ACHITEI: In ceea ce priveste sanctiunile la Memorialul Ipotesti, se poate ajunge inclusiv pana la demiterea directorului!

ACHITEI: In ceea ce priveste sanctiunile la Memorialul Ipotesti, se poate ajunge inclusiv pana la demiterea directorului!
In mod cert, la Memorialul Ipotesti, problemele semnalate in ultimul timp sunt reale, spune vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Cristian Achitei, care mentioneaza ca, din primele verificari, reiese ca este vorba despre deficiente de management administrativ, avertizand ca, in ceea ce priveste sanctiunile, se poate ajunge inclusiv pana la demiterea directorului.

"Eu stimez activitatea pe care unii o desfasoara in cadrul Memorialului Ipotesti, dar in acelasi timp trebuie sa spun ca acolo cred ca avem o problema de management administrativ", a declarat Cristian Achitei.

In vederea clarificarii situatiei, se au in vedere mai multe masuri.

"Sunt nereguli. Am si raportul ultimului control - Verificarea legalitatii si oportunitatii cheltuirii bugetului alocat in perioada 2005-2009", spune Achitei.

Comisia intrunita nu a facut, deocamdata, verificari amanuntite, ci doar un sondaj, urmand sa se sesizeze Curtea de Conturi.

"Intr-adevar, acolo, multe din problemele semnalate s-ar parea ca exista cu adevarat. Probabil ca au dreptate si unii si altii. In cursul acestei saptamani sper sa ajungem sa facem o echipa de control un pic mai complexa, pentru ca sunt mai multe probleme reclamate, atat de natura aconomica, cat si pe zona achizitiilor, din punct de vedere al resurselor umane, din punct de vedere administrativ", a completat vicepresedintele CJ.

Echipa de control care va pleca in viitorul apropiat la Ipotesti va include si consilieri judeteni. Memorialul Ipotesti trebuie sa devina cu adevarat o atractie turistica, intrucat, in prezent, institutia nu isi indeplineste acest rol, spune Achitei.

"Stau acolo izolati, nu stie nimeni unde sunt si fac acolo, intre ei..., nu stiu. Unii sunt terorizati, altii nu stiu ce au. Probabil ca trebuie sa iesim din starea asta de lucru si sa aducem Memorialul Ipotesti exact acolo unde trebuie el sa fie. Vom lua si sanctiuni daca sunt necesare, dar in baza unor acte de control foarte clare. In ceea ce priveste sanctiunile se poate ajunge inclusiv pana la demiterea directorului", a precizat Cristian Achitei.

Conform celor precizate de reprezentantul CJ, urmeaza o analiza atat pe partea de personal, daca sumele alocate chiar se justifica, precum si pe cea de capital de investitii.

"La partea de venituri proprii nu au obtinut nimic, este zero. Nu e in regula treaba asta. Casutele alea stau degeaba, nu sunt valorificate si e pacat de ele, ca sunt foarte frumoase", a declarat Cristian Achitei.

Se vor verifica, de asemenea, contractele de colaborare.

“Daca un colaborator ia aproape 8.000 lei pe luna, nu stiu daca se justifica, spune vicepresedintele Achitei.

"O sa cerem sa ni se dea niste rapoarte cu ce face fiecare angajat, o sa mearga cineva de la noi de la personal sa verifice fisele posturilor la toti, daca se justifica sa fie 43 de angajati. In mod cert este o problema de imagine si de promovare a actiunilor care se intampla la Memorial. Nu faci o actiune doar ca sa se intalneasca intre ei si sa spuna cat de buni sunt", a mentionat Achitei.

Reamintim ca, in ultima sedinta ordinara a Consiliului Judetean Botosani, consilierul Dumitru Codreanu a facut o interpelare in plen, prin care semnala o serie de probleme grave inregistrate la Memorialul Ipotesti, legate de cheltuirea unor sume, dar si de plata colaboratorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

astăzi, 20:20
300

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

astăzi, 17:05
274

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

astăzi, 15:45
1038

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...