Accident pe strada Împărat Traian! O femeie a murit şi alta este în stare gravă! FOTO

Accident pe strada Împărat Traian! O femeie a murit şi alta este în stare gravă! FOTO

O femeie în vârstă de 67 a decedat, joi dimineaţă, iar sora acesteia, în vârstă de 65 de ani, este în stare gravă, după ce au fost lovite de un microbuz.

Accidentul s-a produs puţin după ora 05.00, pe strada Împărat Traian, în apropierea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Cele două surori mergeau la slujbă, la Mănăstirea Popăuţi, şi s-au angajat în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.

Un microbuz de transport călători, care aparţine firmei Microbzul, şi care se deplasa dinspre Împărat Traian către Gară, a derapat, şoferul nu a mai putut stăpâni maşina şi a lovit în plin cele două femei.

Una dintre femei a rămas întinsă pe asfalt, iar sora ei a fost proiectată într-un gard. 

Cele două femei au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe cu o Ambulanţă şi cu SMURD-ul.

Una dintre victime, cea de 67 de ani, a intrat în stop respirator şi a decedat la scurt timp, la spital. Sora ei a fost transferată la un spital din Iaşi.

"Una dintre victime a fost preluată în stare critică, cu parametri instabili, în stare de şoc traumatic şi a intrat in stop respirator la intrarea în spital. Avea politraumatisme, fiind proiectată printr-un gard, cu cădere de la aproximativ un metru, lângă peretele unei clădiri", a declarat medicul Nicuşor Curteanu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Şoferul, în vârstă de 44 de ani, spune că nu avea viteză, dar a derapat din cauza poleiului. În microbuz nu erau călători.

"Din cauza poleiului am derapat şi nu am mai putut stăpâni maşina. Am tras stânga, dreapta de volan, am încercat să le evit, dar nu am reuşit", a spus Ilie Rotariu.



Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

"Conducătorul auto, în timp ce conducea autoturismul Mercedes, din cauza carosabilului acoperit cu polei, derapează, împrejurare în care surprinde şi accidentează două persoane, pe trecerea de pietoni", a declarat Gabriel Jora, din cadrul Poliţiei Rutiere. 

Din cauza carosabilului acoperit cu polei, mai mulţi şoferi au derapat chiar în zona în care s-a produs accidentul, iar câţiva pietoni au alunecat şi au căzut pe trotuar.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct din mașină, polițiștii locali din Botoșani au intensificat controalele înaintea Paștelui!

astăzi, 15:22
3

Polițiștii locali din Botoșani au identificat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două persoane în parcarea supraterană de la Piața Centrală care ofereau spre v&aci...

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
56

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
130

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...