de 1 Decembrie, sărbătorită într-un mod inedit la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani!

astăzi, 19:11
183

Ziua Națională a României va fi sărbătorită în avans de către elevii și profesorii Colegiului Național "Mihai Eminescu" Botoșani, luni, 27 noiembrie 2017, în intervalul orar 17.30-19.00....

Prim-ministrul României, impresionat de lucrările efectuate de o firmă din Botoşani!

astăzi, 17:26
2703

Este vorba despre lucrările efectuate de compania Tehnic Asist, din Botoșani, la Aeroportul Otopeni. ”S-a terminat asfaltarea pistei 1 – adică lucruri care nu prea se mai &icir...

Când totul pare că se prăbuşeşte, dă-ţi o şansă şi continuă. Trezeşte-l pe Paganini din tine! VIDEO

astăzi, 17:18
186

Era odată un mare violonist pe nume PAGANINI. Unii spuneau că el era foarte ciudat. Alţii, că era supranatural. Notele magice pe care le scotea vioara sa aveau un sunet diferit, de aceea nimeni nu...